Europeiska mästerskapet

Det har som sagt dröjt men här kommer äntligen en bildbomb från EM i Grekland som var riktigt riktigt kul.
Kan inte fatta att det bara var drygt en ynka vecka sedan jag befann mig där i 30 gradiga Grekland och spelade EM.
Nu har jag vilat från träning hela förra veckan eftersom EM och landslagssommaren varit påfrestande och vila är nödvändigt för att kunna få nya krafter och ladda batterierna inför säsongen. Det har jag gjort nu och idag var det min riktiga första träning med damlaget här i Södertälje. Det är mycket nytt jag måste lära mig så det tar ju säker lite tid men det ska bli riktigt kul och jag hoppas jag kommer utvecklas rejält.
Men åter till EM...Här har ni bilderna.


Glada i bussen på väg till match.


På dagarna roade vår fysio oss med lite lekar, bl.a. var en lek en foto tävling där vi skulle ta bild tillsammans med "ett lag" som skulle bestå av minst 5 människor från ett annat land (vi ville vara lite fyndiga och gick in i en affär och bad de som jobbade där ta på sig fotbollströjor).


Vårt hotellrum.


Roomie och jag<3


Chillade och fotade lite på våran balkong i värmen.


Man spelar 3 matcher på 3 dagar sedan vilar man 1 dag och sedan upprepas samma sak 2 gånger och på våra lediga dagar fick vi ligga vid polen en liten stund.


Chillades vid poolen andra vilodagen.


Damer U16 <3


Uppkastsituation mellan mig och en finska.


Hittade ett uuunnnderbart glass-ställe (käkade nog där runt 7-8 gånger)!


Jag och Sofia med vår goda glass, SPANA IN GETINGEN VID MIN MUN HAHA!


Glaaaaada tjejer efter vinst i sista matchen efter förlängning!


Snyggingar.


Prisutdelning i EM.
1. Ryssland
2. Kroatien
3. Frankrike


All star team. Den minsta mörka tjejen blev MVP.


Firade med lagen på vårt hotell på kvällen (bodde bl.a. med vinnarna Ryssland).


Massa nytt nytt...



Helloo!

Det finns väl egentligen inga ord för hur dåligt jag uppdaterat på sistonde men det har varit full rulle med skola, träningar, inredning av min lägenhet och massa andra nya intryck.
Ju mer jag kommer in i allt dessto mer tid kommer jag troligtvis få, ordentligt internet är också på väg att fixas.
För tillfället lånar jag pappas mobila bredband eftersom han är kvar här hos mig i lägenheten.
Slänger upp en outfit från veckan, tyvärr verkar det som shorts vädret är över.
Ni måste såklart få se min lägenhet så bilder på det kommer upp, håll utkik! Ska även slänga upp bilder från EM inom kort.

ha DE bäsT!


Hallå hallå. Igår natt kom mina föräldrar ...

dsc02303 (MMS)

Hallå hallå. Igår natt kom mina föräldrar med flyttlasset och idag har vi (mest mamma) fixat och styleat min lägenhet. Det blev verkligen skiv snyggt,lovar att visa er. Har mycket att visa er, alla bilderna från EM tex. men mitt internet fungerar knappt och nu är det så mycket med att fixa allt i lägenheten. Hoppas ni har förståelse med det...Puss o kram:)


God morgon! Har precis städat till min läg...

dsc02292 (MMS)

God morgon! Har precis städat till min lägenhet lite och packat upp från EM. Imorse var jag i hallen för det var morgon träning men eftersom jag vilar denna veckan (efter en lång landslags sommar och precis spelat EM) var jag inte med och tränade. Ska nu chilla lite framför tvn och sedan sticka till skolan för min första riktiga lektion på gymnasiet. Var och införskaffade lite nya skolgrejer igår som kommer vara behövligt (lite hade jag redan):) Har dåligt internet i lägenheten men förhoppningsvis fixas det snart.Vi hörs. Puss


Hello! Nu är jag hemma från ett underbart ...

dsc02287 (MMS)

Hello! Nu är jag hemma från ett underbart EM i Grekland och nu har jag verkligen flyttat...Till min EGNA lägenhet(bilden säger väl rätt mkt). Skolan har dragit gång och det är fullt upp...Till helgen kommer också mitt flyttlass upp så det blir till att fixa i ordning min lägenhet. Lovar av Lägga upp bilder från EM m.m så fort ja kan. Puss puss


