Mot paradiset!

Då va allt fixat..Städat, tvättat, rehabat, pluggat och packat. Sitter nu på Arlanda och väntar på att få boarda. Får rullstolsassistent här för ja går på kryckor haha, fett skönt men ovant kan jag ju säga. Kan inte med ord beskriva hur skönt det ska bli att komma till värmen. Kommer troligtvis ha Internet ganska mycket så hoppas på att kunna uppdatera er lite men annars ska jag bara njuta till max. Har laddat Ipaden med film och bok, musik och choklad är också nerpackat. Mjukisdressen är på och jag är redo för 11 timmars flyg. Detta blir den bästa bilden ja bjuder på nu haha, garanterar att de kommer bli finare sen. Ha de så bra i kylan!! Puuuuss


Förbereder

Tjaaa!

Lyxig vecka asså, inga lektioner igår, studiedag idag och på torsdag drar jag till Thailand. Inte helt fel asså. Gick dock upp relativt tidigt idag och har nu tvättat massa, pluggat och packat det mesta. Är som vanligt sämst på att packa, vill ta med mig hela garderoben samtidigt som jag vet att jag kommer vilja shoppa massa där. Måste alltså begränsa min packning trots att min vilja är stark att ta med och använda alla mina sommarkläder haha. Ska fortsätta fixa här nu innan jag drar till hallen för träning och blir även till att se Kings som har match efteråt.
Puuss!
 
 

Snart drar jag

Heeej!
Ledig från skolan idag, har bara en lektion på måndagar och idag fick vi jobba hemifrån. För nice! Va hos Lasse i eftermiddags också och rehabade och va tvungen att fixa lite ärende på stan innan jag drog till träningen. Har nämligen lite att fixa med nu innan torsdag...Ska inte va hemlig längre utan kan säga att jag på torsdag faktiskt drar till Thailand. Japp ni hörde rätt. Mina föräldrar har sedan länge bokat resa och jag har ju såklart planerat att inte hänga med eftersom jag räknat med att spela. Men när det jag minst av allt ville inträffade igen och jag skadade mig finner jag nu mitt tillfälle att hänga med. Opererade mig för nu snart 4 veckor sedan och min rehab är just nu väldigt lugn eftersom jag fortfarande är på kryckor, vi har ganska få matcher och skolan är relativt lugn så tillfället är så bra det kan bli. Mitt knä kommer dessutom läka bättre i värmen och jag kommer kunna köra min rehab där också...Känner verkligen att jag behöver det här och ska verkligen bli så sjuuukt underbart och kommer göra gott både mentalt och fysiskt asså! Älskar Thailand, måste vara bland de bästa resmålen i världen. Har varit där tre gånger och senaste va 2008...
 

Fans


Va i somras med vår vän Jennifer som lirade här förra året när hon va utmanare i Gladiatorerna. Hon va så grymt duktig och visade mycket av sin fysiska förmåga men tyvärr kostade henne en miss i hinderbanan platsen att gå vidare. Var med på inspelningen som var i början av juni i Karlstad och i fredags sändes programmet. Vår klack var grym och i fredags fylldes ens mobil med sms från alla håll då folk hade sett en dyka upp i tv rutan ett antal gånger. Maija (claess mamma) printscreenade lite sekvenser så bjuder på de haha. Troga fans som hejar, jag dog för pipan typ, använde den typ omedvetet hela tiden, allt för att stötta Jenn haha. 
 
Binta och jag glada i kanten haha
 
 

Hallen

Heey!

Varit i hallen hela dagen idag. Mitt kära gamla Malbas kom hit och lirade mot Kriglan så va en kul match att se faktiskt. Blev en ganska jämn match men kringlan tjejerna drog ifrån sen och vann :) Såg killarnas match efteråt också och satt och snacka med lite tjejer från mitt förra lag och helt plötsligt är klockan nu sju.Ska inte klaga för skolfria både måndag och tisdag och på torsdag väntar annat kul :) 

Ha en trevlig kväll! 
 

