Kayseri

Merhaba! Så man säger hej här i Turkiet och Kurt försökte även lära sig lite andra ord här som jag inte kommer ihåg. Alla förväntar sig nämligen att hon kan språket här till skillnad från oss blondiner i laget.. Idag har vi trots att vi inte gjort allt för mycket upplevt en hel del nya saker. Morgonen började med att man 04.58 väcks av böneutrop i en av de tre moskéerna som ligger här i området. Sådär glad man blev då men börjar nu vänja sig då de upprepats 4 gånger till under dagen. Vi åkte därefter till träningen med poliserskott och kommer fram till en riktigt nice stor hall som de förra året hade 7000 åskådare i under en Euro Cup match. Det var dock finalen typ men tanke på att folk på stan känner till Telge basket känns det ju som att det kommer komma folk imorgon. Sen har man ätit två stycken trerättersmiddag med servitriser som inte ens låter en fylla på vattnet själv. Man verkar dock inte veta vad sås är i detta landet eftersom vi får in Tabasco när vi frågar efter sås till vår kyckling och ris. Annars ska jag verkligen inte klaga för vi lever bra här. Men största chocken var nog trots allt idag när vi va på stan...Asså turkarna tog stirrandet och utploppande ögon till en ny nivå. Kryllade av folk mitt i centrum och det var som hela världen vändes mot en när vi gick ut på gatorna. Folk är inte blyga och blicken gick från tå till topp för att sen återgå till tå där stirrandet på våra bara ben kvarstod. Att man var blond och lång hjälpte ju inte heller till direkt, skulle typ velat ha poliserskott efter mig då istället. Blev till att sätta på sig hoodtröjan och försöka "smälta in" så mycket som möjligt för de där va.läskigt haha. Annars har vi egentligen bara haft två träningar idag men trots det varit en händelserik kul dag. Imorgon är det först ett lätt träningspass på morgonen och sen gäller det bara att ladda allt vad det går för matchen som är 19.00 (18.00 svensk tid) här i Turkiet. Ska bli så gryyymt! Nu ska vi chilla lite här på rummen innan det är dags att sova. Puuuuss!




Arrived

Tjoo! 14 timmars resande och vi är framme...Glider ut från flygplatsen där bussen väntar och kör oss till Hilton. Där väntade kvällsmål och vi ska nu få efterlängtad sömn i våra underbara hotellsängar. Träning och en dag i Turkiet imorgon innan det på torsdag smäller rejält då det är dags för vår första Euro cup match. Har man de bra?? Jaaaa:)


I Istanbul!



Då befinner man sig i Turkiet...Resan började vid 9 imorse och sitter just nu på en restaurang i Istanbul och väntar på vårt inrikesflyg. Har precis ätit riktigt gott här och ska om någon timme flyga till en stad som heter Kayseri ,ingen aning om vad det är för ställe men det ska bara bli så grymt kul och lira mot Turkiet. En lång resdag idag och imorgon är det träning som gäller och finslipa sista inför matchen som är på torsdag. Kommer bli en riktigt tuff men kul match på torsdag och det gäller att vara 100% förbered. Lyckligt lag som fick WiFi här på restaurangen så här lär vi sitta kvar ett tag eftersom det återstår någon timme tills vårt flyg lyfter. Hoppas på internet på hotellet för då ska jag hålla er uppdaterade annars kan ni följa vår match på torsdag på Fibas hemsida. Ha de bra ni hemma i Sverige! Puuuss

Cowboys

Tjaa!
Tog precis en riktigt skön nap och väcktes av ett duns i vardagsrummet..Ja ba va faaan va det? Trodde typ jag fått inbrott och var redo på att slåss (alternativt ringa polisen) men en rejäl duns, det var allt. Går då upp och ser att detta fruktansvärda oväder med blåst och regn, förutom spökat med massa ljud även lyckades blåsa upp mitt fönster som jag hade glömt låsa ordentligt och genom de vält ner min lampa och en blomkruka. Lättad tjej! Varit en bra helg, bra start på lovet. Återstår nu bara en träning tills vi drar till Turkiet och spelar Euro Cup, ska bli gryymt! Bjuder på lite bilder från en Halloween fest och till alla er vuxna där ute som tycker det ser kallt ut med shorts så kan jag säga att vinterjackan och schyssta människor som körde räddade oss.
 
