Tvärstopp mot Serbien


Från Svenska Basketbollsförbundets hemsida:


2010-08-18 22:37


De svenska U16-damerna hade chansen att gå till kvartsfinal i EM. Men för att det skulle bli verklighet krävdes seger mot Serbien på onsdagen. Tyvärr blev det tvärstopp då det fina spelet från kvällen innan inte gick att känna igen.

-Vi blev rätt kvalificerat utklassade och hängde inte med längre än i några minuter, kommenterar headcoach Peter Johansson.
Försvaret, som är Sveriges nyckel för att hänga med i matcher som den mot Serbien, fungerade inte. Jämför man med de andra landslagen så ligger Sverige bra till när det kommer till trepoängsskytte och returtagning. Däremot har man svårt med tvåpoängsmålgörandet.


-Det positiva var att vi skaffade oss en chans att få spela om kvartsfinal. Väl där vill man givetvis ha mer, men samtidigt spelade vi betydligt mycket bättre igår. Då kunde man se vad tjejerna är kapabla till, säger coach Johansson.
Närmast handlar det om spel om platserna 9-12. Sverige möter Tjeckien på fredag kväll.
-Vi har inte sett Tjeckien alls så vi vet ingenting om dem, men vi har fått ett par DVD:er nu som vi ska titta på, berättar coach Johansson.
Samtliga tolv spelare var ombytta mot Serbien och samtliga fick minuter på plan.


Sverige-Serbien: 39-73 (11-16, 15-25, 4-21, 9-11).

 


Poänggörare Sverige: Gabriella Frybo 11, Paulina Hersler 10, Sandra Hansson 6, Mi Enlund 4, Agnes Mellström 2, Evelina Strömberg 2, Raushan Gültekin 2, Erica Iderstål 2.

Uppdaterad: 2010-08-18 22:37
Skribent: Magnus Stråhle
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0