2010!

Nyårsafton idag och jag ser framemot en kul dag/natt/kväll här i Södertälje.
Vilket år 2010 har varit, 2009 var grymt med min basket men 2010 toppar detta asså. Hur blir 2011 tro? Ett SM guld med Telge och 2011 toppar 2010!
Det har hänt så mycket det här året...
Jag har varit på massa landslags uppdrag, spelat Baltic cup, Nordiska mäterskapen, turneringar i Italien och Frankrike och sedan avslutat med ett EM i Grekland. Förutom landskamper så var sommaren mysig med familj och mitt gamla basketlag i stugan och passade även på att umgås med mina kära Malmö vänner innan jag åkte.
Jag avslutade också några fina år i högstadiet med klass 9E på ett bra sätt och gick ut med bra betyg.
Sedan har jag flyttat 50 mil själv upp i landet och bor i egen lägenhet. Jag har också debuterat i ligan, fått mycket uppmärksamhet i media med min basket och presterat "bra" i ligan. Jag trivs verkligen i mitt lag också även fast jag är Rookie (bilden där jag ser ut som ett spöke är från Rookiefesten haha) och får "slita" (haha)!
Att flytta till Södertälje har känts helt rätt (och känns) och jag har träffat så många underbara människor som jag trivs med. 2010 har helt enkelt varit ett mycket bra år!
Men jag ser framemot 2011...Mycket spännande saker framför mig...Så 2011, here we go!

GOTT NYTT ÅR KÄRA LÄSARE!

Sista dagen 2010

Tjotjo!
Dagen har rullat på och jag har hunnit med en hel del. Två träningspass, flyttat möbler till vår amerikan Leah som kommer till oss om två dagar, varit med Amanda när hon noppade sina ögonbryn på salong, träffat landslags tjejerna, handlat mat och packat upp väskorna från Malmö. Ganska nöjd faktiskt. Angående maten så var det Amanda som lagade till en specialare (snott den från Vici, en annan tjej i laget haha) och det såg ut som kräk (därav ingen bild) men var riktigt gott faktiskt. Så det satt vi och mumsade på ikväll och snackade och hade det allmänt mysigt.
Imorgon är det nyår, 2011, herregud, here we go!

Jag och Amanda! Känns som att det här var flera år sedan...Tiden går så fort, detta var i september<3

HTC!

Här har vi då förklaringen varför det inte blivit någon bloggning idag. Skickade mms blogginlägg som vanligt från mobilen men då min rosa Sony Eriksson T700 numera är historia och jag inte installerat mms inställningarna på min nya HTC Touch Pro som jag så snällt fick (sjukt!) av min gamla tränare så funkade det inte. Den satt jag dock och pillade med under tågresan och har nu börjat fatta lite mer hur man använder den...Fast fortfarande lite tant varning på mig när jag skickar sms.

Vilket fall som helst så har jag nu anlänt i Södertälje efter skön och behövlig vila och ledighet med familj och vänner i Malmö. Jag har nu kommit "hem" till min lägenhet här i Södertälje och jag trivs så bra här så det känns så bra...Träffade lite landslagstjejer idag som jag inte sett på länge som var jättekul. Har fått en del frågor angående om inte jag är kallad till landslagslägret som är just nu men jag tillsammans med landslags coachen, min coach och klubben bestämde att jag inte skulle vara med där eftersom det varit mycket speltid för mig i ligan och har många många matcher och slutspel som väntar och då var detta enda tillfälle att få andas lite och få lite vila så fick det bli så. Sedan hade jag knappt fått komma hem annars om jag skulle varit med på lägret utan kanske inte kommit hem förr än i april och det är också viktigt att få andas lite och komma hem för att kunna prestera och ladda...Så så ligger det till. Hoppas på att jag ska kunna vara med på nästa landslags läger såklart.
Nu måste jag sova, GOD NATT!

Mina julklappar

Anledningen till att julklapparna har dröjt innan de dykt upp här på bloggen är att en några stycken är på väg hem till mig på posten så tänkte invänta dem. Men i detta snökaos med alla typer av förseningar med olika transportmedel har de tyvärr inte kommit än utan får skickas vidare upp till mig i Södertälje sen för imorgon åker jag tillbaka dit.
Här är i alla fall alla mina andra fina julklappar som jag fick under julafton. Typ allt som stod på min önskelista så jag är jättenöjd.