Ryssarna knep guldet för Kroaterna

Frankrike fick brons och Serbien blev fyra. Sverige mötte alla dessa topplag och förlorade hedersamt mot dem. 
Kolla den här spelarstatistiken som innefattar 182 spelare som deltog i Europa Mästerskapen i Grekland:

 Name              TeamPTSAvg

1. Treffers , K. NED 9 167 18.6
2. Epoupa , O. FRA 8 143 17.9
3. Kovacevic , N. SRB 9 149 16.6
4. Hersler , P. SWE 8 107 13.4
5. Dzankic , R. CRO 9 120 13.3
6. Vyoralová , T. CZE 8 101 12.6

Paulina placerar sig på en tjusig 4:e plats, helt grymt!
Spana även in tjejen som utsågs till MVP(Most Valuable Player); Fransyskan Oliva Oupoupa.Ett litet överenergiskt kraftpaket som var överallt på planen trots sina 163 cm! Hon valdes givetvis också in i All Tournament Team!


Tycker att vår Paulina kunde fått en utmärkelse för sin poängsamling, i synnerhet när hon var den som fick ihop flest points (33) i en och samma match!
Nästa gång Paulina möter Olivia får den lilla fransyskan räkna med att bli bollad med, för då har vår svenska storstjärna skaffat sig ännu mer muskler och kan ännu bättre stå emot de ettriga attackerna som hon utsattes för under det gågna mästerskapet!  
SÅ DET SÅ!  ///  Moster Maggan

Sverige besegrade Finland efter förlängning


Vi gratulerar Paulina och laget till segern, skönt att de slog de finska pinnarna i sista matchen!
Vilken spännande avslutning de bjöd på våra fina, svenska, tappra tjejer!
Nu kommer snart Paulina hem till Sverige med massor av roliga minnen i bagaget och ska börja sitt nya liv i Södertälje.
Ny bostad, ny skola, nytt lag, nya kamrater och många andra nya saker väntar denna härliga tjej! Vi släktingar är väldigt stolta över hennes fantastiska prestationer!
Och vi som bor runt Stockholm är desstutom extra glada över att (förhoppningsvis) kunna få träffa henne oftare och umgås och toka oss tillsammans, nu när hon ska bo i närheten!
                                       VÄLKOMMEN HEM VÅR EGEN LILLA STORA STJÄRNA! 


PuSs & KrAm från gästbloggaren; tokiga Moster Maggan  som knäppte och förvrängde bilden!



Referat från Svenska Basketbollförbundet

2010-08-21 20:34

Det krävdes förlängning för att skilja de nordiska grannländerna åt när det spelades om vem som skulle bli elva i DU16-EM i Grekland. Tillslut var det Sverige som visade sig starkast och la beslag på elfteplatsen.

-Vi låg under i princip hela matchen. Vi var ungefär tio poäng efter när det var fem minuter kvar av fjärde. Då sa vi att det var dags att börja chansa. Vi satte en trepoängare och stal sedan bollen. Därefter satte vi en tvåa. Så det var vi som hade ”försteg” i slutminuterna, säger headcoach Peter Johansson.


Med två sekunder kvar av den fjärde perioden hade Sverige ledningen med 56-54. Då blåstes Evelina Strömberg av för en foul och Finland fick två straffkast. Kaisa Kuisma satte iskallt båda straffarna och tvingade därmed fram en förlängningsperiod.


Väl inne i extraperioden sänkte Gabriella Frykbo en trea som gav Sverige greppet om matchen. Det skulle dröja ca en och en halv minut innan nästa poäng noterades i protokollet – en trea från Finlands Emmi Leino. Paulina Hersler och Sandra Hansson kombinerade för Sveriges sista fem poäng i matchen. Sverige hade många missade straffkast i förlängningen och Finland hade chansen med matchens sista skott, men de missade. Sveriges poäng räckte till seger med 64-62.


Peter Johansson summerar EM: ”Vi kände från början att vi hade god chans att säkra vidare spel i a-divisionen redan i gruppspelet. Finland och Litauen, som var i vår grupp, kändes som lag som vi kunde vinna mot. I det andra gruppspelet blev det otroligt tufft. Vi hamnade med de fyra lag som senare gick till semifinal. Där räckte vi inte till. Men vi gjorde en riktigt bra match mot Frankrike åtminstone. När vi nu spelade om platserna 9-12 så kändes det som fyra jämna lag och det kunde gå åt vilket håll som helst. Vi och Finland förlorade knappt, men vi fick med oss sista vinsten, vilket var jätteskönt.”


