Förlust igen !

Paulina gjorde bra i från sig, var bästa poängplockare i laget,men det hjälpte ändå inte...//Moster Maggan

Referat från Svenska Baskebollsförbundet:

Sverige och Tjeckien var lagen som möttes när det gällde att bli nia i DU16-EM. Sverige var absolut inte dåligt och hade länge chansen att vinna. Tillslut blev det för mycket spel på chans och Tjeckien vann med sex poäng.

Sverige började relativt bra och ledde med fem poäng en bit in i den första perioden. Sedan höll man jämna steg med Tjeckien under större delen av halvleken. Mot slutet tappade Sverige lite och Tjeckien fick i lite lätta poäng.

-Där tappade vi vårt försvar. Och just försvaret är det som vi ska bygga vår styrka på. Vi låg under med fem i halvtid. I början på andra halvlek kom klassikern där motståndarna får göra enkla poäng samtidigt som vi börjar hänga med huvudena, berättar fysion Rickard Carnerud som svarar i telefonen då Jens Tillman inte längre har någon röst kvar.
Tjeckien ledde med 15-16 poäng i den tredje perioden, men i den fjärde kom Sverige tillbaka.
-Vi tajtade till försvaret  och var nere på fem poäng i mitten av perioden. Vi lyckades vända men de vände tillbaka. Att vi låg under gjorde att vi tvingades chansa, säger Carnerud.
Det tajta försvarsspelet är något som Sverige måste ha med sig till imorgon då laget ställs mot Finland eller Grekland i match om elfteplatsen.
-När vi inte är bra i försvar så blir vi även sämre i anfall. Vi ser ut som fem schackpjäser som står där och tittar i offensiven. Är vi bara bra i försvar så blir vi aggressiva i anfallet också. Då kan vi dra fouls så att vi kan få lite momentum, hävdar Carnerud.

Individuellt sett var Mi Enlund och Sandra Hansson bäst idag. Mi spelade bra försvar och var orädd i anfall. Hon vågade ta bollen till korgen trots att det smällde. Sandra drog i ett par skott när Sverige chansade på slutet.
Motståndarna imorgon blir alltså Finland eller Grekland. Grekland spelade jämnt mot Spanien tidigare och har naturligtvis ett fantastiskt publikstöd. Men det har även Sverige med sina tillresta supportrar.
-Finland ska vi bara vinna mot. Vi har mött dem tre gånger och vår segermarginal har bara blivit större för varje match. Men det är ny match nu och vi måste hitta tillbaka till vårt vägvinnande spel.
Vid seger imorgon så blir Sverige elva i EM.

Sverige-Tjeckien: 51-57 (12-15, 12-14, 7-14, 20-14).
Poänggörare Sverige: Paulina Hersler 15, Sandra Hansson 13, Agnes Mellström 6, Mi Enlund 5, Gabriella Frykbo 4, Evelina Strömberg 2, Raushan Gültekin 2, Johanna Andersson 2, Erica Iderstål 2.