Phuuu

06.00 ringde klockan imorse och sen var det bara att dra sig upp ur sängen och åka mot Stockholm för att göra SAT provet som jag sedan länge bokat in. Har hela tiden tänkt att de är så långt fram men nu helt plötsligt var tiden inne.Många som "varnat" mig och de va ungefär så hemskt som folk sagt. Riktigt svårt prov faktiskt tanke på att de är 10 olika delar, med många frågor och under riktig tidspress (totalt 5 timmar) och med ord man aldrig hört förr. Fanns liksom inte så mycket utrymme för att sitta och fundera för att hinna med utan bara att gå på sin instinkt även fast man får lite minus om man svarar fel. Hoppas dock inte slarv som att jag kanske råkat fylla i svaren lite utanför boxen förstör eftersom de är maskiner som rättar. Väldigt skönt att de är över i alla fall!!! Åkte sedan direkt och käkade väldigt gott med Gabbi och hade sedan match mot 08. Blev stor vinst och är nu hemma dödstrött i soffan. Ska snart käka och sen blir det troligtvis bara till att chilla ikväll...Puuuss puss.


Uppiggande

 
Heeej!
 
Kan ju inget annat än vara riktigt glad idag. Ingen skola på torsdagar så varit helt ledig idag och fick sova ut länge (bara det gör mig till en gladare människa). Fick sedan ett väldigt glädjande samtal av mamma och igår hade jag mitt första riktiga rehabpass och fick sedan helt oväntat ett stipendium från Telge vår sponsor. Fina blommor, en check och "diplom" med motivering, blev väldigt paff men riktigt riktigt glad. Nu ska jag äta mat med mina favoriter här Claess och Eddi så det kan ju inte bli så mycket bättre nu. Har dock SAT på lördag (nervös) och en historieuppgift som jag fastnat på men ska försöka ta tag i de här ikväll. 
 
Puuuss!
 

Vid sidan av

Måndag igen och hade en lektion i skolan idag och drog sedan hem och sov, för skönt! Satt sedan och kollade på vår träning, börjar bli uttråkad nu asså när jag inte får göra något utan sitter bara där och glor och lyfter och böjer mitt knä (göra mina övningar). Men hoppas att snart kunna lägga kryckorna, kunna börja med ordentlig rehab och om ett tag även börja kunna träna överkroppen mer än abs workout som jag just nu får hålla mig till haha. All kraft måste gå till att låta mitt knä återhämta sig vilket gör att jag inte får träna något annat just nu. 
Har inga bilder dirket att dela med mig av så bjuder på denna på mig och mina fina tjejer från innan jul någon gång när även mickis var hemma  <3
Puuuss!
 
 

Statistiken ökar

Söndag igen och helgen har snart nått sitt slut. Lirade mot Norrköping igår och det blev en riktigt jämn och tuff match som slutade med vinst för vår del, riktigt skön vinst!! Därefter var vi ett gäng från vårt lag och Kings + lite andra hemma hos Wictor och eftersom alla klubbar i Södertälje för tillfället känner för att stänga ner höll vi oss faktiskt där och hade det trevligt. Gjorde inte mig något då jag fortfarande är invalid med mina kryckor, men det går framåt även fast jag får sikta in mig på ytterligare någon vecka med kryckor.
 
Har ju sett att statistiken har gått upp på sistonde vilket känns väldigt kul. Kul att ni vill läsa min blogg även fast alla inte riktigt vågar erkänna vem ni är haha. Vill dock framhäva två av mina trognaste läsare här lite extra som var sjukt sugna för att posa för bild att lägga upp här igår. Er önskan min lag.

Företag

Heej!
Fredag och första skolveckan för min del detta året. Inte allt för farlig faktiskt trots att jag går runt på kryckor hela tiden. Claesson är världens bästa och hjälper mig som en slav här hemma. Hon överträffar sig själv asså och visar vuxensidor jag aldrig sett förr, stolt man blir.

