At home!

Heeej! Är i Malmö nu och har firat jul med min kära familj och släkt. För att sammanfatta lite så fick jag innan jag drog ner hit träffa älskade miiiickis som jag va med och hämtade upp på Arlanda. Försökte spendera så mycket tid som möjligt med henne och som om inte de vore nog så kom även Binta hem!!!!! Sååå kul att se dem igen och efter en härlig lördag kväll med massa folk fick jag även säga hejdå till Amanda. Hon befinner sig nu i USA och är så glad för hennes skull men kommer sakna henne!! Den 23e kom jag i alla fall till Malmö och stannar nu ytterligare några dagar. Hade en mysig julafton och fick fina presenter som kommer komma till väl användning, speciellt min IPad som ja helt oväntat fick från päronen. Chockad men väldigt glad tjej:) Sitter redan och leker med den massa och har lite på känn att den kommer hänga med mig överallt! Nu ska jag fortsätta mysa med familjen här. Bjuder på en bild från julafton. Puss puuuusss


Christmas gifts

Bara få få dagar kvar till julafton nu och imorgon ska ja till Stockholm för att köpa mina sista julklappar. Även fast jag tror mina nära och kära är rätt medvetna om vad jag önskar mig så tänkte jag dela med mig av ett litet kollage till er. Ett par schyssta hörlurar, Uggs, mjukisbyxor/hoodtröja,  eller ett par skinnbyxor t.ex. skulle inte sitta fel om tomten kom med. En Iphone 5 hade jag också i tankarna för någon dag sen då min j***vla HTC nu har gått sönder för 4:e gången och jag skickade iväg den för reklmation. Tanken var sedan att få pengarna tillbaka och lägga till för en Iphone 5 men nu påstår dem att jag fått någon liten fuktskada som gör att garantin inte gäller...Skitsnack, det är max lite regn den har fått på sig så pappa ska ta sig ett snack med HTC så får vi se vad de kan göra. 

Holidays!

Då har man äntligen jullov! Känns sjukt bra faktiskt och nu väntar några veckors skön ledighet. Jag har också gymmat varenda liten kroppsdel i gymmet idag så här ligger man nöjd i soffan och ska försöka laga lite mat. Våra lärare va allt bra söta idag på vår lilla avslutning då de stod med tända ljus och sjöng Nu tändas för oss ute i kylan. Kan inte riktigt förstå att det är där jag kommer stå om ca ett halvår och hoppa och skrika när vi tar studenten. Ska först njuta av denna ledighet (även fast jag kommer va invalid efter nyår då jag opereras) och sen gäller det allt njuta och ge allt sista terminen i skolan. 

Lättad!!

Ohhh! Vaknar upp med världens halsont och huvudvärk idag och känner bara yes vilken härlig dag...not. Men hade massa att göra klart i skolan idag så tvingades dit och jag kan nu med en lättad pusta ut och ta jullov. Det var lite svensk opponering som skulle tilläggas, ett mvg matteprov, en engelsk debatt, ett matte g läxförhör och projektarbete jobb som skulle göras idag och allt är nu genomfört och jag kan ta looooov. Så skön lättnad asså! Halsontet och huvudvärken är dock kvar men allt känns nu genast mycket bättre haha...Bara jag inte blir sjuk! Nu ska jag bara införskaffa julklappar och städa min lägenhet här innan jag kan få njuta ordentligt av att få träffa mina kära vänner som kommer hem från USA/Frankrike. Längtar verkligen och ska även umgås sista tiden med älskade Amanda som på juldagen nu också drar till USA på college innan jag själv sätter mig på tåget på söndag påväg ner mot Malmö för att fira jul. Life is good!
 
Bästa Binta, Amanda och Mickis <3
 

One step closer

Då är äntligen min konfliktanalys i samhällen inskickad som tyngt en länge och ett steg närmare lov. Har två matteprov kvar och en engelskdebatt innan jag helt kan koppla av. Jag ska dessutom argumentera emot striktare vapenlagar för USA och med tanke på det som bara förra veckan hände i Connecticut är det kanske inte det allra lättaste. Bara denna veckan kvar nu och förutom de sista plugget ska även julklappar inhandlas inna jag på söndag sätter mig på tåget mot Malmö för att fira jul. Först längtar jag dock otroligt mycket till fredag då älskade Mickis och Binta kommer hem och jag ser speciellt framemot en trevlig lördag med dem och massa andra underbara vänner. 
Svettades som ett djur i gymmet idag, cykelintervaller är inte att leka med och sedan blev det gym på de. Om jag inte kan göra minst en ordentlig chin (nä det är inget skämt, jag kan inte göra en chin!!) efter mitt långa rehab uppehåll nu på minst 1 år så är det ju ett skämt. Ska göras massa chins nu... Bjuder på en gammal houselåt med Avicii som fick underhålla en i öronen idag  när man va på träningscykeln för att hjälpa till och pumpa ut sista krafterna haha.
 

