We are ready!

Summer school är sedan ett bra tag tillbaka avslutat, lovet är slut, introduktionsveckan över och imorgon börjar ett nytt kapitel här. Imorgon har vi äntligen vår första officiella team practise. Jag ska inte ens försöka ge mig in på och försöka förklara alla de här reglerna här men NCAA har en massa regler vilket b.l.a. innebär att lagträningarna under en viss period är begränsade till visst antal timmar i veckan med en coach. Nu däremot är det 20 timmar i veckan som gäller (med 1 obligatorisk vilodag i veckan) vilket innebär drygt 3 timmars träning varje dag. Jag ser framemot säsongen och längtar tills vi börjar spelar matcher. Men innan dess är det en hel del träning som väntar. För min del lär jag köra gym, kondition, bollbehandling, skott och rehab så mycket det bara går! Vi en fråga här på bloggen om mer detaljerat hur jag tränar/rehabar och de kan ja berätta i ett annat inlägg inom kort.

Har varit en intressant helg här på campus, den har spenderats genom allt från catwalk/make up session i våra rum till födelsedagsfirande och idag även ett djupt team building möte med tårar och starka ord från oss alla. Har aldrig haft sådan här typ av team building förr och det är svårt. Speciellt som ny, och på engelska och även då man inte känner till alla bakgrunder här i laget. Vi är alla så olika men med samma mål och strävan och vi kommer finnas där för varandra på och utanför plan varje dag och det är häftigt att vara omkringad kring så passionerade människor. 
 
Bilderna är dock från firande av Kacys födelsedag igår.
 
Imorgon börjar skola, full träning och allt. Kommer bli betydligt mer busy (säger alla) men jag hoppas man kommer in i det fort.
 
 

What language?

Upptäckte något rätt sjukt idag. Jag blev idag intervjuad av vår video koordinator och "press ansavrig" och fick svara på lite frågor om min tid här på UCLA än så länge.Det filmade oss även förra veckan när vi tränade och kommer göra ett video inslag om oss newcomers. Grejen var dock den att jag först svarade på frågan på engelska och skulle sedan därefter dirket svara på svenska. För det första ville jag säga Jag är Paulina Hersler, istället för jag heter Paulina Hersler (som är betydligt mer naturligt på svenska även om man kan säga båda) när jag först bara skulle säga mitt namn . Jag kände även att min gramatik på SVENSKA blev fel och orden kändes bara allmänt fel i hjärnan. Huvudethängde liksom inte med när jag från engelska skulle översätta de jag precis sa till svenska. Tror detta innebär att jag numera har börjat tänka på engelska.........Sjukt!
 
Nu ska jag nog ta och sova, kan sova ut imorgon dock sååå skönt! Avslutar kvällen med denna låt! 

Testing

Heej!
 
Då har man troligtvis varit på sitt sista introduktionsmöte och idag var det för alla internationella atleter här på skolan, vi var runt 40 stycken var av nu var 5 svenskar! Rätt sjukt faktiskt och tror vi gick om Canada nu så vi är flest. Det finns dessutom fler svenska som är icke athleter på skolan så vi kan snart bilda ett litet eget samhälle här. 
 