Fick äntligen tillbaka min plattång idag också. Min ga.ma. CP3 tourmaline plattång som jag köpte på Beautysecrets gick för sönder för två månader sedan så jag skickade in den och har sedan inte hört ifrån dem. Har ringt och mailat flera gånger utan svar så igår ringde jag igen och då gick allt helt plötsligt att lösa och de fick dåligt samvete och skickade direkt en ny plattång till mig och skickade även med bra dyrare schampo och balsam. Så hämtade ut den nu och är nöjd så nu slipper de en missnöjd kund. Just de här med försäljning och företag var något vi hade en "speldebatt" om i skolan idag om haha. Den gick rätt hett till faktiskt men också väldigt lärorikt och kul tror jag de flesta tyckte. Nu ska jag och min hemmafru kolla film och mysa. Puuuss


1800 sidor

God morgon!
Kan utan tvekan säga att schemat i skolan aldrig varit så bra som nu. Vi är lediga från skolan varje torsdag dvs. att vi har enbart morgonträning med basketen sen ingen skola. Så sjukt skönt och eftersom jag nu inte ens kan ta mig till hallen själv eller träna har jag inte ens det utan idag väntar istället en ledig dag. Har dock en del saker att fixa så gick upp med Claesson som sover här som skulle iväg på träning för ett tag sedan. Till att börja med så har jag de här biblarna att ta tag i. Jag överdriver inte när ja säger att den ena är på 1000 sidor och den andra på 800 och att jag nästa lördag ska gör mitt s.k SAT test som är ungefär som ett högskoleprov fast på engelska och som man måste göra om man är intresserad av att åka till USA på college. Har ingen aning om hur de kommer gå, vet bara att det är väldigt svårt och tidspressande och frågor med massa olika svarsalternativ så man kan ju hoppas man har lite tur med sig också. Ska i alla fall öppna de här böckerna nu och se om det ens går att plugga, någon som gjort SAT och har tips på vad jag ska tänka på?


Friends <3

 
 
Ett spelande Friends kort som spelar låten "I'll be there for you" , en Escada parfym, trosor, ansiktsmask och ett jättefint doftljus är vad underbara Matilda (säger inte Claess denna gången) hade med sig från henne och familjen som kryapådig present och lite julklapp. Finner inga ord, är bara så tacksam för jag har den familjen i mitt liv för det är så underbara på alla sätt. Blev så himla glad och det är sjukt hur bortskämd jag blivit med presenter och fina ord från alla nu på sistonde. Är verkligen tacksam för de! 

Im back!

Heeey!
Då är man tillbaka i Södertälje och först får man världens gulligaste mottagande vid tågstationen av Claess och Anita med blommor och glada miner. Sen var de bara hem och dumpa grejerna och blev sedan hämtad av Anita och så åkte vi till Angela som hade middag. Väldigt mysig kväll med fina vännerna och perfekt "start" på att komma "hem" igen haha. Nu har även min kära vän, inneboende, igel, syster kalla henne vad ni vill men nu har Claess flyttat in hos mig och ska vara lite av min assistent. Men bidrar ju även till väldigt gott sällskap. Tjejen packade med sig en del och eftersom jag inte var så mycket till bärhjälp fick hon ta allt själv haha. Nu ska jag Claess och Nadia kolla film innan det är läggdags och första dagen i skolan för mig imon för detta året. En lektion, slutar 9.30, synd och kalla skoldag kanske men riktigt skönt!


Norrut

Har inte varit hemma i Malmö så här länge sedan jag flyttade upp till Södertälje för 2,5 år sedan och jag har verkligen haft det så skönt med familjen. Vardagliga saker som man annars tar föregivet uppskattar jag nu verkligen eftersom det inte händer speciellt ofta att jag tex. bara kan mysa framför soffan med min familj. Mina föräldrar har verkligen hjälpt mig nu, de tar givetvis de som en självklarhet men de har typ varit mina slavar och jag har verkligen fått chans att spendera tid med dem. Gillar inte att inte kunna göra saker själv men tyvärr har det varit väldigt behövligt med hjälp nu och kommer fortsätta en del nu fram tills jag kan gå. Vet att jag har alla mina fina vänner som ställer upp för mig och väntar i Södertälje och ska bli så kul och se de igen men det var tufft att säga hejdå till min underbara familj. Kanske ses ganska snart igen beroende på vissa omständigheter men framförallt tänker jag på hur svårt det kommer vara att vinka av dem och alla mina fina vänner om jag i augusti/september sätter mig på ett plan till USA för 4 år... Väldigt mycket tankar om allt möjligt rör sig i min hjärna nu...Funderar en hel del utan att egentligen komma fram till så mycket mer än saker jag verkligen redan vet mitt hjärta brinner för. Ska bara försöka fortsätta se på de positiva och låta de negativa hamna i skymundan och verkligen njuta av denna tid som väntar mig härnäst som kommer innehålla mycket kul.
Drygt tre timmar kvar sen är jag tillbaka i Södertälje igen...