Morgonrock, sjal, brödrost (till lägenheten), Michael Jacksons skiva, pengar, Kenzas orm-designande ring, body butter, fyrkantiga tallrikar (6st, till min lägenhet) och en datorväska.

Fick även en mjukis dress, jacka och byxor men byxorna har jag inte fått bytt till rätt storlek än. Sedan en liten kul grej som mamma köpte, en leopard pälsjacka typ. Kan bli ganska cool om den matchas rätt.

Byxorna ska jag jaga rätt på i rätt storlek, sedan väntas ett par korsörhängen och en Marc Jacobs nyckelring komma på posten.
Vad fick du i julklapp?

26:e

Mysigt dag på stan idag med tjejerna. Det dröjde inte länge innan affärerna fylldes med folk idag trots att vi var ute väldigt tidigt. Så det var ändå skönt att vi hann gå själva ett tag ( vi hängde bokstavligt talat på låset). Fick med mig hem den här godbiten från Gina, lite underkläder och fick bytt en julklapp.
Alldeles perfekt lagom helt enkelt!

Haha vi är först utanför gina tricot och t...

dsc02544 (MMS)

Haha vi är först utanför gina tricot och taggade för rea. Haha rätt komiskt men kul. Hoppas på fynd hörs sen;)


Girlsgirls

Sjukligt seriösa bilder !

Skönt att träffa mina kära skånska vänner igen. Mycket att ta igen och hur mysigt som helst att sitta och snacka massa skit (och vissa fick ju för sig att leka med rött läppstift haha), käka lussebullar och ha de allmänt mysigt med de här brudarna.
Imorgon ska vi hänga på låset på affärerna och kampas med kunder på mellandagsrean.
Ses vi kanske bland klädstängerna?


Alla barn får julklappar, jag fick djurklappar

HAHA det blev något slags dolt tema på julklapparna igår. Fick massa med leopard mönster, det är dock helt vitt skilda grejer ( en dator väska, en sjal, en morgonrock och en jacka + en Marc jacobs nyckelring som kommer på posten snart) och det är INTE tänkt att ha tillsammans. Men tyckte ändå det var lite kul haha...
Visar bättre bilder sen på alla julklappar.
Nu ska jag snart hem till Beeeecka som jag saknat och där väntar fler saknade vänner;)

Merry Christmas

GOD JUL MINA KÄRA LÄSARE! Hoppas ni hade en fin jul igår...Jag hade det jättemysigt med släkten här i Malmö och vi åt farmors goda julbord och sedan kom tomten. Det roliga var dock att min lilla kusin (3 bast, yngst igår) bara..."Nä titta, tomten har mask, han har morfars händer. Varför tar du inte av masken?". Haha smart unge det där, men vi gav oss såklart inte utan försvarade tomten att han var på RIKTIGT! ;)

Julaftons outfit har ni ovan och ska även lägga upp mina fina klappar jag fick senare.

PUSS!


Lillejulafton

Har ätit gott julbord här hemma med hela familjen på självaste Lillejulafton. Väldigt mysigt.

På något sätt lyckades jag lämna typ allt färgglatt i garderoben hemma i Södertälje så körde bara enkelt med svarta kläder och accessoarer (målade röda naglar för imorgon, kanske inte det mest passande nu haha).
Nu ska vi mysa i vardagsrummet framför granen och tv:n haha och äta chokladtryffel och dricka glögg.

Det godaste på julbordet (köttbullarna m.m hahah) är dock inte med på bilden.


HOME!

Vår fina julgran (tagen med webcamen). Bjuder på finare julbilder senare...

Som jag sa...Nu en hemkommen glad Paulina. Blev totalt 1,5 timmes försening (plus extra jobb med att kräva ersättning med pengar av SJ då vi fick betala taxin) men jag ska nog ändå vara rätt glad för det verkar som att det är många som har det/får det betydligt värre än mig i tågtrafiken.
Nu ska jag njuta av att vara hemma!

PUSS!