Hade träning imorse som bestod av testing. Vi har länge vetat om att vi i slutet av sommaren skulle testas på olika saker och idag var det dags. Vi gjorde bollbehandling, Miken drills, 2-2, cykeltest, chins, push ups, plankan med vikt, skottövning och straffkast. Riktigt stolt över lagets prestation och kul att alla kämpande och så tävlingsinriktade människor. Vi var nämligen i lag och vinnande laget kommer få en dag off from konditionsträning plus Adidas kläder. Jag kunde givetvis dock inte göra alla delar men kändes rätt skönt att toppa alla övningar i gymmet. Det är rätt sjukt hur man faktiskt kan bygga muskler och en fördel med min långtidsskada är att jag nu är så betydligt mycket starkare än jag var innan. Går inte att jämföra...För ca 7-8 månader sedan kunde jag i stort sett göra en halv chin. Idag kan jag göra mellan 8-10 här i detta gymmet (vet inte exakt hur många jag kan göra på svenskt sätt men runt 5-7) och gjorde flest push up i laget och jag och en guard klarade även stå plankan med 20kg vikt på ryggen längst av alla. Känns faktiskt riktigt bra att "åtminstonde" kunna känna framsteg i gymmet när jag nu varit borta från basketplanen allt för länge. Basketbiten har jag mycket att ta igen. Mina coacher frågar mig hela tiden hur jag känner kring att inte kunna träna/spela och det är givetvis tråkigt, jobbigt och frustrerande men vill bara att mitt knä ska bli bra och det får ta den tid som de tar att komma tillbaka. Även fast det är sjukt hur mycket basketkänsla man kan tappar när man tvingas hålla sig borta från spel vet jag att det kommer komma tillbaka om jag bara ger det tid. Mitt knä är i alla fall nummer ett och jag hoppas bara det kan gå framåt nu.
 
Vi alla hade också vår första lektion idag, så nu har jag officiellt börjat riktiga skolan här på UCLA. På måndag börjar full träning också så sista lediga helgen på ett tag nu!
 
Bilderna börjar komma ut nu och här har ni vår lagbild från från feta fotografering som vi hade i början av augusti.
 
 
 

Getting closer

Hej!
 
Denna introduktionsvecka börjar lida mot sitt slut och idag har vi varit på ytterligare introduktioner/möten och tillställningar. Det är verkligen beundransvärt att se hur mycket kraft och tid de lägger ner på att informera oss om alla saker och allt som finns vilket är väldigt bra framförallt eftersom campus är så stort. De skulle förklara var en byggnad fanns på campus och förutom den muntliga detaljerade förklaringen han gav till oss, sa han att det finns kartor online där det är markerat exakt var byggnaden är, man kan också hitta byggnaden markered i vår hand planner och det finns till och med en video online där människor filmar sig själv gående till byggnaden som man kan kolla på. Det är ungefär så det känns ibland här, de försöker verkligen hjälpa en och ibland är det till och med överstyr haha. 
 
Snart börjar dock "allvaret". Jag är excited (varför finns det inget bra svenskt ord för det?) men inser också att det antagligen kommer bli tuffare nu. Summer school var inte världens lättaste direkt men nu kommer även träningarna bli regelbunda lagträningar och betydligt längre. Jag hoppas dock att amerikaner överreagerar lite när de säger att man kommer va sååå upptagen nu. För jag har mitt skol schema/tränings schema och jag är ganska van vid busy days så förhoppningsvis kommer de gå bra. Tror mina klasser ska va rätt okej också som jag ska ta nu och jag kommer även ta de med några av mina team mates vilket kommer va betyligt bättre jämfört med summer school då jag va ensam i mina klasser. Jag ska läsa en Education class (någon typ av klass som de flesta freshmen tar), English Comp 2 och Scandinavian history and literature. Vi har till skillnad från många andra college quartera istället för semesters, vilket på svenska innebär att vi läser tre terminer på 10 veckor istället för 2 terminer på 15 veckor. Färre kurser som man läser samtidigt men kommer ha prov oftare så får se hur jag känner för det när vi börjat. 
 
Så idag hade vi först ett introduktionsmöte med alla freshman atleter. Vi alla fick presentera oss (pass the microphone) väldigt kort och det gavs extra applåder när vi internationella atleter sa vart vi kom från. Sedan väntade träning vilket inkluderade basket, gym och rehba och därefter hade vi möte om lite akademiska grejer med laget och om NCAA regler. Därefter avslutades det med BBQ utomhus med alla atleter. Det delades ut pris för den sport med högt GPA (snitt betyg) och vi alla fick vår s.k. "swag bag" vilket var en nice Adidas gympapåse typ med skolmaterial och snacks i som en liten goodiebag.
 