The last piece

Sitter här med mattens derivata fast utan siffror. Har räknat klart alla matteuppgifter för matte A,B,C och har troligen gått på min sista rena mattelektion någonsin men en uppgift återstår. Ska senast imorgon skicka in en uppgift kring hur matematikens inflytande har påverkat vårt arbets- och samhällsliv samt vår kultur för att kunna få de betyg jag vill. Som ni hör, inte de roligaste men måste bara bita ihop och avsluta denna matte C kurs, kommer inte sakna dig!!!! Om någon timme kommer dessutom familj och släktingar hit på middag och ska bli mysigt och bara träffas igen innan jag imorgon drar mig tillbaka till Södertälje. Inte varit i Malmö så här länge sen jag flyttade tror jag och har varit oerhört skönt att få tillbringa tid med familj och vänner här även fast mitt tillstånd inte varit de bästa pga operationen. Men nu tror jag att jag klarar att sätta mig på tåget hem med kryckorna för behöver komma tillbaka och börja min rehab ordentligt och gå i skolan. Min operation är nu gjord och sedan dag 1 men framförallt nu börjar min långa rehab period påväg tillbaka...


Händer och fötter

Naglar är kanske något som för många tjejer är naturligt att gå och fixa eller låta växa och sköta. Men som basketspelare och även tidigare pianospelande så har det blivit att jag bara hållit de korta och neutrala och avskavt nagellack är ju inget ovanligt. Nu kommer jag varken handskas med basketbollen eller pianot dagligen på ett bra tag och kan helt plötsligt ha vilka naglar jag vill haha. Brukar inte va så fåfäng eller utseendefixerad när de gäller naglar men nu hängde jag med mamma igår och fixade gelénaglar på både händer och fötter och trivs riktigt bra med det. Det är alltså mina egna naglar som man lägger på gelé och fransk manikyr på och som blir riktigt snyggt och ser samtidigt naturligt och fräscht ut. Naglarna kommer sen dessutom växa och är då starka och bryts inte av utan kommer hålla bättre. Mammas höll i 7 veckor men det är första gången jag testar nu så får se hur länge det håller. För er som testat, hur länge brukar ert hålla?


Kärt återseende

Heej!
 
Då har man haft massa sällskap de här dagarna och haft det så mysigt det bara går utifrån min invalida situation. Efter mysig dag med Therese i onsdags så drog jag och familjen och kollade Malbas herr och damlag som spelade i Heleneholmshallen. Riktigt kul att se och kul att vara i hallen och hälsa och snacka med alla människor som man tidigare såg varje dag. Efter dammatchen satt även i stort sett hela mitt gamla lag på läktaren och det kändes lite som back in the days när jag satt där haha. Riktigt kul att se alla igen och därefter hängde Fanny med mig hem och sov här och hade jättemysigt. Fanny är som en levande bok och har alltid massa kul att säga! Sen kom farmor och farfar och avlöste henne så kom dem med nya frallor och så satt vi och åt och hade det trevligt. Har alltså haft fullt upp och träffat massa människor nu de närmsta dagarna vilket varit omvända vanor jämfört med de andra dagarna då jag bara legat här i soffan, skönt! Igår var jag och mamma även iväg och fixade en grej som jag visar i nästa inlägg...