 

Heyhey!

Då var man här igen...Seg på och uppdatera som vanligt men eftersom jag inte ens tar mig tid att diska har det inte heller blivit att jag bloggat. Helt sjukt vilket diskberg jag precis tog tag i, kände att det såg förjävligt ut så kunde inte vänta längre. Amanda höll mig sällskap dock men fan va jag hatar och diska haha. Kan annars sammanfatta det som hänt här lite...Spelat två matcher i veckan, en mot Solna som gick uselt och vi förlora och en mot Mark där vi spelade betydligt bättre och vann. Nästa som väntar är nu Euro Cup som är nästa torsdag...Exciited!! Har även äntligen tagit lagbild. Skulle tagit för länge sen men så blev det inte, förstår dock inte riktigt varför fotograften var tvungen att lägga på dock effekten på bilden typ haha. 
Bäst av allt just nu är att vi nu har lov i en vecka, varit en del plugg i veckan som nu är gjort och så skönt att få lite ledigt nu. Kan också meddela att jag ÄNTLIGEN fått internet till min lägenhet, efter 1000 besök hos mig av olika människor och massa strul funkar det nu äntligen och ska nu försöka koppla in internetet till min hightecka TV som ja fick av min granne om ni kommer ihåg. Är ju inte teknikproffset själv så får väl se om jag lyckas men ska i alla fall försöka..

Friday!

Tjooo!
Sköön dag avslutas på ett väldigt skönt sätt. Va och fixade inlägg till skorna imorse, yrade runt och va helt lost innan jag hittade dit men när ja väl insåg att ja va på fel sida av stängslet gick de bra och jag hittade dit och fick mina inlägg, eller ilägg som vissa här uppe kallar de. Va sen på studiebesök med klassen i Stockholm, handlade om tolerans på Levande historiska forumet och det va faktiskt ganska intressant. Därefter stannade jag och Claess i Stockholm och shoppade, riktigt mysigt och skönt att köpa lite nytt...Satte oss sen helt utmattade på tåget hem, herre asså, sliten efter shopping, man blir lite rädd för sig själv. Men träningslediga idag så skönt med lite annan sysselsättning. Har sedan myst med Claesson och Lina (hennes syrra) framför X-faxtor med kladdkaka och hade även choklad en stund under kvällen...Men den försvann och Claess letade förbryllat efter den tills hon en timme senare inser atthon suttit och värmt upp den hela kvällen...HAHAHH jag och Lina avled av garv, för dum tjej men hon va glad att hon äntligen hittat sin choklad i alla fall.

Gametime!

 Sitter nu på bussen med hela laget samlat påväg till Uppsala. Spelar vår tredje match idag och som ni kanske förstår är den i Uppsala mot Sallèn. Glada tjejer på bussen haha som ville va med i webcamen. Nu väntar typ 2 timmar resa i bussen skulle ja tro för att sedan lira. Kommer ägnas åt film, körkortsplugg och sömn. Skönt.See you!
 