Kvällen avslutades med en jävligt god rent ut sagt brownie glass (som vi från och med nu kan äta varje kväll om vi vill) och chillande i mitt rum med mina roomies här. Vi är verkligen ett lag med så olika personligheter men så kul och lära känna alla tjejerna bättre och bättre nu. 
Inte blivit några bilder idag faktiskt så bjuder på en låt som jag just nu går på repeat hos mig, vet inte om ni lyssnar på den i Sverige eller ej men oavsett, en skönt låt! 
 

Media

 Ännu en dag av händelser här på UCLA. Hade träning, gym och rehab imorse och eftermiddagen har sedan spenderats genom ytterligare en fotografering. Denna gång dock mer som en traditionell fotografering där vi själva stylade oss men då detta är bilder som kommer visas på tv, alla matcher, på stora tv-screenen i hallen när det är match och massa andra platser ägnade folk en stund framför spegeln. Vi spelade även in små videoklipp där vi säger olika saker och försöker se allmänt seriösa och tuffa ut. 
 
Därefter hade vi media träning i 2,5 timmar som visade sig vara riktigt intressant. I Sverige känner jag mig ändå ganska bekväm med media, blivit intervjuad en del och vet hur det funkar men här borta är det en helt annan grej och SÅ mycket större. Fyra olika människor kom och pratade med oss idag varav två av dem jobbade för ESPN och de andra två intervjuat folk på många kändisevet, NBA games och andra stora händelser så det var riktigt häftigt att lyssna på riktigt professionella.

Här är media så sjukt stort och de berättade hur vi ska agera och hur ska försöka prata till media för journalister här försöker få en rubrik och lite av sätta dit en: Vi alla fick sitta i heta stolen där alla våra presskonferenser kommer att vara med spotlights riktade mot oss och filmkamera framför oss samtidigt som vi övade på att svara på frågor de gav oss. Att på ett positivt sätt framhäva sin åsikt efter en förlust med 1 poäng i en avgörande match där den största scorern i laget inte presterande är svårare än man tror. Mina frågor hanterade jag relativt bra men under pressade situationer under säsong kommer det bli en utmaning att sitta där framför journalister (när man får chansen) och svara på dessa frågor. Väldigt lärorikt dock och spännnande!
 
 
Laget tillsammans med de fyra personerna som var och pratade med oss idag om media
Fick skynda oss att byta om efter fotograferingen så fick bli en spegelbild på vårt nu riktiga matchställ (förra fotograferingen hade vi tydligen något "fejk" matchställ) som jag bara älskar!
 

Bruin Bash

Då är campus fyllt! Fick slingra mig fram till rehab centret idag när 1000 tals freshmen kom utgåendes från Pauley (basket arenan) efter att ha haft en öppningsceremoni. De fortsatte sedan ut på footballs fältet där orkestern spelade och där annat väntade. Jag trro dock bara detta var för de "vanliga" studenter här, athleterna ska på någon slags öppnings möten/ceremonier de andra dagarna nu om jag tolkat det rätt. Vet inte exakt vad som väntar men denna veckan kallas i alla fall week 0 och är till för att alla ska känna sig välkomna och komma till rätta. 
 
Igår var det Bruin Bash. Helt sjukt vilka event och särskilda tillställningar de anordnar här. Detta var då en gratiskonsert för hela skolan. Lite av först till kvarn då folk stått och köat för wristband i 3 timmar. Vi är dock lyckligt lottade och behövde inte köa utan hämtade ut de hos vår manager. Insläppet började 6.30 och 7.30 ställde vi oss i kön som sedan var som en slingrande lång gång längs hela skolan. Rullade dock på rätt bra och lyckades dessutom komma fram till våra team mates som var före oss i kön. Väl inne arenan var stämningen på topp och 12 000 UCLA students dansade och skrek till E-40 och sedan till TYGA! Riktigt fett asså och grymt kul. Tyga höll väl på ungefär en timme och drog igenom alla sina kända låtar innan han kallade upp alla sorority girls på scen och det blev kaos. Några football killar började slåss (såg inte riktigt) och därefter avslutandes konserten. Lite senare öppnade de upp ett dansgolv i hallen och musiken byttes helt plötsligt till typ svensk musik. Kändes rätt svenskt när de mestadels då spelade house musik men var dock ingen större hit då vi mestadels va omringade av massa små kineser haha. En grymt kul konsert dock och en bra start på detta skolåret!
 
