Six flags

 God morgon!
 
Igår var en dag full av näradödenupplevelser. Det var åtminstonde hur jag såg på det hela när jag stod i första kön till X2. Tycker tivolin/amusement parks/karuseller är riktigt kul men har en tendes att bli riktigt rädd. Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig mer än att det var ett av världens ledande nöjesparkkedja och detta är USA, där allt är större, mer påkostat och galnare. Hamnade slumpvis i en lång lång kö det första vi gjorde. Kön till X2 som visade sig vara den "värsta" (eller bästa kan man ju också säga) bergodalbanan enligt stor majoritet. Panikade rätt bra i kön upp dit ska jag säga då man klart och tydligt kunde se från kön hur första delen av karusellen var en lång backe upp var sedan ett RAKT (överdriver inte, det var rakt ner) stup väntade. Man va sittandes backlänges för att sedan samtidigt snurra runt i luften och facea marken rakt ner. Den var heeelt störd men efter den var man rätt uppvärmd och vi bockade av alla de s.k. "farliga" karusellerna. Det fanns alla typer av olika bergodalbanor, stående, baklänges, ner i en tunnel, en när man faceade marken hela tiden och det kändes som alla 8 olika hade något utstickande (plus att där fanns fler "mindre farliga"). Helt sjuka va de och Gröna Lund kan ju slänga sig i väggen. Är egentligen inte så nojig över bergodalbanor, det är mer höjder som skrämmer mig...Men det kändes ju som ett måste att även testa världens högsta drop fall som fanns här på six flags. Så fritt fall där man föll ca 5 sekunder bockades också av på listan och vi hade en riktigt riktigt kul dag.
 
En del av X2 då man åker baklänges ner för stupet samtidigt som man snurrar runt...

Tough life in LA

Hey!

En av de bästa sakerna med spring break är att kunna vakna upp och inte ha massa grejer man måste göra. Som idag.... Efter en riktigt trevlig kväll igår i Hollywood med ett gäng svenskar kunde man idag sova ut, planera dagen och nu fixa sig och åka iväg till Beverly Hills. 
Gårkvällen i Hollywood var riktigt kul, vi hälsade på ett gäng svenskar som går på en musikskola där. Vi grillade vid deras pool, snackade massa (mest engelska dock för även Lu va med) och det kändes som vi var mitt i ett avsnitt av Glee när de alla helt plötsligt gick loss med deras musikaliska sång och spelförmåga. Grym kväll och kommer definitivt hälsa på oftare! 

Vi ska nu ta oss till Beverly till Rodeo drive och sedan dra till Wax museum i Hollywood. Spring break it is! 

Bild från gårdagen i Hollywood 

I'm back!

 
Heeej igen!
 
Ojdå..Nu har det varit en reejäääält lång pause här på bloggen igen. Klagomålen har öst in (gillar hur folk har hotat med att helt sluta läsa bloggen, dvs de har kikat in här även fast jag inte uppdaterat haha) men nu känner jag att det är dags att ta tag i det här igen. 
 
Senaste inlägget hette week 2, och jag har nu avslutat denna quartern och har spring break, dvs det har gått hela 9 veckor sen sist. Är nog lite svårt att catch up med 9 veckor så ja kommer mestadels blogga från nuvarande situation istället med undantag av lite bilder från dessa 9 veckor. 
 
För att göra en väldigt lång period av 9 veckor kort, så kan ja säga att de 9 veckorna mestadels bestod av basket basket basket. Vi var mitt under säsongen och vi hade 2 matcher varje vecka vilket gjorde att när det var borta match, reste vi torsdag förmiddag och kom hem söndag kväll.Min kära familj var också här på besök och vi hittade på massa kul saker vilket gjorde att tiden helt enkelt bara gick och bloggen har hamnat åt sidan. 
Vi spelade dock vår sista match för ca 2 veckor sedan nu, vi åkte dessvärre ut i Pac 12 tournament och vår säsong tog slut. Det har varit en väldigt tuff säsong för oss iår, få spelare, olika spelare varje match och mycket skador. Jag har ännu inte fått vara där ute på plan. Men stora nyheten, jag hann komma tillbaka och ha min första fulla träning sedan november 2012 ca 1-2 veckor innan säsongen tog slut. Jag valde alltså att redshirta det här året och något som jag ser väldigt gynnande på utifrån min knäsituation. Efter spring break drar skill workoutsen igång och jag har verkligen kört mycket gym och rehab det här året så mitt knä ska vara riktigt starkt. Kontrollerade vår fett procent/muskelmassa här i kroppen förra veckan och sen jag kom hit har jag lagt på mig 5kg enbart muskler och minskat min fettprocent med ca 2%. Utifrån en situation då jag har varit skadad hela säsongen och inte kunnat spela/springa/träna basket plus alla enorma frestelser det finns här i USA är det resultat jag känner mig riktigt nöjd över. 
 
Nog om basket nu, hade som sagt min familj här och vi var på Universal Studios, Lakers game, Venice beach och hade det riktigt trevligt. Nu har vi spring break och hade stora planer om att åka till San Fransico/San Diego m.m. men av olika anledningar har det ställts in och vi försöker nu hitta på så mycket som möjligt i LA. Men campus är helt dött och alla är i stort sett hemma, en bil skulle också underlätta en hel del men jag och min portugis vän är van vid att åka buss så det går rätt bra. Förra veckan var det 25-30 grader varje dag, men givetvis är det runt 17-20 denna vecka så ingen beach tyvärr. Idag ska vi dock dra till Hollywood och hälsa på några svenska vänner, inte helt fel de heller!
 
Inte tänkt att skriva en lång bok här nu...Men för att summera. Vår säsong är över, jag har haft min första fulla träning så är tillbaka från min skada (nu gäller det att komma i form bara!), familj har varit och hälsat på och jag har just nu spring break med uppehåll från basketträningar så är på första gången på väldigt länge riktigt leeeeedig! 
 
Hoppas ni inte gett upp här utan att ni nu kommer tillbaka och läser för nu ska jag verkligen försöka bättra mig här!
 
Puuss!

RSS 2.0