One flight away!


Då sitter man på Londons flygplatsen! Finals week är över, har hunnit vara i San Diego och drog hem en vinst och hade även community service igår då vi tvättade barns fötter och gav de alla på hela skolan nya skor. Rätt häftigt event och upplevelserikt att få interact (shit va säger man på svenska) med barnen!

Sitter nu som sagt på Londons flygplats och är nu inne på min andra mellanlandning. Känns nära nu! Kan inte fatta att jag om bara några timmar är i Sverige och får då träffa mina fina vänner. Kan inte heller fatta vad det är för dag idag eller va klocka är för tror seriöst jag kommer va missa sömn för tre dygn pga denna tidsomställning. Men jag är nattmänniska så ska jobba genom jetlagen för att bara så sjukt glad att jag får ett litet break och komma hem och träffa alla. 

Har just nu inget fungerande simkort så använder Wifi och det slutar snart gälla här på flygplatsen så tänkte bara uppdatera lite kort.
Hoppas ni alla har de bra och ni där hemma, snart seeees vi!!! 


First quarter at UCLA

Då har man avslutat sin första quarter här på UCLA. Känns rätt skönt att kunna säga det. Tog ju summer school när jag kom men nu har jag även gått en riktigt quarter (vi läser tre teminer) och det är helt sjukt var tiden gått fort. 
Tänker tillbaka på när jag kom hit och det känns på riktigt som tiden sprungit förbi. Har givetvis haft sina ups and downs, med en stor majoritet av ups och jag är verkligen så sjukt glad över att jag är här och är sjukt tacksam för allt jag får göra och uppleva här. 
 
Idag hade vi julfest hos Coach Cori och våra sponsorer var där och hade sponsrat en stor fet middag, kom dit och pratade med oss samt sponsrade med gåvor till vår white elephant game som vi körde. I Sverige tror jag en del känner till träningsspelet (man slår tärningar och väljer/snor paket från varandra), det här var något liknande men utan tärningar och istället bara nummer eftersom vi var drygt 30 pers som spelade. Ingen visste ju vad det var i paketen men det var allt från mössor, till presentkort på Victoria Secret och beats. Tyvärr var det inget jag lyckades få till mig utan jag fick 3 filmer istället. Stor god middag, mycket folk och händelser runt omkring oss är numera typ saker man är van vid men något man bör stanna upp och se på ännu mer och verkligen värdesätta. För det är egenltigen helt sjukt hur många människor (och pengar) som det är runt omkring oss i olika former hela tiden som gör allt för att hjälpa oss och vårt program till att bli bättre och få en bättre upplevelse. Men givetvis handlar det om att ge från oss också....Det är mycket träning och mentala förberedelser/ansvarigheter/uppdrag man måste göra men vi får också tillbaka väldigt mycket.
 
Kändes riktigt bra med min basket på senaste, känts bättre och bättre och känt att processen gått framåt. Så nu när jag äntligen fick börja cutta och göra mer grejer la jag in extra basketträningar med coacher och lite annat och givetvis straffar det sig....Fick avbryta i tisdags efter att jag kört på ett tag (ingen basket med kontakt än!) eftersom det började göra ont på ett ställe jag aldrig känt förr. Visar sig nu att jag fått en överbelastning typ och mitt knä är svullet. Ingen allvarlig grej men har ont och svullnaden gör att jag inte kan springa eller träna som innan. Kan ta allt från någon dag till någon vecka att försvinna men hoppas bara så fort som möjligt, för nu såg comebacken inte ut att va allt för långt borta!
 
Ska inte fortsätta att skriva en enorm bok här nu men tänker bara uppdatera lite. Imorgon drar vi till San Diego och lirar på söndag. Kommer tillbaka till campus söndag kväll och tidigt tidigt tisdag morgon beger jag mig till Sverige!!! Är sjukt excited och ska bli riktigt riktigt kul att träffa er alla underbara där hemma både i Södertälje och Malmö!!
 
Bjuder på lite bilder från när vi var i Westwood och hade födelsedagsmiddag för Savanna samt lite från vår julfest idag. Inte de bästa bilderna kanske, märker att mitt nya skal på min telefon gör bilderna vita typ.
 

Notre Dame

Heey!
Då sitter vi i bussen på väg till flygplatsen efter att ha spelat mot Notre Dame! De var riktigt riktigt bra och vi matchade inte deras nivå idag. Känns frustrerande att sitta på bänken men vi fem spelare som trots allt gör de försöker hitta nya vägar att sprida energi och försöka hjälpa laget. 

Jag har nu avancerat ytterligare med mitt knä och började med cutting full speed nu igår. Det är så himla bra för ja tränar med styrketränaren nu varje träning och gör basketrörelser men under kontroll och går liksom inte bara ut och kör och jag tränar först. Och tro det eller ej, saker som man normalt sett gör utan att tänka finns det en hel del teknik bakom som man kan förbättra. Hoppas kunna fortsätta se denna förbättring nu och inom en ganska snart framtid kunna börja träna fullt/spela. 