 
 
 
 

Concert

 
Folk har nu flyttat in och ikvälll kommer samtliga studenter här på UCLA samlas (de som lyckas få biljetter i alla fall) för en fet konsert i Pauley Pavilion (där vi spelar våra matcher). Det är en årlig tradition här och en stor stor grej här. Allla pratar om de, nedräkning sker och det har länge varit hemlig men i veckan fick vi reda på vilket artist som kommer. Det har tidigare varit LMFAO, Estelle och andra kända artister men detta året kommer TYGA!
Helt sjukt, hallen kommer sedan förvandlas till ett stort dansgolv och jag ser framemot en grym kväll med massa folk! 

This is Hollywood

Okej jag kan med klarhet säga att idag var en utav de roligaste dagarna här än så länge. Jag och min roomie åkte idag, efter en skön sovmorgon in till Hollywood och tiden bara rullade förbi för vi hade riktigt kul. Vi hoppade bara på bussen i Westwood och ca 40 minuter senare var vi framme. 
 
Till att börja med träffade vi den mest random kille på bussen man kan tänka sig. Han sitter och lyssnar på musik och börjar från ingenstans börja göra massa situps och magövningar på bussen. Han känner på sina abs, använder sin ryggsäck som vikt när han gör magövningar och avslutar sedan med att äta en typ av återhämtningsmål. Han flyttar dessutom närmre oss och börjar prata med oss lite mellan sin träning och jag kunde såklart inte låta bli och fråga va han höll på med. Trodde jag skulle dö när han då svara" Im warming up my abs for my photo shoot that im going to, im a model". Höll skrattet inom mig men jag och min roomie höll på att dö. Framför oss sitter en 180 lång , tunn blond kille som försöker jobba på sina abs på bussen. Han verkade dock rätt insatt i modellandet så vad vet jag, det är kanske så man måste göra för att bli modell här i LA.
När han sen fortsatte prata verkade det dock som han ville att jag skulle gå på dejt med hans biffiga kompis samtidigt som han sa att svenska tjejers ögon är bland det vackrast han vet. Rätt speciell kille om man säger så men kunde inget annat än skratta. 
 
Vi hoppar sedan av bussen och tar oss ner till själva centrum i Hollywood och vi blir direkt påsprunga av Batman och någon annan utklädd person som vill ta bilder med oss. De sa de vill ha dricks för att ta bilder men inte trodde vi de ville ha 5 dollar var från oss för att ta en liten bild. Vi fortsatte vår gång på The Walk Of Fame och insåg ganska snabbt att det kryllade av utklädda människor som alla var där för att underhålla och ta bilder med turister för att tjäna pengar. Kom ihåg de från min visit men var inte riktigt säker på hur det funkade. 
 
Vi strosade genom Hollywood och The Walk Of Fame och såg massa kända stjärnor i marken samtidigt som vi planerade vart våra namn skulle stått. Var dock tvungen att hålla huvudet högt och hålla koll på människorna också för fick höra av Steave-O var i närheten. Några meter framför oss sedan möter vi också Steave-O. Någon kille tog bild med honom och jag var därefter snabb med att ta bild med honom och min roomie skulle va nästa men då kom en kille kom från ett annat håll och avbröt. Killen frågade om Steave-O ville ta bild med honom men han sa nej och jag tolkade det som att Steave-O inte hade tid utan han var tvungen att gå. Killen som ville ta bild blev upprörd och började helt plötsligt slå Steave-O och höll stryptag samtidigt som han skriker och omgivningen stannar upp. De slåss och det kommer blod ur Steave-O:s mun och jag fattar inte riktigt vad som händer. Två minuter senare reser de sig upp, ger high five, film teamet kommer fram och alla garvar. Trodde helt seriöst det var på riktigt men för er som inte vet vem Steave-O är så är han en kille som är känd från programmet Jackass där han testar på sjuka grejer, nära döden upplevelser som de filmar och som folk tycker är underhållande. Antar att detta var något liknande de gjorde och vem vet kanske är man med en liten del i Jackass om de nu fortfarande spelar in det.
 