Peter Johansson om individuella insatser: ”Det var lång turnering - åtta matcher. Så det är självklart en del upp och ner på vägen. Men vi är ett jämnt lag. Det är både vår styrka och vår svaghet. Paulina Hersler har varit vår bästa scorer, men hon har haft det ganska tufft ändå mot stora starka motståndare. Annars är det olika namn som har klivit fram. Idag var till exempel Mi Enlund och Sandra Hansson viktiga med sina drives. Agnes Mellström har bidragit med bra returtagning och bra skytte från halvdistans. Gabriella Frykbo och Erica Iderstål har varit våra stabila trepoängsskyttar, även om Sandra Hansson kanske var allra bäst om man bara ser till procenten. Som lag ligger vi i topp åtta när det gäller trepoängare, returer och egna turnovers. Betydligt värre har vi det när det handlar om tvåpoängare. Vi är lite för fysiskt svaga där.” 


Sverige-Finland: 64-62 (13-21, 9-10, 16-9, 18-16, 8-6).


Poänggörare Sverige: Paulina Hersler 16, Gabriella Frykbo 12, Sandra Hansson 11, Erica Iderstål 8, Mi Enlund 7, Raushan Gültekin 4, Evelina Strömberg 3, Agnes Mellström 2, Sofia Åkerman 1.


Förlust igen !

Paulina gjorde bra i från sig, var bästa poängplockare i laget,men det hjälpte ändå inte...//Moster Maggan

Referat från Svenska Baskebollsförbundet:


          







       




Sverige och Tjeckien var lagen som möttes när det gällde att bli nia i DU16-EM. Sverige var absolut inte dåligt och hade länge chansen att vinna. Tillslut blev det för mycket spel på chans och Tjeckien vann med sex poäng.

Sverige började relativt bra och ledde med fem poäng en bit in i den första perioden. Sedan höll man jämna steg med Tjeckien under större delen av halvleken. Mot slutet tappade Sverige lite och Tjeckien fick i lite lätta poäng.

-Där tappade vi vårt försvar. Och just försvaret är det som vi ska bygga vår styrka på. Vi låg under med fem i halvtid. I början på andra halvlek kom klassikern där motståndarna får göra enkla poäng samtidigt som vi börjar hänga med huvudena, berättar fysion Rickard Carnerud som svarar i telefonen då Jens Tillman inte längre har någon röst kvar.
Tjeckien ledde med 15-16 poäng i den tredje perioden, men i den fjärde kom Sverige tillbaka.
-Vi tajtade till försvaret  och var nere på fem poäng i mitten av perioden. Vi lyckades vända men de vände tillbaka. Att vi låg under gjorde att vi tvingades chansa, säger Carnerud.
Det tajta försvarsspelet är något som Sverige måste ha med sig till imorgon då laget ställs mot Finland eller Grekland i match om elfteplatsen.
-När vi inte är bra i försvar så blir vi även sämre i anfall. Vi ser ut som fem schackpjäser som står där och tittar i offensiven. Är vi bara bra i försvar så blir vi aggressiva i anfallet också. Då kan vi dra fouls så att vi kan få lite momentum, hävdar Carnerud.
 

Individuellt sett var Mi Enlund och Sandra Hansson bäst idag. Mi spelade bra försvar och var orädd i anfall. Hon vågade ta bollen till korgen trots att det smällde. Sandra drog i ett par skott när Sverige chansade på slutet.
Motståndarna imorgon blir alltså Finland eller Grekland. Grekland spelade jämnt mot Spanien tidigare och har naturligtvis ett fantastiskt publikstöd. Men det har även Sverige med sina tillresta supportrar.
-Finland ska vi bara vinna mot. Vi har mött dem tre gånger och vår segermarginal har bara blivit större för varje match. Men det är ny match nu och vi måste hitta tillbaka till vårt vägvinnande spel.
Vid seger imorgon så blir Sverige elva i EM.


Sverige-Tjeckien: 51-57 (12-15, 12-14, 7-14, 20-14).
Poänggörare Sverige: Paulina Hersler 15, Sandra Hansson 13, Agnes Mellström 6, Mi Enlund 5, Gabriella Frykbo 4, Evelina Strömberg 2, Raushan Gültekin 2, Johanna Andersson 2, Erica Iderstål 2.

 

Peppning

Idag har tjejerna i landslaget varit spellediga och umgåtts med släkt och vänner. De har badat och slappat bland annat. Tyvärr fanns det inga paparazzos i närheten som förevigade när de chillade vid poolkanten.
Därför kan inte undertecknad bjuda på några skandalbilder, bara en från plan innan matchstart. I morgon är det spel mot Tjeckien.