Julavslutning

 
Hejhej!
 
Var i hallen tidigare idag och hade julavslutning med barnen i klubben. Vi och Kings va där och sköt med lite barn och bjöd på fika. Tomten kom även och gav julklappar till de allra allra minsta, så himla söta!
Själv så försöker man tänka ut lite man själv önskar sig av tomten men det är sjukt hur man kunde ha 325 saker att önska sig när man va lite och man nu bara vill ha ett helt korsband. Nä men oavsett om jag hade varit skadad eller inte så har jag svårt och säga massa saker som jag önskar mig som jag själv inte lika bra kan köpa. Betyder detta att man håller på och bli vuxen?? Jag tycker i alla fall om att få presenter och även att ge bort presenter så jag får väl istället också börja fundera på vad jag ska köpa till mina nära och kära. 
Men nu...Samhällskonflikt! Plugg som gälller.... 
 

Gameday

Hej kära läsare! 
 
Sitter på bussen påväg till Stockholm nu för att möta Järfalla. Sist vann vi ganska stort men de har nu köpt in några riktigt bra spelare så det kan se helt annorlunda ut idag. Vi ska gå in fokuserat och köra som vanligt och jag får peppa från sidan.
 
Uppskattar att ni har börjat kommentera lite mer här på bloggen, fortsätt med de! De gör mig ännu sugnare på att uppdatera också. FIck bl.a. en kommentar angeånde hur jag orkar rehabilitera igen i ett år och vad det är som driver mig. Om jag ska vara ärlig så orkar jag egentligen inte, det går nog inte med ord beskriva hur lite jag vill rehabilitera just nu. MEN däremot så är jag helt säker på att jag VILL komma tillbaka starkare och bättre och lira ordentligt igen och då vet jag att detta är något som måste göras. Jag har hela tiden sett basketen som min framtid och något som jag kommer syssla med många många år till och att låta en knäskada på ett år låta mina planer för de kommande åren förstöras finns inte på kartan för mig. Min drivkraft ligger alltså i vad som väntar mig, jag vet att det fortfarande finns saker i framtiden inom basketen som jag så gärna vill uppnå som gör att jag just nu bara får bita.ihop. Men jag är en väldigt målmedveten tjej så under tiden jag rehabar nu måste jag även ha vissa mål. Dels under min rehab även fast jag egentligen inte kan påverka den så mycket mer än att göra allt det jag ska göra. Men andra mål som att verkligen bygga upp min kropp...Förra gången jag skadade mig fick jag en mycket bättre grundstyrka men denna gången vill jag verkligen avancera och bli stark på riktigt. Jag kommer även ha andra mål utanför basketen som jag kanske inte annars skulle uppfyllt om jag skulle lirat som att t.ex. ta körkort som också hjälper mig att hålla drivkraften igång. Och det viktigaste av allt är att vi är fortfarande ett lag och jag har så underbara människor vid mig som gör att vi står på varandras sida oavsett vad som händer. 

Pepparkaksslott

Heej!
 
Glad Lucia på er som Claess så omtänksamt sa imorse. Inte så man säger direkt men ni fattar poängen...Känns dock som vilken vanlig dag som helst. Det skulle då va julgröten som vi fick i skolan som kanske inte tillhörde de normala men inte har man sett något luciatåg. Ska se om Louise och Claess kan sätta ihop en tåg och gå de för mig ikväll, de ska ju trots allt sova här.
Hade pepparkaksbak i skolan igår, en "tävling" som tillhör studentkampen och vi fick i uppgift att baka något som skulle vara något aktuellt under 2012 men samtidigt något juligt. Vi valde då att göra Haga slott där kronprinsessan och Daniel bor med Estelle, tillsammans med massa andra kändisar som blivit populära under 2012 och gjorde som att de skulle ha glöggfest...Skyller lite på kameran då bilden inte blev så bra och bortsett från lite missar här och var så känner vi väl oss ganska nöjda med vårt verk haha ;) 
 
 
 
 
 

Tågresa

Heeey!
 