Hinner inte gå långt förr än fler utklädda människor typ överfaller oss och vi kommer fram till platsen där massa kända människor gjort deras fot och handavtryck. Häftigt att se och nu hade vi även mer tid även än när jag var där på min visit i maj. Blev sedan indragna i en 5 dollars store där de hade en tjej som typ sjöng och pratade i mikrofon inne i butiken. Allting var 5 dollar mellan vissa klockslag och av någon anledning var man tvungen att shoppa med en varukorg där inne för att det skulle gälla. Fattade verkligen inte varför men köpte en keps och en Iphone laddare innan vi tog en paus och drog och käkade.
 
Fortsatte sedan vår dag i Hollywood med att spendera ca 1,5 timme i en skoaffär. Kan ju inget annat än att säga att det är tur för min ekonomi att jag har stora fötter för ohhh, jag har som rätt många andra tjejer också har mycket kärlek till skor. Jag har dock problem att hitta snygga skor eftersom jag har storlek 43 och i Sverige begränsas man till Converse och typ om du har tur hitta något på Deichman haha. Här däremot är utbudet större och när man idag gick in i DSW var det ju lite som att komma till himlen. Förhoppningarna var dock större kring utbudet för trodde de hade fler skor i min storlek men jag och min roomie hittade vår spot och provade skor hur länge som helst. Folk kan tycka de verkar konstigt men trots att man är lång vill man ha högklackat så jag och min roomie gick omkring där i affären som två jättar men trots vår längd var allt vi fick höra beautiful! Det slutade med att vi båda köpte ett par skor, något för höga men ack så snygga klackar som om jag känner mig själv rätt mest kommer stå där på hyllan. De var dock rätt billiga, sköna och passade mig (!!!!) så kunde inte låta bli. Kanske inte känner för att va 200 varje dag men det är en njutning att bara se på de också haha, visst tjejer?
 
Dagen var dock inte över där. När vi sedan är påväg tillbaka stoppas vi av ytterligare en "gatuunderhålllare", dock inte så utklädd men vi sa direkt att vi inte var intresserad av att ta någon bild för pengar. Han brydde sig dock inte om det utan ville bara att vi skulle ta bilder med honom. Han ba, fram med kameran och helt plötsligt samlades en stor folkmängd runt omkring oss och han kallade sig själv Mr. Muscles vilket förklarade en hel del. Han ville ta muskel bilder där vi båda spände våra biceps och innan jag hann reagera lyfte han sedan upp mig och höll mig med en arm samtidigt som han spände sin arm och ropade något till publiken. Själv skattade jag mest och förstod inte riktigt hur jag hamande här i en muskeljättes famn med massa människor stirrande på mig. Min roomie var next och tror vi bjöd på rätt bra underhållning till folket runt omkring där.
 
Vi var även givetvis och tog oss en titt på Hollywood skylten här även om vi inte åkte upp dit idag. Såg den i alla falll på riktigt denna gång och inte på film! Avslutade sedan denna underbara dag med Subway mat och mys och prat i våra nya rum här med två andra tjejer från laget. Kan inte säga något annat än att detta var en greeeeat day!
 
 

Single

Då har man flyttat in till sitt single room och kan ju säga att det var en rejäl uppgradering jämfört med rummet jag delade med Lu under summer school. Trivdes egentligen rätt bra där med men skulle nog bli lite jobbigt att bo så litet hela året. Nu har vi (7 st från laget) varsitt single room men de är alla bakom en och samma dörr. Det är lite som en lägenhet, man går in genom en dörr och så finns det ett allrum (bestående av endast matbord) som sammankryter två sidor varav där finns 5 rum på vardera sida. Så jag, Sav, Dom och Lu är på ena sidan tillsammans med en tjej från rodd laget och sen har vi 3 team mates på andra sidan och två andra tjejer (tror de är tennis tjejer). 
 