Återkommer när jag hör nåt från vår stjärna/// Moster Maggan


Tvärstopp mot Serbien


Från Svenska Basketbollsförbundets hemsida:


2010-08-18 22:37


De svenska U16-damerna hade chansen att gå till kvartsfinal i EM. Men för att det skulle bli verklighet krävdes seger mot Serbien på onsdagen. Tyvärr blev det tvärstopp då det fina spelet från kvällen innan inte gick att känna igen.

-Vi blev rätt kvalificerat utklassade och hängde inte med längre än i några minuter, kommenterar headcoach Peter Johansson.
Försvaret, som är Sveriges nyckel för att hänga med i matcher som den mot Serbien, fungerade inte. Jämför man med de andra landslagen så ligger Sverige bra till när det kommer till trepoängsskytte och returtagning. Däremot har man svårt med tvåpoängsmålgörandet.


-Det positiva var att vi skaffade oss en chans att få spela om kvartsfinal. Väl där vill man givetvis ha mer, men samtidigt spelade vi betydligt mycket bättre igår. Då kunde man se vad tjejerna är kapabla till, säger coach Johansson.
Närmast handlar det om spel om platserna 9-12. Sverige möter Tjeckien på fredag kväll.
-Vi har inte sett Tjeckien alls så vi vet ingenting om dem, men vi har fått ett par DVD:er nu som vi ska titta på, berättar coach Johansson.
Samtliga tolv spelare var ombytta mot Serbien och samtliga fick minuter på plan.


Sverige-Serbien: 39-73 (11-16, 15-25, 4-21, 9-11).

 


Poänggörare Sverige: Gabriella Frybo 11, Paulina Hersler 10, Sandra Hansson 6, Mi Enlund 4, Agnes Mellström 2, Evelina Strömberg 2, Raushan Gültekin 2, Erica Iderstål 2.

Uppdaterad: 2010-08-18 22:37
Skribent: Magnus Stråhle
 

 


Serbien knep sista kvartsfinalplatsen

Matchreferat från FIBA:

GROUP E

Serbia and Sweden were meant to battle for the final spot in the Quarter-Final Round at the U16 European Championship Women but it turned out an uneven duel as Serbia run away with the game 73-39.

The Serbs clinched the fourth seed in Group E behind tremendous performances by Sanja Mandic and Natasa Kovacevic. Now they face Turkey in the Quarter-Finals. Sweden will compete for ninth place honours.

Serbia quickly coasted to a solid lead. Thanks to Natasa Kovacevic's 10 first quarter points they led 16-11. They added to that lead with a 6-0 run shortly after the second quarter began.

Serbia's advantage inside was evident.
They scored 26 points in the paint during the first twenty minutes.

Kovacevic was simply unstoppable and poured in another 8 points before the halftime. She scored her 18 points in just 17 minutes. Sanja Mandic also had the hot hand and stayed perfect from the field (4/4 FG) and totalled 11 points in the first half when her team led 41-26.

Sweden could not match Serbia's firepower in offense. They trailed by as many as 26 points (30-56) with two minutes remaining in the third quarter. Serbia closed out the quarter strong with another 6-0 run.

The Serbs entered the final ten minutes with a 62-30 lead and clear evidence of who would be the team to advance to the Quarter-Final Round.

Kovacevic ended the game with 23 points in as many minutes. Sanja Mandic had the perfect game. All of her 7 field goal attempts (6/6 from three point distance) found their mark.

 


Ekande basketsång på hotell


Lyssna och se hur Paulina med några lagkamrater uppträder för de andra med
ny text för peppning inför matchen mot Frankrike på melodi: "This is my life".
Som trogna bloggläsare redan vet så är ju Paulina även musik- och sångbegåvad,
så skulle inte basketkarriären löna/fixa sig kan hon alltid ägna sig åt musiken!  
Just nu pågår matchen mot Serbien som undertecknad följer via internet!
Gästbloggare: Moster Maggan


SWEDEN NO MATCH FOR UNBEATEN FRANCE

Ledsamt att förlora mot fransöserna, men ha i minnet att de tillhör de bästa lagen i världen! Och Paulina skuggades hela tiden av biffiga fransyskor! Hon höll undan dem bra ändå och mot slutet av matchen gjorde hon fina poäng trots det ihärdiga påhänget ! Nu håller vi tummarna att det funkar att slå Serbien i morgon så Sverige går vidare till nästa omgång!
///
Gästbloggare: Moster Maggan


Här är matchreferatet på FIBA sidan:

GROUP E

France stayed on the winning track at the U16 European Championship Women in Ptolemaida, after defeating Sweden 65-50 to set up a promising final Group E game against Russia. Sweden still have a chance to reach the Quarter-Final Round in last winnner-takes-all game against Serbia.

