Topp nationerna

Heej! Ligger här i hotellsängen rätt trött men kan ändå inte riktigt sova. Vi har nu avslutat vårt första gruppspel och efter vår grymma vinst mot Polen har det tyvärr blivit två förluster. Vi har dock mött Spanien och Frankrike som vi redan innan visste är stora favoriter och någon av de kanske till och med vinner hela EM. Men trots det så kan vi känna oss nöjda över vår insats för vi matchade upp de riktigt bra stora delar av matchen men höll de tyvärr inte hela vägen ut utan då va de för starka. Imorgon väntar vilodag, eller snarare spelfri dag. Träning har vi som vanligt och sen ska jag och några tjejer till va med familjerna lite och få va ute lite grann i den 30gradiga värmen. På måndag börjar matcherna igen och då står Turkiet som motståndare för vår del...Även de tillhör favoriterna men så gjorde även Poland och dem slog vi så det ska bli kul och gå in och köra mot Turkiet också. Sov gott! Puss

So freaking incredibly!!

Kan egentligen inte med ord beskriva hur j******vla skönt det var att slå Polen idag efter förlängning. Det har varit denna matchen vi väntat på, tränat för och förberett oss för. En sjukt viktig match som nu kan ta oss vidare i gruppen. Det är väl ungefär allt jag behöver säga... Galen match och fokus och vilja måste ja säga va dagens keywords och som vi hade mest av. Är helt slut nu och ligger utmattad i hotellsängen men det känns så braa... Så skönt att vi fixade de här och vi får glädjas lite till över vinsten men sen gäller det att fokusera igen för imorgon möter vi Frankrike, som blir en grymt tuff uppgift. Som ni märker...EM är igång!


Get ready!

Imorgon börjar det! Vi kom hit igår och har idag tränat, packat upp lite och chillat rätt mycket. Var även och kollade på U16 killarna som också har EM här i Bukarest men imorgon börjar vårt EM. Det som vi tränat inför hela sommaren med landslaget och i och med vår tuffa grupp med Spanien och Frankrike har vi imorgon vår viktigaste match mot Polen. Det är bara att gå in och ge 100% från start till slut och det ska bli grymt kul. Börjar förberedelserna redan nu med att vi målar svenska flaggan på naglarna, sen blir det till att gå och lägga sig rätt tidigt. Vi är en timme framför här i Rumänien också så det börjar snart bli dags. Vi spelar 13.30 imorgon och det går att följa livestats på Fibas hemsida (u18women) om ni är intresserade, annars går de att läsa om oss på http://basket.se">basket.se och på u18 bloggen som också går att klicka sig vidare till där. Önska oss lycka till, imorgon börjar de! Hypeeee


Dags för EM

Nu äntligen är det dags. Varit hemma och packat om en dag efter Lettland och nu är det dags att åka igen. Denna gång till Rumänien för att spela EM som varit de vi tränat för hela sommaren. Ska bli riktigt kul och vi har en tuff uppgift framför oss då vi hamnat i en väldigt svår grupp. Nu lyfter snart planet. Uppdaterar när ja får wi fi. Heeeejdåå!!


Ledig tid

Hejhej! Hade snack igår efter matchen och bestämde oss för att ställa in träningen idag av olika anledningar och ska istället bara ha ett teoripass innan matchen. Det innebar också att vi fick ledigt nu på för/eftermiddagen och har kunnat ägna oss åt något annat. För min,Anita,Sandra, Gabbi och Jelles del innebar de att vi drog till ett shoppingcentrum en bit här ifrån. Skönt och göra något annat ett tag och jag köpte en snygg topp och de andra fick också shoppat en del innan vi drog tillbaka och är nu på hotellet igen. Käkade också godare mat där än den här på hotellet samt unnade oss lite efterrätt. Nu ska ja vila här på rummet och sen blir det teoripass och göra sig redo inför matchen ikväll. Puss puss


Första matchen

Heej! Ligger nu i sängen efter en lång dag. Frukost vid 9 idag och sen träning lite senare. Därefter tog de oss typ 1,5 timme att gå och köpa lite frukt för hotellet ligger mitt ute i ingenstans och sen vila och ladda inför match. Tyvärr så blev matchen inte riktigt som vi hade tänkt oss, mycket kändes rätt men blev fel så slutade tyvärr med en ganska stor förlust. Men imorgon möter vi samma lag och då ska vi verkligen göra allt för att slå dem för vi var inte som vi kan va idag. Kvällen har sedan bestått av lite kortspel och snack och Gabbi gav sig även på att platta Jaitehs hår, men gav upp ganska snabbt eftersom de såg ut som på bilden. Nu ska vi sova här. Gonatt


Lettland

Heej! Då är vi framme i Lettland och har tränat vår först pass. Hotellet är ganska bra faktiskt, fritt wifi här och bubbelpool som redan använt direkt efter träningen. Sitter just nu och chillar med Raushan, Gabbi och Jaiteh här på hotellrummet och imorgon spelar vi vår första match mot Lettland. Ska möta de tre gånger faktiskt men första matchen är imorgon klockan 18.00. Snart dags och sova men nu ska ja fortsätta va social med mina kära lagkamrater här. Puuussss


Going to Latvia!