Har nu packat upp alla väskor, hängt in alla kläder och fixade precis till väggen här. Försökt vara lite kreativ och gjort de lite personligt på de sättet de går att göra. Skulle tagit med mig lite grejer från Sverige, typ matchställ eller något som verkar vara en klassiker att hänga på väggen men tyvärr glömde jag de så gjorde de bästa av situationen och var och fixade bilder idag och lyckades på någotsätt få hop detta pussel på väggen. 
Fixade även en kyl idag från en vän och var på Target och köpte lite nödvändiga grejer...Behöver köpa någon stor kudde att ha i sängen så man kan sitta ordentligt och vet inte om jag kanske ska köpa en tv eller något annars har jag i stort sett det jag behöver. 
 
 
 
Vad tycks?
 
 

Break

 
 
 
Heey!
Sist jag skrev hade jag precis avslutat summer school och lov väntade. Nu har vi varit lediga från skola i en vecka och sjukt skönt att inte behöva plugga. Vi har inte heller haft basketträningar men har kört gym och rehab som vanligt. Har aldrig varit så stark som jag är nu, får kommentarer hela tiden och känns skönt att åtminstode kunna bygga lite muskler nu när man inte kan vara på plan. 
Har haft en skönt och riktigt kul litet break nu i alla fall. Började med att spendera helgen hos Karis familj där vi blev uppassade med god mat, åkte till stranden, spelade kort med hennes syskon/kusiner, gick till kyrkan (då har man testat på de också) samt var och kollade när Sparks spela. Från att inte varit speciellt insatt i varken WNBA eller Sparks har jag nu på en vecka sett 3 Sparks matcher, fått se Sparks träna, varit backstage efter Sparks matchen, fotats med NBA spelare och sett de allra största basketstjärnorna på damsidan. Förutom Candace Parker som spelar för Sparks och som blev MVP har jag sett Britney Gringer, Lisa Leslie och Diana Taurasi. Helt stört!!  De allra bästa i världen är här, precis i närheten och verkligheten har aldrig känts så overkligt haha.
 
Har dessutom blivit bortskämd av Farhiya när jag bodde hos henne i veckan och riktigt kul att se hur hon har de, se henne spela och se och hur proffslivet är. Grymt skönt att få prata svenska också och hon hade till och med lite svensk mat som hennes familj tagit med eller som hon köpt på Ikea. Måste åka till Ikea asså bara för att köpa mat! Vi hann även shoppa i en galleria nära henne, snacka av oss och käka massa gott. Cheesecake Factory, Yogurtland,gifflar, Oreo kakor, you name it! Hängde även lite vid hennes pool (hade även en utomhus jacuzzi) och tränade i hennes gym som de hade precis där de bodde. Rätt impad av att hon dessutom tagit körkort här i USA så precis som alla andra amerikaner tog vi bilen överallt och hon och hennes team mate körde även tillbaka mig till campus i onsdagskväll.
 
Känns som jag kan berätta hur mycket som helst men ska försöka sammanfatta lite. Igår flyttade vi in i våra single room och säger bara yeees! Så mycket bättre än våra doubles som vi hade under summer school. Nu känns de mer som att man har ett hem och har hållt på och fixa här så när jag är klar kommer ja visa hur det ser ut. Var också på Sparks första slutspels match igår. Det förlorade tyvärr och måste nu vinna på söndag för att hålla sig kvar. När vi sedan går backstage efter matchen står självaste Lisa Leslie där. Hon står och pratar med en kvinna i 5-10 minuter och jag och min roomie står som två små barn en liten bort ifrån dem och väntar in henne. Nöden har dock ingen lag så vi sprang snabbt på toa, ja skojar inte de tog max 2-3 minuter och när vi kommer ut var hon borta. Min roomie började typ gråta (ja med!) men 5 minuter kom en kille från Lakers som vi pratade med (med en svensk tjejkompis!!) och en annan basketlegend. 
 
Shit märker typ att min svenska blivit sämre haha, hoppas inte det är något märkbart dock men nu ska jag fortsätta fixa mitt rum här och även öppna min Frozen yogurt Ben & Jerry (choklad såklart!) som jag köpte idag för typ 35 spänn!!
 