Mys

Har precis snackat massa skit och kollat film med Therese här. Hon bakade även kladdkaka som jag älskar och vi kollade tjejfilm. Kunde inte haft en skönare eftermiddag och så skönt att slippa va själv. Nu ska jag bara käka lite här och sen kommer pappa så ska vi dra till hallen och kolla Malbas tjejer och killar som idag båda lirar. Vi har även match med Telge idag, vi möter Mark borta och önskar tjejerna lycka till och tyvärr kan jag då inte ens va med på bänken idag då jag befinner mig ett par mil där ifrån. Men tror de kommer klara de bra även fast vårt lag (förutom jag) har haft problem med skador och sjukdomar.

Puuss puss!!!


Massa sällskap och Malbas matcher

God morgon! Vaknade för en timme sen kanske och har sen dess bara ätit frukost och kollat Facebook. Det är lite av en ny människa som idag vaknat upp då jag igår äntligen tog mig upp för trappan ( trots en extremt orolig mamma) och kunde duscha mitt hår ordentligt. Kan ju varit bland den skönaste duschen i mitt liv typ trots att hela processen tog typ 50min lol men nu klarar ja att gå trappor också(med kryckor). Skulle nog klarat de tidigare men vår trappa är så smal och mamma så försiktig så har inte fått testa haha. Snart kommer även Therese min brors sambo hit och vi ska mysa och chilla lite. Sen ska jag idag för första gången på en vecka nu lämna huset och åka och kolla på Malbas både tjejer och killar (om allt går bra) som spelar match idag. Ska bli riktigt kul faktiskt. Känns för de första som att jag inte sett basket på flera månader (1,5vecka) och har verkligen inte sett Malbas spela på ett bra tag i alla fall. Efter matchen ska Fanny dessutom med mig hem här så vi kan snacka massa och ska även sova här. Imorgon kommer sen min kära farmor och farfar så nu är det slut va att på uttråkad och själv på ett tag :) Bjuder på en gammaaaal bild från när vi vann Göteborgsfestivalen och jag spelade i Malbas 94lag... Aww de va gamla tider asså haha <3


8 januari

Då har mamma kommit hem och man slipper va själv. Även bestämt att ja imorgon får sällskap av min brors sambo, ska kolla film och bara mysa så det ska bli skönt. Mamma kom hem med nytt block och krigsfilmen "The deep hunter" som jag måste se med ett historiearbete. Någon som sett den? Mitt block har flödat över totalt här och har "kämpat" mig igen sista tiden i skolan med alla j***vla papper rent ut sagt som bara trillat ut. Satt här nu och försökte plugga, tog väl mig tio minuter att bara hitta rätt papper. Ser fram emot att bara slänga all skit nu när jag gjort klart de jag ska men kom på att de fortfarande är vissa papper jag måste ha. Måste sitta och kolla igenom hela och hitta alla de. Jag har alltså funnit en ny sysselsättning att ägna mig åt här i soffan för att bota mitt uttråkande, jippi!


Bored

Tja!
 
Vaknade vid 9 idag och tänkte jag skulle gå upp men fem minuter senare somnade jag om och vaknade halv ett istället. Vet egentligen inte varför jag tänkte gå upp 9 för då skulle jag bara ha ännu fler timmar att spendera i soffan. Är väl inne på 6-7:e dagen nu att vara invalid och har blivit en riktigt vana att bara ligga i soffan. Men sysselsättningen börjar ta slut nu. När facebook ständigt fylls av nya händelser igen...Då vet man att skolan dragit igång. Låter tragiskt men våra lärare är världsmästare på att uppdatera i våra klassloggar på Facebook som vi har och eftersom vi har 2-3 olika som många lärare har tillgång till kan det bli rätt många inlägg. Fick reda på att vissa saker nu skjutits upp så den Skype redovsningen som jag skulle haft i här i Malmö från datorn imorgon verkar inte bli av. Lite skönt på ett sätt men får väl göra det live istället när jag kommer dit då. Kan knappt ändra kanal på tv:n heller för pappa har 2 olika tv-boxar och typ sju olika fjärrkontroller. Känner mig nästan gammal när jag inte klarar av att byta kanal för alltid något jag brukar reta mamma för men detta är fan svårt. Ska föreslå att han skaffar multifjärr som Fredde i solsidan eller något för detta håller inte. Någon som har något kul att dela med sig av eller något tips på vad man kan göra i soffan när man är uttråkad? För ja uttråkad är rätta ordet för vad jag börjar bli nu som ni kanske märker hahah...Dagens händelse: Mamma kommer hem från jobbet, ja men ni förstår vilket nivå det börja bli på! 
 