 
Heeey!
 
Upps..Nu var det ett tag sedan jag bloggade igen men det har varit fuuuullt upp och dessutom har all teknik, d.v.s. mitt internet, min data och min mobil vägrat samarbeta med mig. Har hunnit vara en weekend i Göteborg med Mickis och hennes familj och sen har det varit landslagläger. Har lite bilder som jag tänkte visa från Göteborg men allt hamnar lite efter nu för har bara har tillfälligt internet och imorgon drar jag iväg med landslaget till Lettland. Det blir Lettland 4 dagar och sen börjar det närma sig EM. Nu kommer det vi tränat för hela sommaren och ska bli grymt kul!! Sitter med Gabbi här i lägenheten och flyget går ganska tidigt imorgon så vi måste fixa klart tvätten här bara och packa det sista. Sen blir det till att lägga sig, är rätt trötta...Haha slitna tjejer som idag däckade inne på Stadiums pall när Jelena provade skor haha. Ren fakta asså, vi somnade, var typ den bästa sängen vi kunde hitta där för tillfället, annars fick vi bara hänga runt i hallen mellan träningarna idag. 
 
Puss!

I stugan

 
Var och tränade lite med pappa i hallen idag. 8/10 straffar för att inte ha spelat basket på 30 år var ändå rätt imponerade från hans sida men tyvärr förlorade han mot mina 10/10. Men skönt att komma åt en hall här i Växjö och köra igenom övningar och skjuta. Sedan var det jag som körde hem och övningskörningen går framåt faktiskt trots något enstaka motorstopp hehe. Men det går ganska bra men måste börja läsa den där teorin nu asså, ligger lite efter där kan jag ju säga eftersom jag inte öppnat boken trots pappas tjat sen två år tillbaka typ.
Min kära bror och hans flickvän Therese kom även hit idag och vi har ätit god middag och suttit och snackat massa. Riktigt trevligt och så mysigt och va hela familjen, tyvärr varar det inte så länge då jag imorgon drar vidare mot Göteborg. Skulle vara mysigt och stanna längre men tiden räcker inte riktigt till och vill hinna göra så mycket så imorgon bär det istället iväg mot Göteborg med Mickis och hennes familj. Ska bli riiiktigt riiiiktigt kul även fast det svider lite i hjärtat att åka ifrån familjen redan.

Relax

 
Kopplar av ordentligt här i sommarstugan. Sov länge idag sedan har jag i stort sett legat i hammocken hela dagen och läst Zlatans bok. Brukar aldrig läsa men kände faktiskt för det idag och nu har även jag fastnat i boken. Sköna äkta Zlatan citat i den asså och intressant att höra den andra sidan av proffslivet. Var även ute på vägarna och röjde lite, övningskörningen går framåt. I alla fall enligt mig men pappa ältar fortfarande de där trafikreglerna som inte riktigt sitter där haha. Mamma gjorde pannkakor innan och nu ska vi snart äta bullar och kärleksmums som hon bakade igår. Jag blir alltså uppassad här med massa gott och känns skönt att inte behöva tänka på det utan enbart chiiiiiillaa.

På lantstället efter lägret

Hej hej!
 
Då är landslagslägret slut och efter några dagars läger med mycket träning är man nu ganska trött i kroppen. Satte mig på tåget dirket idag och har nu förflyttat mig söderut till sommarstugan för att spendera lite tid med mina kära föräldrar. Det var ett tag sedan sist och eftersom det snart är dags för fler landslagsturneringar och EM blev det nu enda tillfälle att kunna åka hem lite. Grillade med landslaget igår efter tränigen, en skön kväll där Sverige till och med bjöd på lite värme.Grillade hamburgare, korv och marshmallows samt lekte lite lekar. Riktigt trevligt faktiskt och mitt lag "Big and Beautiful" började bra när det handlade om kunskapsfrågor men kom lite efter sen när vi skulle börja spotta grodor och riva papper.
Stressade iväg efter vår träning idag, lite seg som vanligt så hade jag inte packat, min disk var som ett berg och sen skulle LT också komma förbi en snabbis innan jag skulle med tåget. Men jag kan va lugn, Claess tog hand om disken och min lägenhet behöver inte va tom. Nadia, Claess och Louise tog hand om nycklarna och har nu flyttat in. 10 sms och 4 missade samtal för att de inte fick igång en film kanske inte var den bästa starten på deras inflyttning...Men vi får väl se hur de klarar sig resterande dagar!
 
