Två dagar kvar

Tiden springer iväg...Jag har nu lämnat mitt fina Södertälje som jag tillbringade 3 underbara år i och som jag skapat minnen och vänner för livet ifrån. Det kändes hårt i hjärtat att åka därifrån för det är verkligen en plats jag trivts på. Många avsked och när tåget rullade iväg var det som på film att vinka iväg sina allra närmsta med tårar rinnandes ner från kinderna. Har nu två dagar kvar här i Malmö blev igår rejält överraskad av mina fina Malmö kompisar som hade samlats hemma hos en vän och överraskade mig med kakor, minnesbok och mycket catch up prat. Otroligt kul att få träffa de igen nu innan det på fredag är dags för mig att flytta. Har under tiden jag varit ifrån bloggen även hunnit spendera flera dagar i stugan med familjen, haft underbara dagar i Turkiet med Claesson och Louise och om mindre än 48 timmar sitter jag på planet mot Los Angeles.
 

Tre veckor kvarHeej!
Njuter av familj, mat och lugn och ro här i stugan och idag till och med av härlig värme. Har berättat hela collegeprocessen för farmor och hon förstår hur det går till och blivit utklassad av farfar på bowling spel på Ipaden. Försöker ta vara på denna tiden ja nu får vara med mina föräldrar och farmor och farfar i stugan här samtidigt som jag idag försöker inse att jag om 3 veckor flyttar till LA....

Gonatt!

Sommarfiske

En ganska grå mulen dag här i Växjö som sedan sprack upp och blev betydligt finare nu under kvällen. Var iväg och tog en fisketur med vår båt här i sjön och fiskade lite. Väldigt harmoniskt måste jag säga och troligtvis så långt ifrån Los Angeles man kan komma men som jag nu snart flyttar till. Väldigt avkopplande och mysigt är det i alla fall och kul när man dessutom lyckas dra upp en gädda på 2kg....Eller jaa, okej de va inte jag men men någon i båten i alla fall!
 
 
 
 

Marc Jacobs

 

Tänkte dela med mig av min fina fina studentpresent som jag fick av mina kära föräldrar. En Marc Jacobs klocka i roséguld. Kan inget annat än älska den!
 
 
 

Svenska traditionen

Heej!
Det är läskigt hur fort tiden går, snart tre veckor sedan jag och tre tjejkompisar drog till Edrens lantställe utanför Norrköping och hade en helt grym midsommar där. Först traditionellt med god mat, göra kransar, dans kring stång, sång, lekar och sen på kvällen blev det bl.a. fest med massa folk ute på en brygga. När svensk sommar är som bäst!
Eftersom jag fortfarande ligger efter i bloggandet bjuder jag på lite bilder får det!
 
 
 

Kalas

En solig fin dag som spenderats först på gymmet och sedan med vänner här i Växjö då vi firade Pierre som fyller år imorgon. Kändes som en enorm frihet när jag imorse tog vår bil för första gången själv och drog iväg och tränade. I Malmö har jag alltid varit beroende av att bli skjutsad för att det inte gått några bussar precis där vi bott. I Södertälje har jag nu inte heller haft någon egen bil men nu fick jag äntligen ta vår bil och dra iväg och säger bara tack och lov att jag nu tagit körkort. Så skönt! Hade sedan en trevlig dag med fika ute i det fina vädret med Växjöbo. Imorgon blir det att gå på stan och bl.a. vinka iväg två vänner här från Växjö som ska ge sig på något väldigt unikt, de ska cykla ca 150mil till Frankrike för att stödja barncancerfonden. De har tränat länge inför det här och är väldigt imponerande!
Eftersom min blogg varit så död på sistonde känner jag att jag måste steppa upp lite så för första gången på länge, lite bilder på mig, mamma och outfit från idag!
 


 

Sommarstugan

Heej!
Sovmorgon, slappat i hammocken och kollat serier, fiskat och grillat ute vid sjön är vad dagen idag har bestått av. Inte allt för ansträngande och riktigt skönt att bara ta det lugnt här i sommarstugan. Blev vilodag idag med träningen då mitt knäs reaktion inte blev den bästa efter löpningen igår. Vill bara att jag ska bli hel och att allt ska kännas bra men som jag fick bekräftat av läkaren för någon vecka sen så tar det sjuuuuukt lång tid att läka så gäller att skynda långsamt trots att jag börjar bli ivrig nu. Avverkat halva rehabtiden nu (6 månader)men kan tidigast bli spelklar i januari. Lite smått avundsjuk på alla mina vänner nu som är iväg och spelar med landslaget i olika länder. U20 tjejerna har varit riktigt duktiga och nu vunnit två matcher i EM och kvalificerat sig för nästa runda. Riktigt kul och jag får nöja mig med följa alla på nätet!

Nu ska jag mysa med familjen här... Hoppas ni alla får en trevlig kväll!


