Svensk seger igen!

Från svenska basketförbundets sida:


2009-08-07
U-16 Damerna vann stort mot Vitryssland och avslutar med flaggan i topp
Sverige var piskat att vinna med minst 11 p för att nästa års U-16 lag skulle få chansen att uppleva ett EM slutspel i A-gruppen. Centern Amanda Zahui var tillbaka efter skada och såg till att Sverige vann med 66-43.

Sverige tog kommandot direkt i matchen och med dryga 8 min spelade av första quarten ledde man med 17-6. Vitryssland avslutade dock quarten starkt och gjorde 8-1 de sista två till ställningen 18-14. I andra quarten drog Sverige ifrån ordentligt och förlorade sedan aldrig riktigt greppet om matchen. Vitryssland hölls till ringa 4 p i andra mycket tack vare Sveriges stabila spel inside. Sverige vann returtagningen sett över hela matchen med 15 returer. När halvtidsignalen ljöd hade Sverige gjort 34 mot Vitrysslands 18.

- Det märktes på Vitryssland att de inte hade något att spela för, sade Rickard Carnerud (Sveriges fysio).

Förutsättningarna för matchen var som tidigare nämnts att Sverige behövde vinna med 11 p för att vara säkra på att få spela kvar i A-gruppen. För Vitrysslands del fick de inte förlora med mer än 25 p, vilket de förmodligen inte trodde att de skulle göra mot svenskorna. Något som höll på att straffa sig i slutskedet av matchen.

Vitryssland kom ut med lite mer intensitet i tredje och gick fram till ett 11 p underläge med 47 sekunder kvar. Sverige svarade dock med att avsluta med ett hoppskott av Amanda Zahui till ställningen 50-37. I början av fjärde quarten stod matchen och vägde. Med dryga 2 minuter spelade missade Zahui en layup men tog egen retur, tog bollen på korgen på nytt och blev foulad. Hon sänkte båda straffarna och det blev början på en formidabel avslutning på EM för de svenska damerna. Vitryssland kördes över i den sista quarten med 16-6 och avslutningen blev dramatisk. Med matchuret på 01.06 och ställningen 66-43 tog Sverige en timeout. Spelet efter timeouten ledde fram till ett trepoängsskott av Elin Gustavsson som hon tyvärr missade med 39 sekunder kvar. Sverige skulle alltså ha ett sista anfall och Vitrysslands center Maryia Ppova tog bollen till korgen men missade, som tur var för Vitryssland tog hon dock sin egen retur och matchen var över. Vitryssland klarade sig kvar i A-gruppen med en hårsmån. Så gjorde även Sverige. Resultatet i matchen gjorde att Tyskland och Bulgarien nästa år får spela EM i B-gruppen.

- Riktigt skönt med tanke på nästa års U-16 gäng, sade Rickard. Det var en riktigt bra match. Skönt att Amanda kom tillbaka och kunde spela. Vi var på sjukhus och gjorde skallröntgen på henne i förrgår. Läkarna kunde inte hitta något så det var bara att köra.

Och som hon spelade! Amanda ledde Sverige i fyra statistiska kategorier, hon gjorde 27 p (66,7%) , tog 15 returer, hade 3 steals och 2 blockar. En annan spelare som bör nämnas var som alltid Elin Gustavsson, som i och för sig inte gjorde mycket poäng idag (8 p) men som hade 9 assist och 6 returer.

- Elin Gustavsson har varit vår bäste spelare, hon leverar alltid, sade Carnerud. Hon har varit otroligt jämn under hela turneringen och har en hög lägstanivå. Helena kurt skall också nämnas för sitt fina defensiva spel. Hon har spelat mycket bra man-man försvar under hela turneringen.

Andra som spelade bra i dag var Ulrica Holmqvist som hade en dubbel dubbel med 10 p och 10 returer (varav hela 8 offensiva).

Sverige avslutade EM med två vinster på tre spelade matcher och krattade därmed manegen för nästa års landslag. Det är bara att gratulera spelare och coachteamet till en bra avslutning!



Kommentarer
Postat av: Maggan/ Paulinas moster

Du anonyma som tycker bloggen blivit tråkig p.g.a att det bara handlar om basket; tåla dig!

Snart är Paulina hemma igen efter veckor av basketspel i landslaget på högsta nivå (OS och EM).

Hon har liksom haft viktigare saker att tänka på än blogga.

Även om hon velat så har hon inte kommit till datorer så lättvinnligt heller varken i Finland eller Italien.

Då många velat veta hur det har gått för Paulina och Sverige i basketen har jag uppdaterat med resultat och lite bilder så gott jag har kunnat.



Men när Paulina åter landar på svensk mark sköter hon med säkerhet sin blogg som vanligt igen. Och bjuder både på det ena och andra!

Det ska bli spännande, eller hur?



Hälsningar

från

Spökskrivaren



VÄLKOMMEN HEM PAULINA - VI ÄR SÅ STOLTA ÖVER DIG!

2009-08-07 @ 22:08:42
URL: http://cats.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0