The French entered the game against Sweden as the highly favoured team and they lived up to expectations as they dominated their opponents.

After the first quarter they were already up by eight points. This lead grew bigger in the second quarter and the contest was effectively over after the French went up 60-40 at the start of the fourth quarter.

Head Coach Jerome Fournier was able to distribute the playing time equally among his players to make sure his key players got an important rest. Olivia Epoupa scored 12 points while Mousdandy Djaldi-Tabdi had 10 rebounds to go with her 12 points.

Sweden had a top performer in Paulina Hersler who marked nine points and nine rebounds. Despite their second loss in the Qualifying Round Sweden still have a chance to qualify for the last eight but a win over Serbia tomorrow is the requirement for this achievement.

France have already clinched a berth in the Quarter-Final Round. Nonetheless their match-up with Russia is one of the most anticipated matches of the tournament so far. The winner will claim the first spot in Group E.


FIBA intervju med Paulina

(Moster Maggan  gästbloggar då Paulina för det mesta har både ont om tid och tillfälle att komma till en dator) 

Paulina innehar rekordet - än så länge - med flest plockade poäng under en match. I första matchen i EM i Grekland när Sverige mötte Litauen gjorde Paulina otroliga 33 poäng! Idag publicerades en intervju med henne på FIBAS sida:

Klicka HÄR  eller läs här nedan:

HERSLER: CANDACE PARKER FOR A DAY

INTERVIEW

With 33 points in Sweden's game against Lithuania, Paulina Hersler set a record for the most points scored in a single game at the U16 European Championship Women 2010 in Ptolemaida and Kozani. In the first four games in the tournament Hersler averages 14.3 points and 8.3 rebounds per game.

The Power Forward (1.84m) with the nice shooting touch is participating for the second time in the U16 European Championship Women.

Hersler took time to explain to fibaeurope.com that there is no special reason why she wears No. 14 and why she wants to be WNBA superstar Candace Parker for one day.

FIBA Europe: What was the last book you read?

Sofie's fashion

FIBA Europe: If you were only allowed to visit one website for the rest of your life, what would you choose?

Facebook, because there you can follow all your friends and your family and connect with them.

FIBA Europe: What is your favourite memory on the court and also off the court?

My best memory on the court is when I played in the semi final against Belgium in the Youth Olympics. Off the court I have a lot of memories so it's very difficult to just pick one. But the Youth Olympics were an amazing experience.

FIBA Europe: What do you miss most about being away from home? What is the one thing that you can not do without?

I miss my family and my friends. Food, haha! Without food I can't play basketball (smiles)

FIBA Europe: Who is your idol? If you could change places with anybody in the world for one day who would it be and why?

I don't have any idols, I get inspiration from a lot of different people not from anyone special. I would like to be Candace Parker for one day because I want to see how good you have to be if you should be the best in the world.

FIBA Europe: What do you do after a game?

I relax and think about the game, what I did right and what I did wrong and how I can do it better.

FIBA Europe: What has been your biggest fashion disaster?

When I was younger I was just wearing pink clothes, from head to toe. Then I thought it was nice, now I think it's ugly.

FIBA Europe: What number do you wear and why?

I wear 14 and there is no reason why I'm wearing it. It's just because I'm the second biggest girl in the team. We have numbers by size.

FIBA Europe: What's your favourite sweet?

In Sweden it's called "Alhgren's bilar", it's sweet candy that look like cars. I also love chocolate.

FIBA Europe: Why did you choose basketball?

One close friend of mine played and her mother coached and she thought it was so much fun that I wanted to try it. My dad has also played and of course it's an advantage to be tall when you play basketball. But now, I play because I love it!


Kort kort

Haaaaallå! EM är i full gång och en snabb summering än så länge är att jag började EM lysande(som jag berättade innan) sedan gick jag och blev sjuk och har inte spelat så jättebra de senaste matcherna, i alla fall inte i anfall. Men nu är jag i stort sett heeeelt frisk och imorgon spelar vi en avgörande plats om kvartsfinal platsen. Vi ska verkligen ge allt för vi ska till kvartsfinaaaaaaaal! Har det hur bra som helst här och kroppen känns okej trots 5 matcher. Har dock inte jättemycket tid för uppdatering här på bloggen men det kommer bli ändring av det nu då en gästbloggare kommer skriva. Så håll koll på bloggen... Nu måste jag sova! Puuuuus och godnatt!