Det var för bra för att vara sant när jag ...

dsc02538 (MMS)

Det var för bra för att vara sant när jag satte mig lugnt och skönt på ett tåg idag i tid som utan uppehåll rullade felfritt till Helsingborg. Då plötsligt ropas dåliga nyheter ut i högtalarna att all tåg trafik är stoppad mellan Helsingborg och Malmö. Så alla hoppar av tåget men konstigt nog försvinner typ alla för jag kände mig ganska lost och visste inte riktigt var jag skulle ta vägen. De hade sagt att bussar va beställda men att de inte visste när de skulle komma då det är så många människor som måste transporteras (fick reda på sen att det skulle vara mellan 4-6timmars väntan). Efter lite yrande på en bussterminal gick jag till skånetrafikens centrum(aaaaha det är här alla e kom jag på haha) och så hör jag någon ropa om det är någon mer som ska till Malmö. Och snabbt som faaaan skriker jag till innan jag vet vad de menar och då hänvisar de till taxi. Så nu sitter jag i en taxi med tre random killar på väg till Malmö. Taxikillen frågade precis om vi hade bråttom eller om han istället skulle köra säkert? Haha...Men som tur är så ska vi alla bara till Malmö och föredrog säker körning. Nu har han dock satt på klassisk musik i bilen och kommenterar lastbilar som kör på fel sätt. Det känns bättre i alla fall...Troligtvis hör ni ifrån en Paulina som kommit hel och glad hem i Malmö senare idag.


Ledighet väntar!

Bild från Mark matchen.
Heeeeej!
En trött Paulina här asså, vår sista match för detta året är nu spelad och det gick bra och slutade med vinst och 18 poäng för min del. Cleo i vårt lag lyckades dessutom nästan med en triple double vilket innebär att man har över 10 poäng(hon hade 29), returer och assist vilket är VÄLDIGT ovanlgit att få. Hon var snopet nog 1 assist ifrån men ändå helt sjukt.
Jag ligger just nu i en extremt skön bäddsoffa hemma hos min as andslagscoach från i somras och Kvarnbys coach. Hon är snäll och låter mig sova här då jag har bokat tåg från Göteborg imorgon bitti. Tyckte det var lite onödigt att åka massa tiotals mil extra upp i landet för att sedan åka neråt igen. Nu har vi några dagars ledighet och det ska bli väldigt skönt, det behövs. Ska också bli jätteskönt att komma hem, saknar alla där hemma.
Ska jag försöka sova nu...Bäst det innan jag ska upp igen.
Lär väl råka ut för tågförseningar imorgon...Men hoppas inte för kommer bli fett LACK!

Sov gott!

On my way


Heeello!!!
Nu är allt packat, lägenheten är städad och mat väntar i kylen som ska med. Nu hoppar jag snart på bussen (lag bussen alltså, ingen stadsbuss hahah) mot Göteborg där vi ska möta Kvarnby. Sedan imorgon bär det hemåt mot Malmö. Måste rusa hörs mer sen.

Klappar

Har mina nära och kära varit extra snälla i år? Eller är det kanske jag som är extra snäll?
Oavsett så har jag nu slagit in massa paket och har en hel Ikea påse med julklappar som ska transporteras på buss och tåg till Malmö. Kan bli spännande men det ska nog gå bra...Ska bli riktigt skönt att komma hem faktiskt, längtar. Det var länge sedan jag var hemma och kommer dröja länge innan jag kommer hem sen.
Fast först ska det bli kul med match imorgon mot Kvarnby.

Kyla!

Här i snökaoset kan man inte räkna med något. Min buss blev jätteförsenad så jag missade den lilla julavslutningen på skolan (inte värsta grejen men ändå). Var dock tvungen att åka till skolan ändå då jag glömt en bok som jag behöver. När jag skulle hem stannade jag och köpte lite julgott (pepparkakor, varm choklad och lussegifflar). Dumt nog glömde jag mina vantar i hallen imorse och jag har nog aldrig varit med om något plågsammare för händerna än att vara ute i denna kylan. Asså jag skämtar inte men på typ 200m hann mina fingrar nästan trilla av. Helt sjukt, har aldrig haft så ont och frusit så mycket om fingrarna (även fast jag knappt kände av dem). Fy fan asså!
Nu har jag precis myst med det här goda...Om ett tag blir det träning och ikväll väntar julklappsinslagning och städning av lägenheten (mindre kul asså!).