 

Bättre sent än aldrig

Lovade ju att visa lite bilder från Frankrike i Rezé när vi va där med landslaget så here you go...Bilder från resan på bl.a. en mekaniskt jätteelefant som gick runt i staden, Sandra och Jaiteh som höll tal på franska, Anitas fläskläpp och bilder från våra matcher. 
 

Läger

Heej! Landslagslägret är i full gång och det tränas två gånger per dag och igår spelade även damseniorerna sin avgörande landskamp i Täljehallen som de vann vilket nu betyder att de kvalificerat sig vidare tM nästa sommar. Riktigt stort för basket i Sverige då det inte är något vi gjort på över 20år så grymt kul faktiskt och kul att se tjejerna spela bra. Men för min del är det nu U18 landslaget som gäller och EM om bara ett par veckor så vi ska se till så att de blir bra träningar nu som möjligt, allt för att förbereda ss för so är i Söde för tillfället och vi passar påatt hänga så mycket som möjligt för även hon drar till Usa omindre än 50dagar och jag vill inte heller riktigt inse att hon drar:( Nu ska jag käka frukost och sen bege mig mot hallen! Byee byee

Mot hallen

 
Heejheej!

Har inte gjort mycket vettigt än så länge idag. Sov hos Claess inatt och då hon gick upp och jobbade vi 7 tiden låg jag skönt kvar i sängen och cyklade sedan hem till mig när jag vaknade några timmar senare. Åt god currypasta och jordgubbar igår och myste i soffan framför en film hemma hos henne och idag har jag i stort sett inte gjort någonting. Datorn har underhållt mig lite, sen har jag lagat mat som jag precis käkat och snart ska jag bege mig mot hallen då träning väntar då ytterligare ett landslagsläger börjar idag. Det är ett fem dagars läger men idag blir det bara en träning. Ikväll kommer antagligen Amanda hit som till störta del har flyttat hem till Stockholm och som man inte sett på ett tag så då får vi se vad vi hittar på.  
 
Puuss!

Nästa vecka

 
Vår andra roadtrip väntar! Denna kära flicka åker om 53 dagar till USA för att gå på Collage där och kommer försvinna från mitt vardagliga liv. Då vi båda troligtvis har landslag som kommer krocka nu i sommar är dagarna få som vi kommer kunna ses. Vill INTE inse faktan men får istället för att gråta floder just nu, försöka göra det bästa av situationen vilket innebär en trip till Göteborg nästa vecka för våran del. Blir först tid med familjen i sommarstugan dit även Mickis och hennes familj ska titta förbi och därefter någon dag i Göteborg. Sweeeet!
Som sagt, Mickis kommer verkligen flytta till USA om drygt en månad och jag vet inte riktigt hur jag ska överleva de...

Skön dag

 
Sverige har äntligen fått lite sommar, i alla fall för ett tag. Igår var en riktigt härlig dag och jag och Mickis och hennes familj var och åt lunch enligt bilden. Låg sen på stranden och solade och snackade samt tog årets första dopp. På kvällen var vi ett gäng tjejer hemmma hos Patricia och hade det mysigt. Satt ute på kvällen och snackade och åt massa gott men fick tillslut flytta in då myggen åt upp oss trots våra myggavstötande appar haha. Riktigt härligt och när vädret är så där skönt, då klarar man sig fint här i Sverige. Idag däremot har solen redan försvunnit bakom molnen, men gör inte så hemskt mycket om det blir sämre väder nu för imorgon börjar landslagsläger igen. Så då blir det mycket tid i hallen igen men idag får vi se vart dagen tar vägen. 

Hemma från Frankrike

Heeey!
 
We are back. Efter 5-6 dagar i Frankrike med landslaget är vi nu tillbaka i Sverige efter att ha spelat en träningsturnering i Rezé mot toppnationerna i Europa. Blev en liten trögstart för oss med två dåliga matcher i början där vi förlorade stort men avslutade sedan med två riktigt bra matcher som vi vann och slutade 5:a i turneringen. Pokalen var dock stor som att man skulle trott att vi vunnit någon världsturnering eller något men så var ju inte fallet...Bodde hos franska familjer där borta och fick känna på det franska livet hos våra värdfamiljer. Himla gulliga människor som knappt kunde göra sig förstådda på engelska men som passade upp oss med massa mat, skjutsade oss överallt och kom och hejade på våra matcher. Blev till och med lite tårar från någon familj när vi vinkade av dem igår då det var dags att dra hem. Kom hem sent igår natt och rätt skönt att vara hemma igen faktiskt även fast det var riktigt roliga dagar i Frankrike. Har fler bilder att bjuda på men blir bara denna för tillfället. Vi glada efter vinst sista matchen tillsammans med våra gulliga hejande familjer. Nu ska jag faktiskt ta mig till hallen, blir fys och skott idag. Ingen vila direkt, läger med landslaget börjar på fredag igen och måste hinna med lite träning innan dess.
 

RSS 2.0