Highlights från Litauen matchen

 

Här är en video på oss från Litauen matchen med highlights [bra sekvenser] från matchen.
Jag har nummer 14 och gör några poäng här på videon.

Enjoy!

 


Första gruppomgången i EM


Bild från Fibas hemsida från matchen mot Litauen
Heeeellloo!

Tjihoo, EM är i fullgång och vi fick en toppenstart på EM i förrgår.
Vi vann över Litauen med 61-55 och jag är jättenöjd över min egen insats då jag gjorde 33 poäng och tog 14 returer. Igår därmot gick det inte fullt så bra, fick stor stryk av ryssarna, dessutom kände jag mig dålig under dagen och det blev bara värre under matchen så fick vila delar av matchen och nu knarkar jag tabletter, ligger på hotellrummet och vilar och dricker massa vatten. Men det var ju trots allt fredagen den 13:e igår, så nu tyder allt på att det ska gå bättre idag!
Vi ska möta Finland som vi har stor chans att slå och som är en jätteviktig match för oss. Vinner vi mot Finland tar vi med oss 2 poäng från denna gruppomgången som kan ha enormt stor betydelse för den fortsatta turneringen. Imorgon är det vår första vilodag så idag är det bara att ge allt och för min del då försöka släppa allt vad förkyldning, halsont och huvudvärk heter för vi ska krossa finnarna!

LET´S GO SWEDEN!

NU ÄR DET DAGS! NU GÄLLER DET! NU BÖRJAR EM!


Vi som ska representera Sverige i U16 EM.

Nu närmar det sig den stora dagen...EM premiären, EM som vi så länge snackat och sett framemot. Imorgon 06.00 åker jag här ifrån mot Grekland för att spela U16 EM i basket. Ska bli så sjukt kul och spännande. Jag är riktigt taggad för nu gäller det verkligen. NU KÖR VI!
Hoppas på internet på hotellet men absolut inget jag kan garantera.
Men något jag KAN garantera är att ALLT (då menar jag allt, resultat, statistik, bilder m.m.) kommer stå HÄRhttp://fibaeurope-u16women.com så kolla in den sidan.

Nu ska 9 matcher på 11 dagar i 30-40 gradiga Grekland spelas. Det kommer bli riktigt tufft men riktigt kul! Ska ge allt och göra mitt allra bästa så får vi se hur det går.
Önska mig lycka till, det kommer behövas då det finns så sjukt många duktiga europeiska spelare och lag som kommer delta!

hA DE bäsT!


Italien med landslaget

Turneringar över lag brukar alltid vara kul och när det är med landsaget i Italien så kan det ju inte bli något annat.
Det var riiiiktigt kul, även fast jag inte kunde spela pga. min bristning i knäet som dök upp bara sådär från ingenstans.
Det bästa med det här är att det roliga är inte slut än...Tvärtom, det är nu det börjar. Imorgon åker vi till Grekland för att spela EM som vi tränat för och snacka om sedan dag 1. Nu gälller det och som tur är känns knäet bra igen. Det kommer bli sjukt kul men riktigt tufft.
Här har ni bilderna från Italien, enjoy!


De här 16 sköna människorna (12 spelare plus 3 coacher och fysio) hade det grymt roligt i Italien.


Vi som är längst i laget.



Hade mysigt tjejsnack på kvällarna...


Fick några tillfällle att bada i poolen och ha det skönt.


Grym bild på mig, Johanna och Rau.


Poolhäng.


En liten runda i stan, införskaffade mig en ring och en glass;)


 Vila inför match, jag laddar med Ipoden medan Agnes hellre läser en bok.


Vid havet första dagen då det var väldigt mulet och svalt. Havet var inget specillt direkt, som här i Sverige typ.


Steeekare på balkongen.


Mer poolhäng...


Mmm, god mat fick vi också...


MAGNUM DOUBLE!!!!!!!!!!!! Varför har den slutat säljas i Sverige?


Jag och Erica satt och rakade benen och snackade på hotellet.



Hahah Mi är riktigt skön och sitter helt omedveten om flyglappen som vi satte i hennes hår (hon hade väl den där en kvart eller ngt).

Hej och hå, glada efter första vinsten!


Sverige U16 landslag, nu redo för EM!


Turnering i Italien men ingen match för mig...


CIIIAAOOO!!