Chillin

Projektplanen är inskickat, man fick maten serverad av vännerna här ikväll och kroppen känns som en påse sand. Det skulle sammanfatta min kväll rätt bra faktiskt. Förövrigt en rätt jobbig irriterande dag, börjar komma in i lite höstdepp här. Eller eftersom jag är medveten om det är det ju bara att vända åt andra hållet men man känner att det börjar gå  lite tugnt nu...Man vill ju bara gå i ide när man vaknar upp och kollar ut. Men imorgon är vi faktiskt lediga från skolan, bara utvecklingssamtal som väntar så det ska bli riktigt skönt. Jag, Nadia, Claesson och Louise ska då dra till Skärholmen för att kolla lite Halloween kostymer och shoppa lite kanske. Men ser mest framemot att få sova, MEN givetvis blev det nu ändrat så att min hyresvärd tillsammans med internetkille kommer och väcker mig 9.00 för att försöka fixa mitt internet. Orkar inte ens gå in på det där men kan ju säga att det varit bland det krångligaste och segaste i mitt liv, trodde det var 2012 men tydligen tar det en himla tid att få ett internet att fungera. Nu ska jag luta mig tillbaka här i soffan och lägga datan åt sidan och bara chilla framför tv:n med de här två typerna. 

Neighbours know my name

Har glömt berätta om min helt fantastiska granne som jag har här. Fick förra veckan en grymt fin 46" Philips LED TV med 3D funktion och en extern hårddisk till den helt gratis. Eller för honom sker betalningen genom fribiljetter till matcher och lite signerade bilder men anser inte att det kan räknas som betalning. Helt sjukt hur generös man kan va och är så glad med min nya TV här i lägenheten. Kan också tillägga att detta vara andra gången jag fick en TV av honom, fick hans gamla för 2 års sedan också då han köpte en ny och denna TV:n är då den han köpte ny förra gången. Finner inga ord riktigt men är bara glad och tackar och tar emot.
 
Sådana grannar känns ju rätt unika men sen idag upptäckte jag att jag har andra typer av grannar också. Kommer hem till lägenheten efter att ha sovit borta och möts då av att någon äggat min brevlåda. Ligger äggskal och ett knäckt ägg precis innanför dörren och tror först det typ är jag som spillt sopor men förstår sedan att någon måste ha tryckt in det i mitt brevlådefack. Om det är en granne eller bara någon som vill jävlas med mig vet jag inte men någon där ute är det i alla fall! Man kan ju undra vad man har gjort för att förtjäna det liksom? Hatad som granne eller vad? Har man fiender där ute i världen? Någon som sett eller hört något, eller va du på plats när det hände? Ring då in till mig, tillsammans hjälper vi varandra och gör samhället tryggare. Hahhah driver, men ändå rätt nyfiken på vem det var, sugen på att hämnas ju.
Från LED tv........Till äggskal
 
 

Yesterday night


 
 
Hello guys!
Riktigt soft dag idag, börjar med att man får sms av ullis att hon gör våfflor med Amanda som frukost. Springer typ dit, perfekt start på dagen. Sen låg man på soffan och läste skvallertidning innan vi började baka, eller snarare Ullis började baka. Riktig händig tjej de där! Nu ligger jag och chillar med Claesson och snart kommer Louise också. Igår va hela laget hemma hos Jossan, även fast vissa va tvugna att plugga till en början och det hände en hel del annat blev det riktigt kul så länge det vara. Gillar verkligen vårt lag, ett gäng så sköna men olika individer. Tyvärr funkar de inte att lägga upp fler bilder så blir bara en på mig och Claesson. Nu ska mysa här i soffan med film och choklad hela kvällen. Ha en trevlig kväll!
 
 

Går mot helg



Tjoo!
Veckan rullar på i ruskig fart och förutom en vinst mot Järfälla igår har inte allt för mycket hänt. Chillade precis med Kurt, Ullis och Amanda som flyttat hit för helgen. Blev pizza och mycket trevligt snack och hjälpte sedan Kurt att klippa ihop videoklipp som ska skickas ut i världen. Helgen ser mycket lovande ut, dock ingen match utan blir träning och annat i helgen. Fått efterlängtad fortvårdstid imorgon också så ska gå dit nu igen(typ tredje gången på två tre veckor ) och hoppas på att hon helt och hållet ska få ordning på mina fötter nu. Håller på och däcka här i soffan så ska ta och lägga mig snart tror ja efter en trevlig kväll med the girls. See yaah!