Im out!

Finals week

Okeey so where have i been? Ber om ursäkt för dålig uppdatering igen men varit fullt upp. Detta har nämligen varit finals week som de kallar de och jag har nu avslutat min första session av school här på UCLA. Summer school är slut och känns rätt sjukt. Haft två inlämningar, två prov och ett litet muntligt framförande denna veckan och förutom mitt political science (ska aldrig mer läsa med något politik tack!) prov som jag hade idag, så tror jag de andra har gått ganska bra faktiskt. Nu väntar ca 2 veckors uppehåll med lektioner. Skolan börjar nästa måndag men de kallas week zero så har inte lektioner förr än på torsdagen. 
 
Förutom att summe school nu är över är också mitt tillfälliga boende med min roomie över. Vi ska nu flytta in till singels, dvs egna rum bredvid varandra istället och delat badrum och väskorna är nu packade. Jag förvånades över hur mycket jag hade samlat på mig 3 år i Södertälje och trots mina ynka 6 sexor här förvånas jag ännu över denna packning. Har ju blivit att man köpt lite här när man kom hit så som lakan, täcke, hygienartiklar, plus massa passa och pärmar och grejer vi fått så är kanske egentligen inte så konstigt. Det mesta är nu nerpackat i alla fall och imorgon flyttar vi ut alla våra grejer för att sedan spendera helgen hos vår team mate Karis hus. Sen nästa vecka ska jag träffa Farhiya, umgås, prata svenska och se hur de real stars lever här. På torsdag flyttar vi in i våra rum igen och campus kommer nu sakta men säkert fyllas av massvis med människor. 
Känner mig betydligt mer förberedd för hösten nu och känns skönt att ha varit här innan faktiskt.
 
Kan berätta mycket mer känns de som men bilder säger mer än ord så här har ni lite bilder från förra helgen då vi lirade lite ping pong (som jag förövrig kallade pingis och trodde de va ett internationellt ord haha) med våra samspråkade vänner, umgicks med laget och var på fest med andra athleter här på UCLA.
 
Jag var även på min första WNBA match idag och vet inte riktigt var jag ska börja där, så de får bli ett annat inlägg. Sjukt att va där och se Candace Parker och de bästa spela, försökte typ bara ta in allt och dessto sjukare när man dessutom ser Farhiya där på plan helt plötsligt. Stort! Men mer om de sen...Ska på ytterligare en match på söndag!
 
Svenskar, portugiser...och Savanna!
 
 
 
 

Practise

Idag hade vi en av vår första mer riktiga lagträning. Vi är fortfarande begränsade med fulla lagträningar p.g.a. de dumma NCAA reglerna men idag var vi alla samlade (och lite fler som ni kanske ser) och hade en lite längre träning jämfört med tidigare. Det är rätt sjukt hur många människor som är med under våra träningar och hjälper till och bidrar på olika sätt. Förutom head coach och 3 assistent coacher, har vi vår rehab coach, styrketränare,koordinator, 1-2 andra personer som jag inte riktigt vet vad de gör plus massa killar som är där och tränar med/mot oss, tar våra returer och bidrar enormt.
Va riktigt kul att ha alla samlade idag men att tvingas gå av efter lite uppvärmning och göra leg raises och se på när laget tränade på kändes betydligt mer frustrerande. Saknar verkligen att få kunna träna ordentligt, jag kräver inte ens spela. Ja saknar bara att kunna göra en övning rätt, full spead med riktingsförändringar och hopp. Drygt 9 månader jag gjorde det sist och då hela mitt knä förstördes.  Men ja jobbar med rehaben men vet att ja har en lång bit kvar...Just nu känner jag bara att det får ta den tid de tar för har fortfarande ont varje dag så måste få rätt på detta nu även fast det börjar bli riktigt frustrerande och segt med rehab nu. Lever ju med basket varje dag men känns ändå som jag är så långt borta från de för var så länge sen jag ens hade en normal basketträning. I gymmet går det däremot bättre, även här borta verkar jag ligga väldigt bra till styrkemässigt och känns skönt att de jobbet har gett resultat.
 
