Sverige besegrade Finland efter förlängning


Vi gratulerar Paulina och laget till segern, skönt att de slog de finska pinnarna i sista matchen!
Vilken spännande avslutning de bjöd på våra fina, svenska, tappra tjejer!
Nu kommer snart Paulina hem till Sverige med massor av roliga minnen i bagaget och ska börja sitt nya liv i Södertälje.
Ny bostad, ny skola, nytt lag, nya kamrater och många andra nya saker väntar denna härliga tjej! Vi släktingar är väldigt stolta över hennes fantastiska prestationer!
Och vi som bor runt Stockholm är desstutom extra glada över att (förhoppningsvis) kunna få träffa henne oftare och umgås och toka oss tillsammans, nu när hon ska bo i närheten!
                                       VÄLKOMMEN HEM VÅR EGEN LILLA STORA STJÄRNA! 


PuSs & KrAm från gästbloggaren; tokiga Moster Maggan  som knäppte och förvrängde bilden!



Referat från Svenska Basketbollförbundet

2010-08-21 20:34

Det krävdes förlängning för att skilja de nordiska grannländerna åt när det spelades om vem som skulle bli elva i DU16-EM i Grekland. Tillslut var det Sverige som visade sig starkast och la beslag på elfteplatsen.

-Vi låg under i princip hela matchen. Vi var ungefär tio poäng efter när det var fem minuter kvar av fjärde. Då sa vi att det var dags att börja chansa. Vi satte en trepoängare och stal sedan bollen. Därefter satte vi en tvåa. Så det var vi som hade ”försteg” i slutminuterna, säger headcoach Peter Johansson.


Med två sekunder kvar av den fjärde perioden hade Sverige ledningen med 56-54. Då blåstes Evelina Strömberg av för en foul och Finland fick två straffkast. Kaisa Kuisma satte iskallt båda straffarna och tvingade därmed fram en förlängningsperiod.


Väl inne i extraperioden sänkte Gabriella Frykbo en trea som gav Sverige greppet om matchen. Det skulle dröja ca en och en halv minut innan nästa poäng noterades i protokollet – en trea från Finlands Emmi Leino. Paulina Hersler och Sandra Hansson kombinerade för Sveriges sista fem poäng i matchen. Sverige hade många missade straffkast i förlängningen och Finland hade chansen med matchens sista skott, men de missade. Sveriges poäng räckte till seger med 64-62.


Peter Johansson summerar EM: ”Vi kände från början att vi hade god chans att säkra vidare spel i a-divisionen redan i gruppspelet. Finland och Litauen, som var i vår grupp, kändes som lag som vi kunde vinna mot. I det andra gruppspelet blev det otroligt tufft. Vi hamnade med de fyra lag som senare gick till semifinal. Där räckte vi inte till. Men vi gjorde en riktigt bra match mot Frankrike åtminstone. När vi nu spelade om platserna 9-12 så kändes det som fyra jämna lag och det kunde gå åt vilket håll som helst. Vi och Finland förlorade knappt, men vi fick med oss sista vinsten, vilket var jätteskönt.”


Peter Johansson om individuella insatser: ”Det var lång turnering - åtta matcher. Så det är självklart en del upp och ner på vägen. Men vi är ett jämnt lag. Det är både vår styrka och vår svaghet. Paulina Hersler har varit vår bästa scorer, men hon har haft det ganska tufft ändå mot stora starka motståndare. Annars är det olika namn som har klivit fram. Idag var till exempel Mi Enlund och Sandra Hansson viktiga med sina drives. Agnes Mellström har bidragit med bra returtagning och bra skytte från halvdistans. Gabriella Frykbo och Erica Iderstål har varit våra stabila trepoängsskyttar, även om Sandra Hansson kanske var allra bäst om man bara ser till procenten. Som lag ligger vi i topp åtta när det gäller trepoängare, returer och egna turnovers. Betydligt värre har vi det när det handlar om tvåpoängare. Vi är lite för fysiskt svaga där.” 


Sverige-Finland: 64-62 (13-21, 9-10, 16-9, 18-16, 8-6).


Poänggörare Sverige: Paulina Hersler 16, Gabriella Frykbo 12, Sandra Hansson 11, Erica Iderstål 8, Mi Enlund 7, Raushan Gültekin 4, Evelina Strömberg 3, Agnes Mellström 2, Sofia Åkerman 1.


Kommentarer
Postat av: Basketball_Pat

http://www.fibaeurope-u16women.com/en/Default.asp?cid={32536BDD-EDFD-447A-9153-76BD4B6D5A01}&teamID=367&compID={FA457E52-F33D-4E6F-9C7C-AEAE089A859C}&season=2010&roundID=7454&playerID=77125

2010-08-22 @ 08:15:43
Postat av: SSaRRaHH

hej hej hur går det med allt gumman ???

2010-08-22 @ 13:21:48
URL: http://klarahs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0