 

Sneakers

Heey! Trots att jag bara legat i soffan idag har jag faktiskt åstadkommit en hel del. Fått en del plugg gjort, ringt ett par viktiga samtal samt tjänat pengar online, allt direkt från soffan. Jag har till och med gått och blivit typ kär i ett par sneakers. Jag har aldrig egentligen varit så mycket för sneakers, vet inte varför, tagit mina älskade Converse för givet. MEN ja måste sluta gå i Converse nu typ, eller i alla fall trappa ner mitt föredetta 98% användande till minst hälften tanke på de undersökningar som nu kommer fram och faktan att Converse faktiskt inte är så bra skor att gå i. Inte när man är rädd om sina knä och fötter som jag verkligen kommer behöva vara. Så sneakers ska införskaffas, kan bli att jag köper ett par vanliga Nike air force men hittade de här som jag tyckte va sjukt balla. Nike Air Max 90 vita med grått leopard mönster. Finns även en del mer färgglada ganska snygga men fastnade för de här av någon anledning. Va tycker ni om de?? Hittade bara bilder på de, någon som vet var man kan köpa de (hittar inte på Nike store)?


Soffan dag 5

Heej! Då är det måndag igen och idag va faktiskt både mamma och pappa tvungen att dra sig till jobbet en stund så jag är för första gången sen operationen själv nu men har avancerat med kryckorna och kan lyfta knäet så går ganska bra. Pappa har dock snott med sig internetet så har bara mitt sega som ja kopplat från min telefon. Men det är nog tur för även fast ja legat med min IPad och kollat nätet flera dagar nu kan ja underhålla mig flera timmar där igen, helt sjukt. Men nu är det för segt för mitt tålamod så då får ja istället ta tag i det plugg ja har att göra. Har en del uppgifter ja måste fixa så är väl lika bra och försöka ta itu med det nu då.

Asså mitt hår har aldrig varit så här fettigt, vi har vår dusch på ovanvåningen och dit har jag inte kommit än så har bara duschat kroppen men mitt hår behöver schampo asså haha. Ska försöka ta mig dit eller hitta en nödlösning ikväll för mitt hår går mer åt det bruna hållet nu typ haha. Kanske inte det mest relevanta för er men man blir knäpp av att bara ligga stilla här hemma och då är det bl.a sånt man tänker på.

Och nä ni får tyvärr inte se hur det ser ut haha utan bjuder på en bild från julen istället!


Daisy

Sovit skönt hela natten idag och det räckte till och med att bara ta smärtstillande när jag vaknade och klarade mig utan det hela natten. Det går faktiskt så smått framåt med knäet här och det är så skönt! Kan nu liksom sitta och käka vid matbordet, bara de haha!! Men lång bit kvar men skönt att se framsteg. Något som också gör mig väldigt glad är mamma ( och pappa haha <3) som vet exakt vad som gör en glad. Fick Marc Jacobs Daisy box med parfym, lotion och duschkräm som de så gulligt hade köpt till mig. Pappa fattar inte riktigt poängen med det men jag, mamma och förhoppningsvis ni gör det och jag blev så himla glad :) 

 


New year 12/13

Trots min operation den 2a januari som inte var det roligaste så avslutades 2012 och invigdes 2013 riktigt bra. Har inte berättat om nyårsafton men jag åkte i alla fall tillbaka till Södertälje någon dag innan för att träna lite och för att fira med vännerna. Hade sen först jättetrevlig middag med mina fina tjejer och träffade sedan folk på stan vid tolvslaget och drog därefter vidare. Bjuder på lite bilder från kvällen och får väl säga god fortsättning lite er alla nu istället, lite sent men ni vet va man brukar säga....
 
 
Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton! 