The game

Som jag kämpade på flyget/flygplatsen för att få hem det här haha.
Kass uppdatering på sistone, I KNOW! Men så blir det ibland...Kan istället nu berätta om Luleå matchen som jag inte gjort för er som är nyfikna. Vi spelade en jämn match där vi turades om att vara i ledningen. Men med få spelare i vårt lag och Luleås breda trupp och säkra 3 poängare orkade vi inte riktigt fullt ut och förlorade med 8 poäng. Vi kunde spelat bättre och missade som lag ganska mycket men tyvärr inget att göra åt saken nu. Jag är däremot ganska nöjd med min insats (bilden beskriver rätt bra, fick matchen lirare, första gången i ligan så lite extra glad haha) men i och med förlust så hade det inte så stor betydelse. Nästa match är på onsdag, mot Kvarnby. Sista matchen innan juluppehållet. Ska bli riktigt kul och hoppas vi kan avsluta på ett bra sätt innan vi får några dagar skön, förtjänad och värdefull vila.


Bye bye skolan säger jag nu. Mitt mattepro...

dsc02535 (MMS)

Bye bye skolan säger jag nu. Mitt matteprov är nu över och imorgon väntar en halv timmes avslutning och sedan JULLOV. Berättar om matchen sen. Puss


Ligger på hotellrummet med de här störda s...

dsc02533 (MMS)

Ligger på hotellrummet med de här störda söta människorna o har riktig mysig filmkväll. Vi laddar genom att chilla nu infören tuff match mot Luleå imorgon. Då jävlar ska vi vinna. Puss puss


Hejhej. Äntligen fredag och bara några ynk...

dsc02529 (MMS)

Hejhej. Äntligen fredag och bara några ynka dagar kvar i skolan sen är det lov. Riktigt efterlängtat. Nu sitter jag på Arlanda för att åka till Luleå och spela match. Vi spelar dock inte förr än på söndag men åker redan idag av olika anledningar. Imorgon blir det alltså att se luleå city och kanske gå på bio efter eller innan träningen som vi också har imorgon. Sen på söndag är det match mot ett revanchsuget Luleå på hemmaplan med 1000 pers på läktaren. Blir grymt. Ha DE bÄST


Det här ska försöka rädda min trötthet för...

dsc02528 (MMS)

Det här ska försöka rädda min trötthet för tillfället! Plugg ska jag dock lida igenom i kväll och packa inför imorgon då vi drar till Luleå för att spela match(dock inte förr än på söndag ). Nu ska jag käka. Puss


Bloggar i laget

Jag fick en fråga från en läsare om någon i mitt lag har blogg och japp, vissa har det.
Cleopatra Forsman har blogg, läs här.
Vici Fagan har en blogg tillsammans med as coach Jeanette Johansson, läs här.
Sen har Amanda Zahui en blogg, även fast det är synd att kalla det blogg haha. Ni kan ju kolla in där men behöver inte titta på senaste uppdaterings tillfälle. Läs här.

Almost done

Då var i stort sett alla julklappar köpta. Någon liten kvar bara plus att de ska slås in men sedan är det klart. Skönt, även fast jag tycker det är mysigt att köpa julklappar och presenter till andra. Tycker också det är ganska gulligt att jag omedvetet "gömt" julklapparna i min garderob hahah, vem skulle hitta mina julklappar liksom?

Dagen har börjat grymt och det är tjejerna...

img5740 (MMS)

Dagen har börjat grymt och det är tjejerna på bildens förtjänst. Riktigt kul idag i skolan asså. Troligtvis fortsätter det så då jag och Amanda drar till stockholm efter skolan och köper julklappar. Hörs sen


Mmmm

Kocken själv har lagat till lite käk inför träningen, ÄLSKAR min spis, den är så snabb så det går så fort att laga mat. Nu ska jag äta det här goda och sedan blir det träning.
hA DE bäsT!

Lucia idag...Inget luciatåg för min del me...

dsc02520 (MMS)

Lucia idag...Inget luciatåg för min del men såg ett fint på tv imorse och för ett tag sedan så gick det ett luciatåg här på min skola. Det var med blandade åldrar där en gick med mössa på,en liten flicka kunde inte stå stilla utan riskerade att bränna upp sitt hår genom att hoppa runt och dikter lästes så att ingen hörde. Men trots det var det väldigt gulligt och fint och det blir mer och mer julstämning...Julafton om 1,5vecka,det går så fort, shit!