Kommande vecka är finals week. Min vecka är dock inte alltför tuff, hade ett test förra veckan, slutfört uppgifterna för ett ämne så behöver bara skriva en uppgift denna veckan. Nedräkningen pågår också till att jag får åka hem. Helt sjukt hur snabbt tiden går men tisdag nästa vecka lämnar jag LA och drar till Sverige. Kommer först vara i Södertälje ett par dagar innan jag åker till Malmö!!
Läängtar efter er alla där hemma!


My swedish mission

Måste berätta något sjukt. Jag läser som jag tidigt nämt skandinavisk litteratur (klassen är inom en obligatorisk kategori av klasser man måste ta) och fick i veckan en förfrågning om jag ville göra en uppgift för att få extra credits ( extra poäng till betyget typ). Jag var självklart öppen till detta och min TA sa då att jag skulle vara med i svensk klassen som finns här på skolan (japp, det finns amerikanska studenter här som lär sig svenska) och hjälpa dem och sjunga lucia sånger på den skandinaviska julfesten (han bara the scandinavian julfesten) som ägde rum här i tisdags. Jag tackade givetvis ja och i tisdags utförde jag mitt uppdrag.
 
Då kommer man in i ett klassrum i tisdag då, med ca 10 heeelt random människor. Det var typ äkta steriotyper ,blyga mesiga tjejen, smarta kinesen, knäpptysta långhåriga deprimerade killen, snälla flickan och en pratglad svart tjej. Och så jag såklart...Och läraren som pratade svenska med amerikansk accent. Lektionen började med att de fick ställa frågor till mig på svenska och första frågan jag får är "Är du geift (gift)?". Kunde inte låta bli att skratta, de gjorde vi allihopa och värre blev det när vi sedan började öva Lucia sånger och dessa amerikaner sitter och sjunger Staffan var en stalledräng och uttalar alla dessa svenska ord. Hela situationen kändes bara så komiskt men de var faktiskt förvånadsvärt duktiga och måste ju lätt varit en av mina bästa lektioner här haha. Fick glänsa med ordentliga uttal (försökte dölja min skånska för att underlätta) och fröjd, stjärnorna och glänsa var nog bland de svåraste orden för dem att uttala. På kvällen var det då bara att dra på sig Lucia linnet, sjunga lite sånger och tjäna sina extra credit poäng. Sjöng två sånger på den skandinaviska julfesten (som bestod av typ 30 pers som har en skandinavisk klubb här, var av ingen är skandinavisk typ, fick chock!). Det bjöds dessutom på svensk julbord så det var med nöje jag gjorde denna "uppgift". 
 
 
 

Catching up

Heeeeeeeeeeej igen!
Ja lever! Vet inte varför ja kommit in i denna rutin igen med att uppdatera mer sällan men det har helt enkelt blivit lite mer intensivt nu så antar att det är anledning. Vi är mitt under säsong, conference matcherna har inte börjat än dock men vi har nu spelat en del matcher och vi var i Florida senast förra helgen över Thanksgiving och spelade en turnering. Tyvärr gick det inte så bra för oss där, vi presterade inte på den nivån vi är kapabla till så denna veckan har vi alla jobbat hårt för att bli bättre. Vår coach pratar egentligen inte så mycket om resultat eller om att vinna. Det hon kräver är att vi lägger ner all kraft och gör allt vi kan i alla moment för att bli bättre och växa. Vi har ett tema för vårt lag och det är beyond (rak översättning skulle vara utöver, men den de betyder mer något extra, något ovanligt). Vi ska gå beyond som ett lag och det är intressant att upptäcka hur mycket man egentligen kan ändra sitt beteende för att göra de där lilla extra. 
 
För min del går det också framåt. Så himla skönt att se resultat och att hela denna långa rehanprocess och allt jobb börjar ge resultat. Jag hoppar och springer nu och idag klarade jag ett test som gör att jag för lov att börja med cutting också. Har fått ytterligare en knäskydd (större, metall) så nu har jag ett svart tunt som jag snurrar runt min höft plus de här nya skyddet som stabiliserar mitt knä och det känns betydligt mer stabilt med skyddet (även fast det inte kompenserar min styrka) och känns bra för självförtroendet också nu när jag börjar göra grejer mer full speed. Lägger in extra pass nu med basket och styrka och känner bara att jag vill göra allt vad jag kan för att bli bättre (nu när jag är tillåten att göra lite mer grejer) och bli ännu starkare. 
 
Inte meningen att skriva ett enormt lång inlägg här nu men en kort uppdatering om basket situationen och tänkte bjuda på lite bilder från Florida. Vi var som sagt där över Thanksgiving och på Thanksgiving dagen drog vi ut med en speed boat på havet. Känns så bra att ha så härliga och bra coacher och staff. Vi åkte till turneringen tidigare för att kunna ta del lite av Florida också och båtturen var faktiskt riktigt kul. Var som en attraktion typ som en karusell på havet och vi alla blev rätt blöta av vågorna som slog in över oss. Vi fick dessutom se delfiner som simmade längs båten med oss som var riktigt häftigt att se. Vi bodde dessutom på ett riiiiktigt fint hotell och fick ta del av tre pooler och en jacuzzi samma kväll. En riktigt kul dag med häftiga upplevelser!
 
 
 
 
 

RSS 2.0