Shepherd

Heej! Är så glad för min IPad som ja fick i julklapp, använder den flitigt nu nu när jag bara ligger här i soffan och vet inte vad ja gör med den men den håller mig underhållen hela tiden. Hockey står även på här på tv:n som ja ibland slänger ett öga på, 2-1 till USA blev de precis här såg ja. Mamma sitter också med sin IPad här bredvid mig och vi ser ut som två riktiga teknikfreak men pratar såklart med varandra också. Förutom blomsterbudet som kom igår kom även ett paket med Uggs som ja beställt. Köpte ett par rejäla Uggs från Shepherd som jag kan ha även fast vinter möjligtvis kanske inte blir så mycket kallare i år så är det alltid skönt och bra att ha. Hoppas bara de passar för har inte riktigt kunna få på mig de än men snygga är de i alla fall.


Thankful for all the support

Spenderat ytterligare en hel dag liggandes i soffan, bara att börja vänja sig vid de ett tag framöver nu. Citodonen (smärtstillande) har också blivit min bästa vän och mamma slavar och pysslar om mig ordentligt här. Vill tacka för alla fina värmde ord först och främst här på bloggen i kommentarsfälten men självklart även alla sms och Facebook meddelande och sist men inte minst underbara Mickis och hennes familj som så otroligt gulligt skickat blomsterbud med en fin fin bukett blommor och choklad. Det var ju så att tårarna kom fram i ögonen när det plingade på dörren och ja läste kortet. Tack för att ni alla finns där<3


Operationen

Jag har precis haft en mysigt jul, ett roligt nyår och igår den 2 januari 08.30 opererade jag mitt knä i Trelleborg. Det var innan operationen sagt att jag skulle göra en korsbandsoperation på ungefär en timme med knäskålssenan  som åtgärd för korsbandet denna gången eftersom hamstringssenan togs förra gången när jag slet av korsbandet. Knäskålssenan är mer ovanligt att använda och gör mer ont efteråt men var den bästa senan att använda för att knäet skulle bli så stabilt som möjligt.
 
Mycket nerver och känslor innan operationen och sen tog narkosen tag i mig och jag vaknade upp flera timmar senare helt borta. Visste inte var jag var, hur länge jag varit där men med känslan i knäet kunde jag med enkelhet säga att operationen var gjord. Jag får sedan redan på att operationen tagit 3 timmar och att både min yttre och inre menisk också hade tvingats sys ihop. Vet inte hur länge jag sov och vet inte vad som hände, var helt nerdrogad men började vakna till liv runt 17 tiden då mina föräldrar kom. Planen var hela tiden att jag skulle åka hem samma dag som de hade sagt åt mig innan men det gick inte. Förutom smärtan i knäet som jag med smärtstillande försökte få ner var jag så yr att jag efter att ha samlat mig i tre timmar lyckades stå upp i 10 sekunder innan det svartnade framför ögonen på mig. Vet inte om ni har svimmat någon gång men tänk er den känslan precis innan fast värre och sen såg jag bokstavligt talat svart framför mig och det slog lock på öronen för mig som att jag var under vatten. Obeskrivligt otäck känsla och det gick helt enkelt inte att ta mig upp. Kände mig totalt hjälplös, kunde inte göra ett skit och allt jag gjorde gjorde bara ont.
 
Jag tillbringade därefter natten på sjukhuset där jag lyckades sova i intervaller kombinerat en skrikande tant och smärtstillande tabletter. Jag lyckdes imorse ta mig in i bilen och hem till mitt egna hem i Malmö och har lyckats stödja mig fram några steg på kryckorna. Jag vill inte ligga här och tycka synd om mig men detta är nog det värsta jag gjort. Jag vill bara försöka förmedla en känsla av hur sjukt snabbt livet bara kan svänga. Hade nyss en jättetrevlig nyårsafton med mina fina vänner och var "hel och frisk" och nu ligger jag invalid och kan inte göra någonting själv. Men jag vet att det kommer bli bättre och jag kommer klara det här, men kämpa fick helt plötsligt en ny betyelde och så fint som jag fick höra " Det största modet är tålamodet" är något jag får leva utifrån. Hoppas ni har det bra och ta hand om er! 
 
 

RSS 2.0