Premiären

Då har det varit premiär av Damligan i helgen och vi mötte Northland som vi förra året stod mot i finalen. Det var en riktigt jämn match som till och med gick till förlängning...Väl i förlängningen höll vi och vann tillslut med 74-71. Så grymt viktig och skön vinst och en bra start på vår säsong. Helgen har sedan spenderats tillsammans med hela min familj som varit här och brorsan och Therese är faktiskt fortfarande kvar. Uppgraderat dem till lite bättre sängplatser nu när päronen åkt men när vi var allihopa fick vi klämma in oss på bästa möjliga sätt i min tvåa. Riktigt mysigt och skönt att ha de här i alla fall. Nu ska jag sova och hinner inte skriva mer just nu, natti!

Hade hela familjen och min kära släkt från Stockholm som kom till premiären och hejade.


Helg!

Tjaa!
 
Freeedag, efterlängtad fredag! Har skönaste dagen i skolan på fredagar, en lektion vid 12 tiden som idag dessutom bara bestod av att kolla film. Kollade Morgan Pålsson filmen, ni lite längre ner i landet borde känna till Hipp hipp, skönaste komikerna haha som bl.a. gör Tiffany Persson och Kajan. Men för er 08:or här uppe är dem dock inte lika kända har jag märkt. Alla borde ha sett Hipp hipp asså, de är två killar som lever sig in i massa karaktärer (tror bara dem är två) och vissa är så klockrena. Morgon Pålsson filmen var alltså bra och rolig även fast deras egna program Hipp hipp är annu bättre.
Drog sedan ner på Donken för att hälsa på Louise och käka lite. Duktiga tjejen har skaffat jobb och jobbar numera på Mc Donalds. Ny på jobbet och ny i kassan som det stod på hennes namnskylt är hon men tyckte hon skötte sig bra och serverade sina kunder mycket bra haha. Känslan när Louise gör maten åt en, brukar va hon som ligger på soffan och väntar på att det ska bli klart så skönt med lite ombytta roller. Skillnaden är dock att hon får betalt lol.
Har för en gångs skull lite tid efter skolan och innan träning så ska bara chilla nu innan träningen. Sen ikväll kommer hela min familj. Ska bli riktigt mysigt faktiskt. Länge sen de va här och min bror och hans tjej har inte ens varit hos mig sen jag bytte lägenhet så det ska bli kul.
 
Puss på er!

Loooong day

Idag kan jag inget annat än ge lite cred till mig själv. Gått 8-16.30 i skolan, med två prov och däremellan jobbiga lektioner. Därefter lagmöte, kvällsträning och lyckades sen dessutom laga mat till mig själv utan att bränna den lol. Lyckas alltid bränna min mat på något sätt så kul att man lyckas någon gång i alla fall...Ligger som en plattfisk i soffan nu och ögonen faller typ ihop på mig men ska tvinga på mig lite historiaplugg då det imorgon är redovisning innan jag kryper under täcket. Det drar också ihop sig till vår premiär, på lördag smäller det, en viktig match på många sätt. Med det sätter jag punkt och säger gonatt!
På lördag har både vi och herrarna permiär. Klockan 14 och 16 i Täljehallen.
 

The locker room



Tjaa!
Hade endast gym imorse då det var LT kupp i hallen och istället spenderade vi massa strötid i omklädningsrummet. Rookiesen städade lite i vårt omklädningsrum som inte är allt för fräscht. Vi fick bland annat slänga den här extremt fasionabla väskan som varit lite som en legendarisk pryl för oss haha. Sally som till sin ära fick den har sparat den (jag hoppas av hela mitt hjärta att du inte använde den) och sen har den gått mellan spelares platser i laget. Men allting har sitt slut så idag slängdes den(sorry Sally) och mycket annat och vi fick det åtminstone lite fräschare där. Har sedan varit i skolan och haft en bra kvällsträning och kvällen avslutades med ett bra lagsnack och nu latar jag mig framför tv:n för att snart ta tag i plugget. Där har ni min dag, nu ska jag fortsätta kolla X factor. Puusss


RSS 2.0