Nu är jag hemma från landslagsturneringen i Italien, men tyvärr så blev det inte så mycket basket för min del då jag fick en bristning i knäet efter första träningen. Så jag fick dessvärre stå över alla 3 matcher för vi vågade inte riskera något för jag MÅSTE verkligen vara hel och frisk nu på onsdag då vi åker och spelar EM i Grekland. Troligtvis var det bara en liten bristning för nu känns det mycket bättre och imorgon ska jag träna.
Italien var trots att jag inte kunde spela riktigt kul och alla i lager är riktigt sköna. Lovar att bilder kommer dyka upp, ska försöka hinna lägga upp innan jag sticker på onsdag.
Landade i Skavstad idag och  har nu kommit till min egna lägenhet som känns helt sjuk! Än så länge så ser här ut som kaos eftersom jag har 4-5 väskor som inte är uppackade utan typ utslängda på golvet eller något i den stilen. Ska ta tag i det nu, har även varit och handlat mat haha, kändes rätt skumt, inte så ofta man går till affären och köper tvättmedel och juice till sig själv, nu kommer det bli en vardaglig sak.

PUSS SNYGGINGAR!

" My new life "



Nu sticker jag! Nu går jag in i en annan fas i mitt liv kan man säga...Eller tja jag är fortfarande samma gamla Paulina men nu är det mycket som kommer förändras på det sättet att jag kommer ha ett annat sätt av leva på.
Imorgon avgår bussen mot Skavsta (flygplats i Stockholm) 04.00 och ikväll sätter jag mig på ett tåg mot Södertälje. Ska sova i min lägenhet för första gången inatt. Imorgon bär det av till Italien där en turnering med landslaget ska spelas och där nya upplevelser ska upplevas.
Där efter kommer jag hem (hem är från och med imorgon Södertälje) någon dag för att sedan sticka iväg på det vi tränat för och sett framemot hela sommaren, EM i Grekland.
Så som ni förstår har jag 2-3 (sista veckorna på sommarlovet) händelserika och häftiga veckor framför mig.
När jag sedan landar från Grekland efter 9 spelade matcher på 11 dagar under EM kommer jag stanna i Södertälje då gymnasiet drar igång.
Har träffat mina nära och kära de här senaste dagarna nu och sagt "hejdå", inget hejdå för gott (VERKLIGEN INTE!) men ett hejdå från rutinerna och självklarheterna, att alltid kunna träffa och umgås med sina nära och kära.
Nu blir det annorlunda även fast jag kommer träffa de så mycket det bara går.
Nu har 2-3 sjukt häftiga basketveckor framför mig som jag är exrtremt taggad och förväntansfull inför och efter det är jag redo för ny stad, nytt boende, nya vänner, nytt lag och ny skola.
Det pirrar lite i magen redan nu för detta blir spännande...

hA DE bäsT!

Ps. Har ni tur så finns det trådlöst internet på stället vi ska bo på i Italien och då uppdaterar jag via Ipoden, annars kommer resulat från matcher nu i Italien stå på basket.se


Converse på axeln



Voila!
Fick denna apsnygga väskan av Rebecka igår som varit i Usa. Blev verkigen skitglad, lite tråkigt bara att de av misstag råkade betala det dubbla priset för den (skulle slå av rabatt på varan istället råkade säljaren lägga till en ytterligare en väska så de fick betala för 2). Men blev i alla fall väääldigt glad, taack becka! :D

Visst är den snygg?


Penicillin




Hallå!
Kom som tur var till en läkare imorse och har nu fått penicillin som jag ska ta 3 gånger om dagen i 10 dagar, jag som inte ens kan svälja en alvedon...Kämpade mig igenom första tabletten imorse, fy fan, vet inte vad det är med mig men jag kan verkligen inte svälja tabetter och har aldrig kunnat. Men nu måste jag ju så då är det bara till att ändra inställning och svälja de stora (tycker jag haha) rackarna.
Här har ni dagens (och gårdagens) outfit.

Kavaj Gina Tricot (NY, fyndat för 50spänn)
Mammas avklippta jeans
Väska Italien
Ringar Italien, H&M och Bikbok
Skärp Second hand
Armband gåvor
Converse


Överraskningstjejträff :D

Igår skulle jag och Rebecka käka på Jensen´s Böffhus så vi bestämde en tid och sågs i stan.
När vi kommer dit är där och jag bara neeeej...Rebecka smiter oberörd förbi kön och jag bara
Jag: REBECKA! Det är fan kö, vänta!
Rebecka: Nä men koooooom!
Jag: Men vi kan ju inte tränga oss (viskade jag lite sådär snyggt)
Rebecka: Kooooom!
Jag: MEN!, ursäkta ursäkta (till övriga som stod i kön)
....och så kom jag förbi och fick då syn på två andra tjejkompisar som sitter vid ett stort bord och utbrister surprise!
Sen kom två tjejer till så det blev jättemysit med god lunch, skratt och skvaller med tjejpolarna, verkligen jättegulligt.
Sedan bar det hem till Rebecka där vi vräkte i oss kladdkaka som de så gulligt bakat (bra bröat Louise!) och hade det riktigt trevligt. Fick dessutom en jättefin present av Rebecka som jag ska försöka hinna lägga upp innan jag åker...