Pimpat

Oerhört skön vinst mot Salén idag. Extra kul var att Matilda Claesson, min rookie vän och min klasskompis spelade skitbra i sin debut match. För min del gick det dock inte så bra...Men det är bara att glömma, träna vidare och ladda inför nästa match mot Luleå nästa helg.
Tänkte visa lite bilder på min julpyntning här i lägenheten som mamma fixat åt mig i helgen. Inget rött traditionellt här inte men ger ändå julstämmning här i min lilla lya ;)

Inte ensam rookie längre...

Claess claess blir rookie med mig i laget :D

Imorgon är det GAMETIME!
Ska bli riktigt kul och imorgon måste vi verkligen vinna. Ska försöka gå in avslappnat men ändå spela fokuserat och se till så att vi gör en bra match och tar hem vinsten. Extra roligt är att min käre vän Matilda Claesson från min klass (alltså också 94:a) har fått dubbellicens och ska nu spela med oss. Riktigt kul, skönt också då vi istället kanske blir 7-8st spelare imorgon. Vi har enorma skadeproblem i laget men det går mot bättrings vägarna nu i alla fall...

För er i närheten, se vår match i Telgehallen imorgon klockan 14.00.


Dålig uppdatering idag men för att sammanf...

dsc02518 (MMS)

Dålig uppdatering idag men för att sammanfatta dagen så har jag tyvärr varit på begravning till en i lagets familjemedlem och en person som stöttat och hejat massa på Telge. Nu efter att ha tränat ska jag hem och där väntar mina föräldrar som har kommit upp till mig. :-D Vi hörs. Puss


Wishlist


Tiden rullar på sjukligt fort och snart är det julafton. Jag springer runt på stan och köper julklappar till mina nära och kära lite titt som tätt.Tycker det är väldigt mysigt och kul att KÖPA julklappar och inte bara att få. Men givetvis finns det saker jag önskar mig och här är lite grejer som står på önskelistan.

- Datorväska

- Marc Jacobs t-shirt

-Korsörhängen

-Mjukisdräkt

-Ring från Kenzas kollektion

- Peace ring

- Fyrkantiga tallrikar till min lägenhet

- Svart/vit kavaj från H&M

- Rosa fodral/skal till min Ipod touch

- Morgonrock

- Svarta tights med dragkedje fickor och skinnbitar (ej på bild)



Finally

Även fast det känns fel att visa skolfoton nu 2 månader senare än alla andra fått dem och bilder där huden känns typ 20 gånger brunare så har ni skolfotona här som jag fick så sent och lovade att visa. Det går så himla fort, har redan gått snart en termin på gymnasiet. Känns som vi började precis. Inte långt till studenten ju...Eller hmm? :P


Vardagslyx

Handen på hjärtat så är det inte ofta jag lagar "god" mat till mig utan oftast blir det snabbt med pasta och något till det innan träningen för det ger mycket energi och går fort att laga.
Idag hade vi däremot vilodag och då jag tog livmoderhalscancer spruta idag valde jag att inte skjuta extra utan ta det lugnt bara då man helst inte ska anstränga sig så mycket.
Så efter att varit en runda på stan och köpt lite julklappar stack jag hem och städade och lagade sedan god mat i form av klyftpotatis (skulle haft några minuter i ugnen till jag VET), kycklingspett (vet inte varför såsen ligger utspridd på tallriken) och beanesås (nej det är inte för mycket, det är gott) till middag. Förenklat sagt så kan jag väl säga att det smakade bättre än det ser ut. Nu sitter jag och käkar chokladbollar som jag också gjort. Nice eller nice?


Bakning

Var ju som sagt hemma hos Jossan, en tjej i min klass i helgen tillsammans med baskettjejerna i klassen och hade julbak. Sjukt gott asså, levde på kakorna hela dagen. Här har ni lite bilder från då...

Pepparkaksbakande, lite annorlunda kakor dock.

Skönliraren på gitarr...Eller? :P

<3

Fina va?


Söta tjejer.

Bästa tjejer

Tar lite åt mig äran för de här konstverken asså...


Gottgott.


Äntligen äntligen äntligen! Som jag har st...

dsc02512 (MMS)

Äntligen äntligen äntligen! Som jag har strulat och ringt för att få mina skolfoton och nu äntligen hängde de på dörren idag. Alla andra fick väl sina foton för 8-9veckor sedan men bättre sent än aldrig ;) Ni får se bilderna sen.