5e juni, 5e juli, 5e augusti

Tiden går så sjukt fort...Det är den 5e juli idag och 5e juni stod jag i min vita mössa och firade studenten med alla fina vänner, familj och släkt. Det var en helt oförglömligt och en helt underbar dag som jag aldrig kommer glömma och får gåshud nu när jag tittar på bilderna igen. Eftersom det varit lite dött på bloggen här bjuder jag nu på lite bilder från studenten istället, kan nog aldrig få nog av att se tillbaka på denna underbara dag. Den 5e augusti börjar jag skolan på UCLA så jag kan ju bara förställa mig hur snabbt tiden nu kommer gå...
 
 
 

U20 live

Heej!
Idag spelar U20 landslagslaget sin första match i EM. Sitter och följer den live med statsen och trots en riktigt bra inledning ligger de nu under. Tillräckligt med tid kvar dock för att ta igen och tror de har en riktigt bra chans att göra de! Tänker tillbaka på de EM jag spelat och är så avis på dem som är i Turkiet och spelar nu. Det är en riktigt riktigt kul turnering och det får en att sakna att vara på plan ännu mer. Sverige har ett braaaaa lag så jag tror de kan komma riktigt långt om de spelar på ett sånt grymt sätt som de kan. Många tjejer som är med från Södertälje, många tjejer som jag spelade med mitt första U16 EM och som jag då inte kände alls. De är nu nära nära vänner och riktigt kul är dessutom att Claess idag gör sin debut i sin riktiga landslagsmatch i EM( såå stolt!). Jag kommer ivrigt följa tjejerna med livestats, önskar de kunde sända matcherna på riktigt, hade typ velat åka dit och kolla live haha men får nöja mig med statistik:)


College visits

Då tar vi det här lite bakåt i tiden...Sist jag skrev skulle jag ge mig iväg till USA för att besöka fyra olika skolor. Min college process har minst sagt varit riktigt lång och jag är så glad och faktiskt lättad över att det nu är klart vart jag ska. Men det var ett riktigt svårt beslut och om jag ska vara ärlig gillade jag faktiskt alla de fyra skolorna jag besökte. De va fyra väldigt olika skolor men hade alla sina charmiga och bra delar. Jag besökte University of Florida, Iowa State, University of Washington och sist men inte minst utan den skolan jag faktiskt valde, UCLA:
Fick träffa så oroligt många trevliga och godhjärtade människor under hela resan och det var en unik och helt fantastisk resa. Ingen av skolorna hade tidigare varit med om en Europeisk familj som gjort så många visits i rad och det var minst sagt en upplevelserik resa. Mitt val är nu gjort och jag är så himla glad över att jag om ca en månad kommer flytta till Los Angeles och spela för UCLA.
 
Träffade på levande gators i Florida!
 
Har nog aldrig ätit så mycket mat som jag gjorde under de här två veckorna. Denna cheesecake var bland de bästa! Cheesecake Factory kommer besökas ofta!
Fick även chansen till att testa Iowas nya rehablöpband i vatten!
 
Besökte världens första Starbucks i Seattle
 
Fick "catch the fish" på en marknad där jag helt plötsligt slängdes upp i fiskdisken och fick fånga en stor fisk framför publik som de kastade till mig från 10 meters håll.
 
Åt lunch uppe i Space Needle i Seattle
 
My new home, UCLA!
 
Framtida skola!
 
In LA, Rodeo Drive!
 
Framför basket legenden John Wooden med mina framtida lagkamrater!
 

Here I am again!

 
Heeeeeej!
 
Jag leeever även fast man tydligt kan konstatera att min blogg nu varit heeeelt död. Vet inte riktigt var jag ska börja eller hur jag ska kunna förmedla allt som hänt sedan jag skrev här sist men det är också anledningen till varför det blivit som det blivit.  Jag hade en helt otrolig resa i USA och besökte fyra olika skolor, jag gick klart mina 40 sista skoldagar och tog studenten med flaggan i topp, jag har fattat ett livs beslut och bestämt mig för att gå på UCLA i Los Angeles i fyra år och plugga och spela basket. Jag har tagit körkort och utöver de har jag de senaste veckorna åkt mellan massa svenska städer av olika anledningar, tränat och försökt umgås med alla fina människor jag lärt känna här i Södertälje så mycket jag kunnat. Det har hänt så mycket kul nu och så stora saker som är så svårt att ta in. Bloggen har hamnat vid sidan av men nu sitter jag här i sommarstugan med mina föräldrar och känner lugnet av hela tillvaron och försöker förstå att jag nu gått och blivit vuxen och att jag om 4 veckor flyttar till Los Angeles. 
Jag hoppas på att kunna komma ikapp på bloggen här nu och att även ni mina läsare kommer tillbaka och fortsätter läsa här. För tre år sedan tog jag steget att flytta från Malmö till Södertälje som kändes stort som 16-åring, det var det bästa beslutet jag någonsin tagit och jag har nu fattat mitt andra beslut om att jag som 19-åring ska spela för UCLA och ser verkligen framemot att börja ett nytt äventyr! Hoppas ni inte gett upp läsandet här helt utan att ni vill följa med mig och följa mig "over there"!
 
 

RSS 2.0