Imorgon väntar gym 7.45, rehab, något möte och sen måste jag ta tag i mitt plugg. Finals och inlämningar nästa vecka, hjälp!
 
 

One more week of school

Heeey!
 
Snabb uppdatering från mig nu. Inser att jag om en vecka kommer avslutat summer session C och det har gått ruskigt snabbt. Har dock 2 papers, ett litet muntligt framförande och 2 prov att avklara innan jag kan pusta ut . Tyvärr gick pluggandet inget vidare idag (skrev inte en rad) men hoppas få gjort en del imorgon och på fredag. Måste snart gå och lägga mig för börjar inse att jag inte är människa om jag sover för lite när vi har 7am practise. Gym, möte, skola, PLF, rehab och träning väntar imorgon så får nog snart ta och sova.
 
Fick igår bekräftat att vi flyttar ut från våra rum här om ca 1 vecka. När summer school är slut måste vi flytta ut och tillfälligt bo någon annastans tills vi en vecka senare kan flytta in till våra single rooms när riktiga skolan börjar. Den veckan innebär också att vi är lediga från skolan och jag vet inte hur det kommer att se ut med träning men p.g.a. av NCAA rules tror jag inte vi kommer få träna med laget något. Detta kommer innebära en veckas lov så jag håller just nu på och fundera på lite planer för de. Flytta innebär packa ner allt här igen vilket känns sådär men ska bli skönt att få lite mer space och ordning sen i våra rum. 
 
Inte blivit så mycket bilder nu utan bjuder på de här två bilderna från i måndags då det var labour dag här (inga lektioner) och jag och Sav chillade vid poolen lite. Här är ett pool område med gräsmattor, solstolar och 2-3 pooler och även fast de ser ut som en vägavspärrning så var den ena poolen bara tillfälligt stängd för rening. Riktigt skönt att bara kunna dra hit när man vill, låg ute 1,5-2 timmar, hade de skönt och fick lagom med färg.
 
 
 
 
 
 
 
 

GREAT weekend!

Heey!
 
Varit några intensiva dagar nu för vi har haft recruits här på besök men det har varit riktigt kul. Jag minns så väl min visit här i maj så kändes lite konstigt när jag nu istället fick va den som visade runt och pratade. Hade bl.a. en stor middag hos Coach Coris house där catering mat var beställd i form av mexcian food, italian, asian, kött, potatisgratäng, sallader och massa annat gott erbjöds. Servitriser som la upp det åt oss och som efterrätt hade vi olika typer av glass med tillbehör (typ B&J glass) och cupcakes. Önskar man kunde äta hur mycket som helst för de där var obeskrivligt gott.Har även åkt en stor fet vit limo i helgen med mina team mates. Chaffören körde runt oss gratis i Westwood och runt Santa Monica och vi spela musik som aldrig förr. Inte varje dag en limo plockar upp en helt plötsligt men kan ju inget annat än le åt tanken.
 
Igår va också en väldigt rolig dag, jag var på min första football game och trots att det inte var fullsatt (som det brukar när alla studenter är här) var det en fet upplevelse. Runt 60 000 (normalt sett 100 000) fans och stor majoritet Bruin fans. Känner inte till reglerna för fem öre men lärde mig lite igår i alla fall. Kommer garanterat hinna lära mig för det är något jag kommer att åka på igen. Stämningen var i alla fall på topp och det blev även vinst för UCLA. Efter matchen drog vi alla tillbaka till campus igen och sedan väntade fest i Westwood. Grym dagl! 

Helgen är dessutom inte slut, söndag förmiddag nu och jag håller på att dö av hunger så ska nu gå och käka om jag bara kan få liv i Sav som verkar sova. Imorgon är det Labour day här vilket innebär inga skola!! Har däremot massa plugg som jag måste ta itu med dock!! Kan inte förstå att jag redan varit här i en månad nu.Två veckor kvar av summer school, lite break och sedan börjar det på riktigt.
 
 
 
 

RSS 2.0