Goosig


Har ju inte visat er den här godbiten som jag så snällt fick köpa av en kompis mamma...Och japp den är inte äkta utan köpt i Kina, men vad gör det?Sjukt varm och  skön i kylan.

2:a advent

Båda från JC
Igår blev det en snabb runda på stan då det här inhandlas, lite andra nödvändiga grejer och några julklappar. Märks även i lilla Södertälje att julen närmar sig då julstressen har börjat för fullt i affärerna.
Det är ju redan andra advent och denna dag har bestått av träning och julbak hemma hos jossan med ett gäng tjejer från klassen. Kakorna mättade som lunch,middag och kvällsmål asså. Bilder på det kommer imorgon. Nu ska jag sova, trots att jag har studiedag imorgon så ska jag inte sova bort dagen.
Puss puss!

Jul

De här julbokstäverna blev det och nu står de så fint på min bokhylla här i lägenheten...Tror de passade bäst, de andra var inte riktigt samma stuk som i min lägenhet även fast de var väldigt snygga.
Vad tycks?

Hallå hallå. Har precis sprungit runt på s...

dsc02506 (MMS)

Hallå hallå. Har precis sprungit runt på stan ett tag. Skulle bl.a köpa sådana här jul/x-mas bokstäver. Ovan ser ni de jag valde mellan(dock ett a istället för ä i x-mas). Vilket tyckte ni va snyggast? Ni får se sen vilket jag köpte. Kan hända att ja byter,får se hur det passar där hemma. Nu är jag på väg till hallen, kings ska spela så ska kolla på deras match. Hörs sen.


Wow asså!Har nog aldrig skådat något vitar...

dsc02498 (MMS)

Wow asså!Har nog aldrig skådat något vitare landskap. Det är verkligen bara vitt vitt vitt! Vi sitter här tre pers och försöker hjälpa sally stackarn som kör. Det är verkligen helt vitt och skitsvårt att köra. Det går knappt att se...men nu börjar vägen bli bättre ser jag så hoppas vi kommer fram i tid;)


Till Gotland

God morgon!
Fredag morgon men ingen skola för mig. Jag ska nämligen sticka till Visby på Gotland då vi ska möta Visby ladies ikväll. Ska bli riktigt kul faktiskt.
Bjuder på en liten bild från min lägenhet, det är ungefär vad julstämning jag har här för tillfället men nästa helg kommer mina föräldrar och ska då fixa mer.
Nu blir det båtresa mot Gotland.
Ha DE bäsT!

10 gånger billigare

Skopunkten 249kr.
Det blev ju tyvärr inga äkta Uggs australia för min del då de slutade att skicka de internationellt från shop.nordstrom.com. I butik hade de kostar ungefär 10 gånger så mycket som det här fejk varianterna nu kostat och dessutom så fanns inte min storlek i butik så det fick tyvärr bli ett par sådana här istället. Utbudet på fejk uggs i storlek 42 var inte heller jättestort men de här fick jag i alla fall tag på och hoppas att de håller. Det är ju så varmt och mysigt att gå runt med "uggs" på vintern.


Har varit i riksdagshuset på besök med kla...

dsc02497 (MMS)

Har varit i riksdagshuset på besök med klassen och har nu precis käkat god tacotallrik. Nu blir det lite hopping i stockholm;)


X-MAS

Bild från Shoppingandfashion.
Nu i ens lilla lägenhet blir det ju ingen julgran men lite julstämning med julpynt vill man ju ändå ha. En av tre adventsljusstakar är uppsatta (de andra två var sönder så ska bytas i affären) och sådana här bokstäver hade också varit nice att ha i lägenheten. Ganska coola faktiskt...Finns på Clas Ohlsson och ska bara kosta runt 50 lappen. Ska se om jag hittar de imorgon när jag efter ett besök på riksdagen med klassen ska stanna kvar i Stockholm och shoppa lite.

Same same but different

Träningsledig dag men var ändå i hallen och sköt ett tag innan. Nu sitter jag och chillar och äter pepparkakor i alla former och ställer mig den stora fråga...Vad är godast..Degen eller kakorna?


RSS 2.0