Sitter nu med mamsen på tåget ner mot Malmö...Var en snabbis i skolan idag och fixade lite inför en engelsk debatt och  käkade lunch då det idag är nobeldagen och skolan lyxade på lunchen lite (bearnaisesås typ).
Lagom skoladag med en lektion idag och kom dessutom för sent för Södertälje har lyckats ändra om hela bussystemet nu helt plötsligt och där stod man helt lost och visste inte riktigt när man skulle åka. Menmen, SL appen är nu nerladdad till min lånemobil och kommer användas flitigt. 
Herregud, vissa människor ska nog inte ens ha mobiler, de tror mobilen gjordes 1678 och att man måste skrika för att den i andra  luren ska höra vad man säger. Sitter här och tågvagnen är helt tyst tills en kärrig svarar på sin ljudlösa mobil och bokstavligen skriker " PER HAR DU SLUTAT JOBBA NU?". Wow...pratat på i den tonen nu sisådär fem minuter hoppas hon snart lägger på så man kan komma till ro och plugga lite. Har en hel del att göra nu innan jul,bläää orkar inte för fem öre men måste ta mig i kragen och som Nike menar, " JUST DO IT": 
Kommer säkerligen använda slut mitt internet nu här också när jag kopplar upp det här på tåget, har bara ett GB och de rinnger iväg fort tyvärr. Menmen det får det va värt för en fyra timmar lång tågresa förgylls trots allt en aning med internet. Imorgon väntar läkarbesök i Malmö och hoppas på att få fler klartecken för operation då!
Måste även tillägga att den där tanten är inne på sitt fjärde sjukt högljudda samtal nu..Börjar förstår varför det finns tystavdelning....
 
Från en uttråkad tjej på tåget!!

  
Puuuss puuss!
 

Something new

Hej!
Precis varit och ätit god middag hemma hos Claesson med hela hennes underbara familj och med mamma. Första gången jag var med mamma i "mitt andra hem" faktiskt och lika trevligt som vanligt. Verkligen så glad för att de finns här och är som en extra familj för mig <3 
Imorgon följer jag dock med mamma hem till Malmö för läkarbesök i Malmö väntar. Pappa fixade tid till en läkare som ska vara väldigt duktig i Malmö så ska dit på tisdag och han ska kolla på knäet...Sen hoppas jag på det bästa men har eventuellt en operationstid precis efter nyår. Blir bara en snabbis i Malmö nu för åker tillbaka redan på tisdag för har tyvärr nationella prov på onsdag....I matte C!!! Gäller att bita i nu sista i skolan...Snart väntar välbehövligt lov! 
Var på stan med mamma igår och fick med mig lite små fynd hem,shopping är nog en av de bästa sätten att få ytlig tillfällig lycka haha :) 

Paljettklänning för 50 spänn som jag kommer ha som linne då den tyvärr är alldeles för kort! 
 

Like i did before

Har idag än så länge roat mig åt att kolla igenom på massa gamla bilder...Älskar verkligen bilder och det är sjukt hur man glömmer bort vissa tillfällen och även kul att se hur man förändrats. Hittade en gammal outfitmapp och jag finner egentligen inga ord...herregud! Men på något sätt tycker jag ändå det är kul att se men vet att jag inte alls är lika aktiv på den fronten idag haha. Men kollade igenom lite mappar och samlade ihop lite bilder som jag faktiskt hittade...Så bjuder på lite bilder på oufits, mestadels från sommaren men allt från matchkläder till festoutfits.
 

Down town

Hej!
 
Träffade på fina människor på stan idag när jag och mamma tog oss en runda där. Fortsätter tacka för alla fina ord jag får från alla håll. Jag börjar mer och mer vänja mig vid tanken att jag numera inte kommer spela basket på ett bra tag. Tanken är väääldigt svår accepterad men jag har just nu inget val...Va tvunga att komma ut lite idag och inte sitta och ruttna allt för länge i lägenheten så jag och mamma tog en runda på stan och hade det mysigt. Fick inlämnat min HTC, byebye till den säger jag efter att den nu gått sönder för 4:e gången. Väntar på att reklamationen ska godkännas sedan blir det nog till att byta till en Iphone. Tänkte välja en annorlunda telefon förra gången som skulle va lika bra för alla hade Iphone men tyvärr straffade sig det bara och den har varit inlämnad massa gånger. Har nu ätit god middag med mamma och ska snart krypa upp i soffan. Hoppas ni får en trevlig kväll!
Fina mamma och jag för några veckor sedan<3
 
Puss puss!
 
 
Make-Up Store
 
Make up store har de allra bästa produkterna, de håller riktigt länge och ger absolut snyggast resultat jämfört med andra produkter jag testat. Vet inte hur jag klarade mig innan jag upptäckte Gobi pudret..
 