Söta Louise på Jensens.


Tog mig en funderare och de två andra ellinororna ser bara allmänt söta ut.


Charmigt.


Louise bröade kladdkaksformen OCH vispade grädde, riktigt bra gjort!


Riiiiiiiiktigt gott var det!


Tack tjejer!


Ja, här ligger jag med alsolspritad kompre...

dsc02255 (MMS)

Ja, här ligger jag med alsolspritad kompress och massa tejp. Har fått en mesig men som nu börjar bli ganska allvarlig "sjukdom". Har fått stora sår under armhålan som bara blir fler och fler. Fick akut åka in till apoteket och vårdcentralen ikväll men ingen som förstod riktigt vad det var men ska kolla det hos läkaren imorgon. Riktigt äckligt är det och svider gör det också. Det värsta är ju det att jag åker iväg imorgon och kommer vara utomlands från och med torsdag. Hoppas alsolspriten hjälper och att det ser bättre ut imorgon...Då ja inte kan röra armen nu med tejpen är det ju lika bra att gå och lägga sig och hoppas på det bästa. Puss och godnatt!:-*


Yeterday...



Det här hade jag på mig igår, egentligen inget märkvärdigt men kofta är sååååå snygg tycker jag. Har fyndat den på Gina Tricot för typ 100 spänn. Övriga kläder är mammas avklippta jeans, smycken från Thailand och H&M samt Converse för fossingarna.


Näst sista dagen i Malmö...

Hola chicas!

Haft en super dag med skratt tårar och svett. Började med att träna någon timme för att sedan glida runt på stan lite, där efter mötte jag upp laget och sa hejdå till alla...Fattar inte riktigt att jag inte kommer träffa dem människorna flera gånger i veckan nu längre som jag är så van vid att göra, usch:( Men jag ska verkligen försöka fixa så att de kommer upp till mig så ofta som möjligt. Där efter käkade jag och min älskade bror varsin väldigt god planka och hade det trevligt. Sedan bar det hem till hans och hans flickväns lägenhet där det blev chips och dipps (tzatziki är ju övernice ju!), lite möbelmontering mys.
Nu måste jag krypa ner i loppelådan som man kan säga här i Skåne (sängen alltså), är en smula trött faktiskt. Hörs imorgon.
Slänger upp dagens outfit (dagens idag alltså) imorgon på förmiddagen.

PUSS!


Gav vår tränare ett fint minnesalbum som en avslutningspresent och hade det treeevligt;)




Restaurangbesök med min bror=)



Early

God morgon!

Då är klockan drygt halv tio och jag har hunnit cykla 3-4 km samt varit hos tandläkaren (enkel mattematik, jag cyklade fram och tillbaka till tandläkaren). Usch, jag hade nästan glömt hur tråkigt och jobbigt det var att gå upp så tidigt på morgonen (7 alltså), fy att börja med det när skolan drar igång, inget man längtar efter direkt.
Har massa att fixa nu sista dagarna här i Malmö så bloggningen kanske inte blir den bästa, men jag ska uppdatera så mycket jag kan.
Håller på att fixa lite med Spotify men varför kommer inte mina spellistor när jag loggar in på min Spotify?!!!! Det är ju just det som är grejen med Spotify, man ska kunna logga in från olika datorer...Ahh, någon som haft samma problem?

PUSS!


Då är allt packat och inne i bilen(det tog...

dsc02231 (MMS)

Då är allt packat och inne i bilen(det tog sin lilla tid). Sitter som en packad sardin här bak i bilen (bör tillägga att jag har massa skor på golvet vid mina fötter och en blomkruka i famnen också) men nu är vi i alla fall på väg hem. Ska vara i Malmö nu sista dagarna innan landslagsturneringen i Italien, Em i Grekland och flytten till Södertälje. Usch kommer bli jobbigt att "säga hejdå" till alla:( Vi hörs ! Puss


RSS 2.0