 
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta
 

Tungt besked

Det har nu gått över en vecka....Ovetandes om hur min nutida framtid skulle se ut! Allt från min drömplan och vision om ett grymt basketår med alla dessa matcher och tillställningar som jag inte ens vill gå in på såg jag framför mig. Saker som jag saknat så mycket då jag för 8 månader sedan just kom tillbaka från 13 månaders rehabilitering av mitt knä. Sen ringer min mobil i skolan och läkaren meddelar ett besked. Tyvärr inte det besked jag hoppats på. Tyvärr det besked jag fruktade mest av alla. Tyvärr ett besked som hugger i mitt hjärtat och gör mig alldeles tom och ledsen. Mitt korsband har gått av i mitt vänstra knä igen och jag fick idag även reda på att min menisk är skadad. Det är nu andra gången mitt korsband går av och jag är inte ensam om det men det är snarare väldigt ovanligt, i alla fall i Sverige. Vet egentligen inte vad jag ska säga, av den lilla rörelsen vilket är en mycket vanlig rörelse jag gjorde på träningen förstörs nu mina kommande 7-12 månader basketmässigt. Jag är fullt medveten om att det finns värre saker som kan inträffa i ens liv men basket är en sådan stor del av mitt liv vilket gör att det här just nu förstör så mycket. Det värsta av allt är att jag inte vet hur mitt knä kommer klara av det här, det hände en gång, nu händer den en andra gång och det finns ingenting som säger att det inte kommer kunna hända fler gånger. Jag vet inte hur jag ska kunna leva med detta men jag ska i alla fall göra allt just nu för att komma tillbaka för det finns ingen annan väg för jag vet att det är det här jag vill. Det är dock en enorm uppförbacke jag försöker jobba mot nu och vill tacka alla underbara där ute för allt stöd. Jag kommer klara det här och kommer komma tillbaka starkare och bättre, det är bara frågan om när det blir.
Tack snälla Svenska Basketbollförbundet som skickade mig den här och alla andra underbara människor för allt stöd <3
 

Let it be a good day tomorrow too

 
Tjoo!
Idag har det bara varit bra saker som hänt. Amanda har flyttat in hos mig lite tillfälligt och kan knappt fatta att hon ockås drar till USA...om 22 dagar!!!!!! Helt stört men känns bra att kunna umgås lite extra med henne nu trots att hon flyttat tillbaka hem till Stockholm och inte alls är här lika ofta som innan (när hon bodde här ofc). Kommer sakna henne sååå! Men vem vet, kanske kommer jag och joinar henne inom kort i USA. Det är en heel del USA snack nu asså och satt precis i "möte" med en coach. Vet inte var världen tar mig nästa år men det kan bli USA...Efter det gick jag och Amanda loss i Telges fritidsgård...Man blir plötsligt 10 år gammal och det är krig i Wii. Typ aldrig spelat, inte Amanda heller tror jag (borde inte tanke på hennes förmåga) men feett kul och vi körde typ mångkamp ja lovar, bowling, tennis, baseball, boxning, allt, för kul. Ska nu fortsätta chilla med Amanda i huset här...Imorgon är det dags. Inget att hålla tillbaka längre, jag vred förra veckan till mitt knä igen på träningen. Samma knä som jag tidigare skadade och rehabade i 13 månader. Kan nog egentligen inte beskriva känslan när jag föll ihop efter att ha känt knäet hoppa och blev alldeles panikslagen. Mitt liv spelades upp i huvudet och jag trodde inte det var sant. Jag ska imorgon magnetröntgas och hoppas på att besked möjligtvis imorgon annars på onsdag eller torsdag...Jag kommer gå och hålla andan nu och bara vänta på besked. Jag hoppas Gud är med mig! 
 
 

Saturday

Tjoo!
 
Va har man gjort idag då? Inte mycket asså..Vaknade upp hos Claess och käkade god frukost, sen var jag i hallen och kolladae på träningen och sen på stan och fixade lite ärende...Sen har kvällen bara sprungit iväg. Tog en lång skön dusch, städade lite och annnars hade jag mest chillat. 
Just de... Va på Saco mässa igår, studentmässa för alla blivande studenter. Gick runt och det fanns möjlighet att få massa information och prata med människor från olika universitet. Jag kände mig dock ganska oinsatt och lost, tog en katalog från Stockholms universitet och begav mig sen bort mot den amerikanska/utländska utbildningsavdelningen. Men inte till så stor hjälp dock men kul att snacka lite. Drog sen till Pizzahut och käkade lunch och snackade massa skit med Nadia och Claess. Därefter blev det lite shopping i Stockholm där jag bl.a. fick med mig det här....Älskar toppen, blå glittrig med öppen rygg där bak!

RSS 2.0